2.1.2015

Mitä Aislalle kuuluu?

Pikkuneidin kuulumisia en olekaan vähään aikaan kertonut ja ajattelin, että nyt pari viikkoa 1,5v neuvolan jälkeen se voisi olla ajankohtaista. Mitään neuvolan mittoja en enää ala jakamaan, sillä en koe sitä tarpeellisena, mutta jotakin tahdon teille jakaa myös siitä millainen tyyppi tuo meidän höpsö on.

Aisla on edelleen temperamenttinen pieni tyttönen. Omaa tahtoa löytyy jo vaikka muille jakaa, mutta yleensä seurassa neiti on ujompi, niin tämä ei välity kuin läheisimmille tyypeille. Kauppa- ja puistoraivarit ei kuitenkaan ole mikään vieras käsite. Aisla on tosi etevä liikkuja sekä puhuja, näin äidin näkökulmasta. Höpöttelee paljon juttuja ja sanoja tulee jo peräkkäinkin, joskin hieman omintakeiseen tyyliin. Esimerkiski "apua isi" on "apisi" ja "lentsikkaan istuun" on "lentsikka ishtu".


Aisla osaa kertoa tarpeistaan, kuten nälästä tai jos jokin vaate on pielessä. Elekieli toimii myös hienosti ja neiti osoittelee aina mitä tahtoo tai tarkoittaa. Hän syö itse kaikki ruokansa (ja isin leivät) ja osaa kerätä lelut takaisin paikoilleen, silloin kun tahtoo. Kuten olen aiemmin maininnut, niin sirkuksen (olen edelleen vakuuttunut) ansiosta neiti on oikein etevä tasapainoilija. Se näkyy justiinsa siinä liikkumisessa, kuhmut on otsassa hyvin olleet vähissä nykyään (ainakin entiseen verrattuna).

Lähiaikoina tyttö on oppinut laulelemaan myös yhtä Musatoosan laululeikkiä, jossa myös käsillä tehtävät toiminnot sujuu mukavasti. Niin söpöä katseltavaa! Tanssiminen ja musiikki kiinnostaa nyt erityisen paljon muutenkin.


Myös kaverit on alkaneet kiinnostaa ja heitä usein kotona nimeltä muistellaan, kuten myös muita tuttuja. Yksi päivä kaupassa Aisla kyseli että "mishä Miika-tä-ti?" (Milka-täti siis). Jostain tuli mieleen ja sitä piti usein muistella kauppareissun aikana. Muutenkin aina kaikkea etsitään että "mishä?" ja sitten ne usein "löytyi!". Myös "mitä?" kuuluu aika usein nykyisin.

Eipä hänelle siis mitään kummempia kuulu, älytöntä kasvua ja kehitystä vain, mitä nyt muillekin tämän ikäisille. Touhukas neiti, joka mielellään piirtää, pinoaa palikoita, pitää teekutsuja pöllölle ja katselee Pikku Kakkosta. Minun oma rakas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rauhaa ja rakkautta!