6.1.2015

"Pikaruokaa" osa 2 / Couscous kasviksilla ja soijapihvit


Aloitin tuossa viime vuoden puolella tämän juttusarjan ja nyt on luvassa toinen osa. Ideana on siis kerätä yhteen nopeita reseptejä, joilla pelastetaan (lapsi)perheissä tilanteet, kun olisi nälkäinen perhe ruokittava. Olen arvioinut kaikki tähän sarjaan tulevat ohjeeni valmistuvan alle 20min. (Toki en voi sille mitään jos oletkin hidas, haahaa, ei tulla osoittelemaan sormella sitten!) Tässä toisessa osassa valmistamme couscousia soijapihveillä. Tähän tarvitset:

Couscous kasviksilla:
Couscousia (täysjyvä on parempaa)
Kasviksia, tässä esim. pinaatti, paprika, herne-maissi-paprika ja vihreä papu
Mausteita (vaikka currya ja kurkumaa tai jotain muuta hauskaa)

Soijapihvit:
Sipulia
Tumma soijarouhe
Kasvisliemikuutio
Kananmuna
Vähän jotain jauhoja (n. 2-6rkl)
Mausteita (eism. valkosipuli, pippuri, suola, paprika, chili, rosmariini, timjami.. mitä nyt tahtookaan!)

1. (Laita piirretyt pyörimään tai anna lapselle kynää ja paperia.) Laita vedenkeitin päälle. Odottaessasi veden kiehahtamista ota kaksi kulhoa. Toiseen mittaa tahtomasi määrä couscousia (sekoitussuhde veden kanssa on 1:1). Ja toiseen kulhoon pistä kasvisliemikuutio.

2. Mittaa kiehunut vesi couscousin sekaan kulhoon ja jätä turpoamaan. Lorauta jonkun verran vettä toiseen kulhoon kasvisliemikuution päälle ja sekoita niin että se kuutio on kokonaan sulanut.

3. Lisää kasviliemikuutio-vesi-kulhoon soijarouhetta turpoamaan. (Silmällä näkee paljonko sitä tarvitsee suhteessa veteen, voit myös lisätä kumpaa vaan jos siltä näyttää.) 

4. Laita pannu levylle lämpiämään, kaada siihen loraus öljyä ja kaikki pakasteesta tulevat kasvikset. Pilko muut kasvikset ja lisää nekin pannulle. Pilko myös sipuli joka tulee pihveihin.

5. Kippaa couscousit pannulle ja sekoita kasvisten kanssa (voit lisätä myös öljyä tässä vaiheessa, jos olet aluksi laittanut liian vähän). Tarkkaile ettei pääse palamaan ja valmista samalla pihvien taikina. Sekoittele kaikki loput ainekset sinne soijarouhe-kasviliemi-vesi-astiaan, niin että taikina jää aika löysäksi (ei liian jauhoinen), on kaikista maukkain näin. 

6. Kaada couscous-kasvishässäkkä johonkin tarjoiluastiaan (tai säästä tiskiä ja siihen samaan missä ne couscousit oli aiemmin). Paista pihvit siinä pannulla molemmin puolin. Kannattaa paistaa aika miedolla lämmöllä, niin ei hajoa kääntäessä, kun antaa olla ihan rauhassa sillä toisella puolella vain aluksi.

Valmista, tadaa! Sitten vain kaikki sälät viereen, meillä nyt raejuusto ja kurkku, mutta oikea salaattikin voisi olla mainio. Perhe kiittää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rauhaa ja rakkautta!