13.1.2015

24 vuotta (jo)

Silloin kun olin kuudennella luokalla ajattelin menettäväni neitsyyteni about 24 -vuotiaana. Noh. Te varmaan tiedätte ainakin osatotuuden, eli ei mennyt ihan noin. Luulin saman ikäisenä myös käyväni lukion, koska en tiennytkään sellaista sanaa kuin ammattikoulu tai -opisto. Olen siis käynyt jälkimmäisen.

Täytän tammikuun 16. päivä tuon jännittävän 24 -vuoden iän. Se tuntuu ihan *kuvitelkaa tähän mieleisenne voimasana* paljolta. Vastahan olin 16 ja villi ja vapaa. Elämä ei ole mennyt ihan kuten kuudesluokkalaisena tai vaikkapa silloin kuudentoista vanhana kuvittelin. Se on mennyt paljon paremmin.

Tässä ihan just 24 -vuotias meitsi naturellina!

Tähän haluan listata tähän ikään mennessä saavutettuja asioita, joista olen ylpeä. (On näitä muitakin, mutta silloin lista olisi vielä pidempi.) Ei ole muuten sitten missään järjestyksessä nämä.


1. Aisla. Tarvitseeko muuta sanoakaan, kuin että tässä on elämäni suurin saavutus. Noin ihana pieni ja taitava tyttö, jota rakasta koko sydämestäni.

2. Pitkä parisuhde. Eroperheestä tullut kuudesluokkalainen ei varmaan edes tiennyt mitä tarkoittaa sitoutuminen. Sitten kun siihen ynnätään vielä luottamus ja rakkaus. Niin ja joku tuommoinen tyyppi kuin Toni, niin onko parempaa. Ei. 

3. Omistusasunto. En olisi ikinä uskonut, edes kaksi vuotta takaperin, että me ostetaan asunto. Ja vielä kerrostalosta, ohhoh. Tämä on kuitenkin ollut meille hyvä valinta, lisää pysyvyyttä tämän tuuliviirin elämään.

4. Tutkinto ja AMKissa koulupaikka. Huh, oli kovan työn takana silloin se valmistuminen, mutta jouluna 2011 miusta todella tuli nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja. Heti seuraavana syksynä pääsin sisään opiskelemaan sosionomiksi. Ensi yrittämällä. Hakijoita oli ihan törkeenä. Minä pääsin. Siis minä pääsin.

5. Ystävät. Kaiken tämän lisääntymisen jälkeen minulla on olemassa edelleen niitä samoja ystäviä kuin ennen lisääntymistä. Joskin ne bilekaverit ovat hiukan jääneet, ei haittaa, niiden tilalla on ne äiti-/isikaverit. Tykkään teistä!

6. Liikunta ja terveys. Vaikka retkahdin tuossa jo huonoihin elämäntapoihin ja tämä on hakemista koko ajan, niin silti minulla on motivaatiota liikuntaan. Osaan temppuilla taas paljon enemmän ja taivun enemmän. Suunta vain parempaan! Jee!

7. Työpaikka. Muutaman päivän kuluttua miula alkaa olla töitä vähän. Tosi vähän, parin viikon välein muutama tunti, ei sen kummempaa, mutta se on kivaa puuhaa se. Takaisin vanhoille juurilleni. Jes.

Semmoisia. Aika hyvin pyyhkii. Onkohan tässä elämässä enää mitään saavutettavaa, hehhe. No on tietysti, mutta en olisi todellakaan uskonut olevani näin "pitkällä" tämän ikäisenä. Kyllähän tässä mielellään odottaa että mitä elämä eteen tuo. Tosin vähän järkytyin kun tajusin tänään, että ne jotka täyttää tänä vuonna 18 vuotta, on miuta kuusi vuotta nuorempia. Kuusi vuotta.

Mitkä on teidän suuria saavutuksia ja minkä ikäisenä ne on saavutettu?

2 kommenttia:

Rauhaa ja rakkautta!