22.3.2015

Täällä tuoksuu hyvälle! (Yhteistyössä Ole Hyvä)

Pääsin uudemman kerran tutustumaan Ole Hyvän tuotteisiin. Tällä kertaa tuotteet olivat juuri uudistuneita kodin pesuaineita. Hiukan epäilin, että tämä on joku kurja juoni saada minut siivoamaan, haahaa. Olen todella laiska niissä puuhissa. Ihanan motivaatiopiikin olen kuitenkin tästä saanut ja pesin jopa ikkunatkin (ja peilit!!), kun sitruunaruohoinen ikkunanpesuaine tuoksui niin tajuttoman houkuttelevalle. Aiemmin en ole törmännyt kuin sellaisiin karsean hajuisiin ikkunanpesuaineisiin, joten tämä oli todella mukavaa vaihtelua sellaisille päänsärkypiikeille, jota niistä tavallisista saa. Etenkin, kun teho oli mielestäni ihan samanmoinen. Senkun suihkuttelin hiukan ainetta ja pyyhin sanomalehdellä - nopeasti puhdasta! Jee! Täydellistä tämmöiseen lapsiperheeseen, kun joku tahmatassu mähmää kaiken samantien.

Meidän taapero tykkää katsella ruokailun päätteeksi aina keittiön ikkunasta.... Kiva.

Marraskuussa kokeilin pyykinpesunestettä, jonka uudistunutta versiota sain tällä kertaa kätevässä täyttöpussissa. Noloa myöntää, mutta tätä mahdollisuutta en ole aiemmin käyttänyt. En ymmärrä miksi. Oli todella kätevää saada isompi pussi ainetta kerralla ja sitten täytellä kotosalla pienempään säilytyspurkkiin. Jälleen ympäristö kuormittui edes hitusen vähemmän minun tyhjistä muovipulloistani. Ole Hyvän kosmeettisille tuotteille on itseasiassa täyttöpumppuja myymälöissä (lista niistä täällä!), jossa voi pumpata tyhjät pullot täyteen, ilman että tarvitsee kantaa kotiin yhtään lisää jätettä. Kodin pesuaineita on siis uudistettu nyt alkuvuodesta ja täytyy sanoa, että olin ihan yhtä tyytyväinen pyykinpesuaineeseen kuin ennenkin. Yhtä raikasta tuli kuin saman tuotteen aiemmalla versiolla.

En ole kovinkaan expertti näiden siivousjuttujen kanssa, enkä ole oikein koskaan ymmärtänyt miksi huuhteluaineitta käytetään. Itse olen käyttänyt sitä lähinnä siksi, että pyykit tuoksuisivat raikkaammilta, kun pesujauheemme on ollut hajustamatonta. Tämän pesuaineen kanssa en ole tarvinnut huuhteluainetta lainkaan, kun eteerisen piparminttuöljyn tuoksu on ollut niin raikas.


Okei, vaikka aika myrkyttömiä nämä on, niin ei tuo taapero yleensä näin läheisissä kosketuksissa ole meidän pesuaineiden kanssa.....
Saimme käyttöömme ikkunasuihkeen lisäksi myös pari muuta suihketta. Eukalyptuksen tuoksuisesta yleissuihkeesta on tullut itselleni ihan lemppari. Olen sillä suihkutellut niin keittiön pöydät kuin huoneiden ovet. Ihan jokapaikan oikeastaan. En hirveästi huomaa mitään eroja niihin perussuihkeisiin, joita olen ummikkona kaupasta aiemmin ostanut, noin niinkuin puhtauden kannalta. Ihan yhtä puhdasta jälkeä saa mielestäni, mutta tuoksu on paljon parempi. Sellainen luonnollinen.

Kolmas suihke, jota olemme kokeilleet, on ollut greipin tuoksuinen saniteettisuihke. Laitoin sillä ensimmäisenä Tonin pesemään pyttyä. Hän oli hiukan sitä mieltä, että tuoksu oli turhan ärhäkkä hänen nenäänsä. Itse tietysti tuoksuttelinkin sitten omalla vuorollani erityisen tarkasti ja täytyy sanoa, että pystyn ymmärtämään mitä puolisoni tarkoitti, mutta itse en pitänyt tuoksua mitenkään pahana. Pesen mielelläni vessan jatkossakin tällä. Tai sitten ostan ensikerralla saniteettisuihkeenkin niin ihanan Eukalyptuksen tuoksuisena! 

