30.3.2015

Ensimmäistä kertaa virpomassa!

Onni on sen ikäinen pikkusisko, joka vielä "voi" virpoa (eli suostuu virpomaan). Voihan minun puolestani ihan kaiken ikäiset virpoa, mutta kyllä se tuntuu viimeistään tuolla yläasteella karistuvan pääsiäispuuhista. No mutta kuitenkin. Aisla pääsi jo vähän alle kaksi vuotiaana virpomispuuhiin, kun siskoni ja Toni hänet vei. Itse kun olin siellä töissä, josta jo aiemmin valitin.

Kaikki alkoi tietysi lauantai-iltana vitsojen koristelulla, jota taapero jaksoi ehkä puoli minuuttia. Sain kuitenkin mukavan kuvan, kuinka koko perheellä tässä askarrellaan. Melkein heti kuvan ottamisen jäkeen Aisla siirtyikin johonkin omiin puuhiinsa ja me Tonin kanssa kilpailtiin kumpi koristelee kauniimmin. Voittaja ei ratkennut.


Sitten sunnuntaina aamulla itse lähdin hyvissä ajoin heti aamupalapöydästä töihin. Taapero ja isi jäivät stailaamaan pientä pääsiäisnoitaa..tiikeriä. Käskin tietysti Tonia ottamaan paljon kuvia, koska olisin halunnut olla paikan päällä todistamassa virpomista, mutta velvollisuudet kutsuivat. Kyllä sydän suli pienelle tikrulle, kun kuvia katselin. Katsokaa nyt miten söpö!


Itse virpominen oli kuulemma mennyt yllättävän hyvin. Neljän naapurin ovella olivat käyneet. Tosin olivat he muitakin koputelleet, mutta ei oltu avattu. Oksia tehtiin kymmenen, joten oltiin aika optimistisia, kun kuusi taisi tosiaan kotiin tulla takaisin. Aisla ei ollut kyllä kaiketi kovasti puhellut, vaan oli täti saanut hoitaa se puolen, mutta munat oli kyllä noukkinut (kai) itse, kun oli tarjottu palkkaa. Alakerran naapuri oli oikein kuvan tahtonut ottaa, kun oli niin söpö virpoja.


Kotona sitten oli Toni antanut Aislan maistaa palkkioitaan, ihan oikeaa suklaata siis, ensimmäistä kertaa ja palaute oli ollut että "nam, lisää suklaata!". Yllättävää. Hhaha. Meillä on pöydällä edelleen aikamoinen kasa kaikkia virpojille tarkoitettuja herkkuja, koska yhtäkään trullia ei sitten käynyt meidän luona taaskaan, vaikka luulin että kävisi. No niitä neiti on nyt sitten kärkkynyt. Maistaa kuulemma pitäisi saada, mutta toistaiseksi ei ole herunut kuin rusinoita. 


Aika onnistunut ensimmäinen virpomiskerta siis. Ainakin niin kuin se minulle kerrottiin. Enää ei tunnu edes niin pahalta, että en saanut olla mukana, kun kaikki oli mennyt niin kivasti. Tonilla niitä ensimmäisiä kertoja on tainnut töiden takia enemmän jäädä väliin, joten kiva välillä näinkin päin. 

Ja vielä loppuun kuva neidin iltameikeistä, joita hän ehosti vielä itse hiukan lisää ennen nukkumaanmenoa....


6 kommenttia:

 1. Noin suloiselle virpojalle olisin varmaan lykännyt koriin koko virvon varvon -pussin joka meillä odotteli virpojia. ^_^ Ihana pieni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi! :) Oli kyllä pieni söpöliini tuo! Ja vieläkin haluaa laittaa tiikeripuvun päälleen kotosalla :D

   Poista
 2. Meillä kans tyttö oli tiikeri, sama pukukin oli jos tää on se liberon? Poika oli spiderman ja minijäbä veti unia nallena :) suloinen virpoja teillä kyllä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuo on se Liberon :) Voi varmaan niin söpö mini, voin vaan kuvitella! Ja spiderikin ;)

   Poista

Rauhaa ja rakkautta!