27.1.2015

Kun äiti luistaa ulkoilusta


Meidän Aisla ei oikein tykännyt alkutalvesta kun ei ollut lunta. Jos joskus vannotin. että lapsen kanssa täytyy ulkoilla kelillä millä hyvänsä (eli täällä), niin syön sanani. (Tässä tämä taas nähtiin, älä sano mitään, lapsi opettaa sen vääräksi.) Oikeastaan Aisla vihasi alkutalven pimeyttä ja märkyyttä. Ulkona ulvottiin äidin sylissä olkapäille istumaan ja siellä sitten nökötettiin. Rattaissa kyllä ihan okei, mutta oikeesti. Ei. Ei pysty, jos ei itsekään nauti siitä pimeydestä. Itse asiassa mie vähän pelkään sitä (kuten nyt on tullut useasti ilmi), enkä yhtään ihmettele jos taaperokin. Kaikki se pukeminen on niin raskasta ja syksyllä usein vielä suotta, kun huudoksi vain meni. Meillä saattaa Tonin töiden takia tulla käytännössä viikonkin mittaisia aikoja, kun se ulkoilu täytyisi hoitaa taaperon kanssa kahden. Tämän takia voisi olla mukavaa jos olisi lähellä asustelevia ystäviä.

Oltiin aika paljon sisällä. Onneksi lopulta tuli lunta ja on tullut ulkoiltua enemmän. Myös niinä päivinä, kun äitiä ei ole niin huvittanut. Edelleen neiti tosin istuisi vaan keltaisen rekensä kyydissä tai olkapäillä, mutta sentään siellä ei huudeta.

Poden aina huonoa omatuntoa siitä, jos ollaan liikaa sisällä. Sitten yritän hyvitellä asiaa itselleni viemällä lasta tekemään kaikkea muuta, kuten Hoploppiin tai Särkänniemen akvaarioon. Ihan hauskoja puuhia nekin, ei siinä mitään. Olen vain vieläkin sitä mieltä, että ulkoilua ei korvaa mikään, vaikka olenkin siitä vähän luistanut. Välillä hairahdettiin väärille poluille ulkoilun suhteen, mutta muutos ei ollut pysyvä, onneksi. Nyt vai npystyn käsittämään paremmin niitä perheitä jotka ulkoilevat vähemmän.

Tämä äiti ei vieläkään nauti ihanasta valkoisesta talvesta, mutta lähtee vapaaehtoisesti ulos. Edistystä sekin, jos miettii aikaa ennen lasta. Olenko ainut talven inhoaja?

Ulkoiletteko te säällä kuin säällä? Kuinka usein?

10 kommenttia:

 1. Minä täällä myös ulkoilun välttelijä ... :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih, tsemppiä ulkoiluun sinnekin suuntaan! :)

   Poista
 2. Mustakin tuntuu, että ollaan ihan liikaa sisällä. Kun jotenkin, kun ton kokonen kirppu ei pääse tuolla vielä eteen päin. Niin onhan se vähä puuduttavaa ja itse en halua jäätyä. :D Mutta onneksi saa päikyssä ulkoilua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo no se varmaan helpottaa omaakin taakkaa tässä asiassa, jos lapsi on jo päivähoidossa :) Ei tarvi niin paljoa ainakaan ulkoilla sitten kotona!

   Poista
 3. Ihan ku omasta elämästä lukis. Meillä onneks muksu päiväkodissa ulkoilee 5 päivänä viikossa, mut silti ahdistaa ku ei itse saa vietyä lasta ulos vaikka meidän V oikein riemuitsee ulkoilusta. Tänä vuonna oonkin luvannu muutosta ja me ollaan päiväkodin ulkopuolella ulkoiltu jo ainaki 6 kertaa :D melko säälittävä tulos mutta tuohon ei toki oo laskettu jokatoisen viikonlopun isällään oloa jossa tietääkseni ulkoilevat paljonkin :)

  Voin myöntää, oon laiska ja itse kärsin siitä eniten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. O-ou, tulee varmaan vielä enemmän tunnontuskia jos lapsi nauttii niin kovasti ulkoilusta! Mutta tosiaan, onneksi teilläkin ollaan päivähoidossa, siellä saa sitten ulkoilla :) Ja todellakin, itsensä takia sitä ulkoilua täytyisi oikeesti myös harrastaa, olen huomannut kanssa!

   Poista
 4. Täällä kanssa yksi laiskiainen.... Poden siitä valtavaa huonoa omaatuntoa kääääk, mutta parannusta nähtävissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että teilläkin parempi suunta menossa :) Onneksi kevätkin pian saapuu...... (Ja märät kelit, yh!!;))

   Poista
 5. Eetu uulkoilee päivittäin nyt päikkärillä mut kotona ollessa ei tod. Ulkoiltu joka pvä :D. Eetu ei ees tykkää päikkärillä ulkoilusta,pelottaa vissiin vielä :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, oon ajatellutkin että päivähoidon yksi hyvä puoli on edes tämä, että pääsee siellä sitten lapsikin pihalle :D Harmi jos Eetu ei edes pidä siitä :( Päiväkodeissa on kyllä pihalla yleensä aina isompi mekkala, kuin sisällä, missä kaikki ryhmät erikseen, että ihan ymmärrettävää jos jännittää! Toivottavasti poika saa pian rohkeutta lisää :)

   Poista

Rauhaa ja rakkautta!