Kiitosta haluan antaa myös noiden pullojen suunnittelusta. Nimittäin siinä mielessä miten ne avataan ja suljetaan. Inhoan niin paljon niitä semmoisia, joita kieritellään ja väännellään ja käännellään, enkä ikinä tiedä mihin suuntaan. Näissä on yksinkertainen läppä, joka nostetaan ylös ja lasketaan alas. Loistavaa! Sopii tomppelimmallekin, mutta ainakaan meidän vajaa kaksivuotias ei osannut sitä käyttää.

Yleissuihke, ikkunasuihe, saniteettisuihke, pyykinpesuaine ja konetiskijauhe.

Ja viimeisimpänä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä, haluaisin mainita konetiskijauheen. Itse aina kuumottelen, että mitähän kaikkia konetiskiaineen jäämiä sitä ruokalautaseltaan tulee kaavittua keiton joukossa. Kuitenkin tahdon syödä puhtailta astioilta, niin en ehkä ole uskaltanut kokeilla tämmöisiä ekovaihtoehtoja aiemmin. mielikuva niistä kodinpesussa on ollut tehoton. Onneksi sain nyt kokeilla, sillä en huomaa (tämänkään) pesutehossa eroa, eikä huomaa Tonikaan. Toki olemme aiemmin ostaneet jotakin halvinta ja hajustamatonta, joten en tiedä jos joku mega-myrkky-hajustettu ajaa tämän edelle, mutta itse en ainakaan tahdo syödä hajustettua ruokaa. Tälle iso hurraa-huuto myös.

Onnittelut jos luitte tänne asti. En tiedä kuinka olisin voinut tiivistää tekstin paremmin, kun kaikista näistä tuotteista halusin kirjoittaa, kun yhteenkään huonoon en törmännyt kokeillessani. 

Jos nyt alan tähän vielä tosissani purkamaan tuntojani, niin lähtiessäni ensimmäiseen yhteistyöhön Ole Hyvän kanssa viime marraskuussa, luulin olevani kartalla ja käyttäväni ekologisia tuotteita arjessani. Nyt olen kuitenkin tajunnut vasta, että oikeastaan voin pestä muutakin, kuin vain itseni, ekologisilla ja ympäristöystävällisillä tuotteilla. Nimittäin koko kotini. Lämpimästi voin suositella näitä tuotteita. Käykää kurkkaamassa lisää Ole Hyvän sivuilta. Ja tykätkää ihmeessä Facebookissakin!

Käyttääkö muut ekopesuaineita vai millä teidän koti pidetään puhtaana?

11 kommenttia:

 1. Oi että, motivoiskohan tuollaiset aineet minuakin siivoamaan useammin...

  VastaaPoista
 2. Hyviltä tuotteista vaikuttaa! Mä myös ekoilen puhdistustuotteiden kanssa, nimittäin ne Methodin tuotteet on myös ympäristöystävällisiä ja myrkyttömiä. Jes! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo hei niitä oonkin nähnyt ihan kuule lähimmässä Prismassa, mikä on tietenkin mukavaa, että voi ostaa samalla kun on ruokaostoksilla :D Mut nää on kuitenkin kotimaisia ;)

   Poista
 3. Mun on pitänyt hommata sen sun edellisen Ole hyvä-listauksen jälkeen edes joku tuote heiltä. Mutta arvata saa, että se on jäänyt vain ajatustasolle, ei kuitenkaan unohtunut :) Tämä innostaa taas erityisen paljon testata näitä! Haluan sen yleispesusuihkeen ja tiskikoneaineen ja niitä shamppoita jajaja niitä kaikkia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä-postauksen siis :)

   Poista
  2. Hehe, hyvä jos innostaa! :) Mie ainakin olen ollut aiemmin vähän epäileväinen just esim. konetiskiaineen kanssa, että voiko muka tulla puhdasta, mutta kyllä vain on tullut! :) Ja toi yleissuihke on oikeasti tosi ihana! Aiemmin meillä on ollut joku apilan (?) tuoksuinen marketista, enkä kyllä voi sanoa siitä samaa :D Kokeile ihmeessä! Ja tästä on tulossa vielä toinenkin juttu, joten kannattaa pysyä kuulolla!

   Poista
  3. Korvat pysyy höröllä...! :)

   Poista
 4. Hei vitsi, en ollut edes kuullut tällaisista aiemmin! Meillä käytetään mm. ecoveria ja lumme-pesuaineita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo meillä on kanssa ollut Ecovereita jotain aina vähän, ne taitaa olla aika edullisia (?) jos oikein muistan. Lummetta on itseasissa kokeiltu myös, mutta jostain syystä ei jäänyt meidän valikoimaan (lue: en ole tajunnut sen olevan mitenkään ekologinen haha). Mutta näitä voin kyllä lämpimästi suositella!

   Poista

Rauhaa ja rakkautta!