8.2.2015

DIY lorupussi

Me oltiin tänään koko perheellä yhden ihastuttavan pienen tytön 2 -vuotis syntymäpäivillä. Nähtyäni jossain blogissa itsetehdyn lorupussin, päätin että tässä miule yksi hyvä projekti taas (en taaskaan muista, että missä blogissa näin, yritin googlata ja se oli virhe: oma pussi tuntuu nyt aika onnettomalta). Tämänhän sain loppuun paineen alla edeltävänä yönä, kuten tavanomaista. Olin suunnittelun aloittanut jo viime vuoden puolella. Ihan söpö pussukka kuitenkin tuli, vaikka itse sanonkin.
Nimikoin pussukan vielä lahjansaajan mukaan ja lisäsin yhden lorun hänen nimellään. Luulisi ilahtuvan! Pussukka syntyi vanhasta lasten tyynyliinasta, kun tunnetusti omistan niin paljon kangasta (en siis omista). Villalangalla ompelin pussin suuhun semmoisen jutun (päärmeen??) johon voi pujottaa kiristysnarun sisälle. Samasta villalangastahan syntyi se pujotettava naru, jolla saa kiristettyä pussin suun kiinni. Ihan näppärää. 

Lorukortit eivät olleet keskenään millään tavoin yhtenäisiä, osaan olin piirtänyt kuvioita, osaan olin leikellyt niitä lehdistä ja osassa olin jo kortin leikannut loruun sopivaan malliin. Olisi ollut kiva leikellä tietyn "mallisia" loruja enemmänkin, mutta koska päällystin kaikki kontaktimuovilla, oli vähän päällystyshaasteita, Helpointa olisi varmaan laminoida, en tiedä, koska en niin ole siihen perehtynyt, mutta voisin kuvitella. Niin ja ne loruthan löytyi googlaamalla.

Vaikka tämä lahja nyt jäi taas vähän antajansa näköiseksi, niin oli kiva antaa välillä jotain itse tehtyä, eikä kantaa vain niitä muovileluja toisen perään. Oli myös mukava saada jotain itse tehtyä valmiiksi. Pakettiin sujahti lisäksi myös pieni muumisalkku ja Xylitol-pastilleja. Mitäs te tykkäsitte?

4 kommenttia:

 1. Hieno pussi ja komeet kortit! :) mä tein lorupusseja joululahjaksi pariin perheeseen ja yhden meille kotiin myös. Tykätään kovasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olikohan se sitten siun blogissa kun itse törmäsin! Voi olla :) Kiitos ideasta ;)

   Poista
 2. Munkin on monesti pitänyt tehdä lorupusseja, mutta ne on toistaiseksi jääneet vain ajatustasolle. Ehkäpä mä nyt saisin otettua itseäni niskasta kiinni ja tehtyä, kun serkkutytön syntymäpäivätkin lähestyy! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kannattaa aloittaa ajoissa :D Mukavampi tehdä osissa :D Ja apua täällä oli tälläinen yksi hieman esteettisempi vaihtoehto, minkä bongasin http://jotaintekemista.blogspot.fi/2014/01/lorupussi.html :D Tsemppiä ja hermoja projektiin ;)

   Poista

Rauhaa ja rakkautta!