25.3.2015

Aisla se ei herää edes palovaroittimeen

No nyt tuli sekin sitten testattua. Ihan kirjaimellisesti. Viime yönä leipasin muutamat karjalanpiirakat, kun oli sopivasti aikaa, kun päivisin se on hiukan haastavaa tuon taaperon kanssa. Pliis, sanokaa että joku muukin yöleipoo?

Siinähän kävi sitten niin, että kun oli uuni niin kuuma ja kaikkea, niin syttyi palovaroitin soimaan klo 23.30 ja olin ihan että eih, siinä meni se leipominen, kun täytyy alkaa nukuttamaan taaperoa uusiksi. Vaan ei. Ei kuulunut pihaustakaan neitosen huoneesta, vaikka palovaroitin kerkesi soimaan muutaman minuutin, kunnes Toni heräsi sammuttamaan sen. Itse pyörin tietenkin paniikissa ympäri asuntoa etsimässä a) pannulappua b) tuolia (lue: räpiköin käsilläni paniikissa, varmaan yrittäen lentää pois tilanteesta). Herkkäuninen naapurimme varmasti heräsi, mutta Aislapa ei.

Ilouutisen tästä tekee se, että olen ihan hirveän paljon pelännyt, että kerrostaloon muuton ja meidän iltahissutteluiden takia (herkkäunisen naapurin vuoksi) Aisla menettäisi niin hyvät unenlahjansa. Tosiaan, vaikka tyttö on ollut kova heräilemään öisin ja nykyäänkin lähes poikkeuksetta herää, ainakin kerran yössä, niin ulkopuoliset äänet häntä ei ole koskaan häirinneet. Ajattelin aina sen olevan tottumuskysymys ja tosiaan harmitti muuttaa kerrostaloon, kun tiesin, että nyt pitää olla hiljempaa. Tulisiko satunnaisista muista nukkumisolosuhteista inhottavaa, kun heräisi joka kolinaan ja tömähdykseen? En ole tiennyt vastausta aiemmin, kun olemme nukkuneet vain hiljaisissa olosuhteissa myös kyläillessä.

Nyt saatiin vastaus. Ei ole hyväunisuus tottumisesta kiinni. Toisaalta, eipä me taideta Toninkaan kanssa mitään huonounisia olla, kunhan saadaan unen päästä kiinni. Toivotaan kuitenkin, että viimeistään siinä vaiheessa kuitenkin herää myös palovaroittimeen, kun muuttaa omilleen, ettei käy huonosti! 

Ja nukkuvaa lastahan voisi tuijotella vaikka ja kuinka <3

Onko teillä hyväunisia lapsia vai heräävätkö jokaiseen ääneen?

4 kommenttia:

 1. Kade! Meillä joutuu ninjailemaan esimerkiksi peiton alle sänkyyn, kun Pihvi on niin herkkäuninen. Piti vaihtaa untuvatäkit pois, kun niistä kuului niin kauhea kahina. Ja ollaan kyllä aina pyritty pitämään niitä elämän ääniä taustalla, ettei tulis niin herkkäunista. Mutta ei kai siihen aina voi vaikuttaa, kun kai se uni on yksilöllistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Eipä siihen vaikuttaa kai voi. Varmaan aikamoiseksi ninjaksi kehittyy! Itselle tapahtuu jokailta jotain semmoisia "hupsista, taas tippui!" -juttuja, kun yritän vähän varoa naapureiden kannalta. Joskus vaan ihmiset sanoi miule, että älä opeta hiljaisuuteen, niin tein työtä käskettyä. Nyt alan vain uskomaan, että sillä ei kyllä oikeestaan ole merkitystä :D

   Poista
 2. Hahaa, ihanat unenlahjat! Täälläkin kyllä saa aika rauhassa kolistella iltaisin, laitan usein tiskejä ym. kun lapset ovat nukkumassa eivätkä herää ääniin. Isoveikka nukkuu sikeästi vaikka pienempi heräisi itkemään kovaankin ääneen yöllä. Hyvä näin, on varmasti aika raskasta jos pitäisi olla iltaisin ihan hys hys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo yllätyin kyllä, että ei herännyt siihen :D Ja hyvä, että teillä myös hyvät lahjat tämänsuhteen, varmaan juuri olisi haastavaa, jos isompi heräisi, kun pienempää harmittaa. :)

   Poista

Rauhaa ja rakkautta!