13.3.2015

"Te olette niin hyvä pari"

Teini-ikäisinä, kun meillä oli ystäväpariskuntia, niin pidin meitä ehdottomasti huonoimpana matchina. Me riideltiin paljon, äänekkäästi ja kovaa. (Vastapainona myös muut tunteet leiskuivat toiseen suuntaan, joten siksi ollaan edelleen yhdessä. Se on ollut se kantava voima.) Epäilin usein itse, että sovimmeko yhteen ja mietin paljon millaisena pariskuntana meidät nähdään. Luulenpa, että ihmiset ovat lähinnä lyöneet vetoa, että kuinka pian erotaan. No kaikille, jotka on äänestäneet alle 6,5v niin hävisitte. Tässä ollaan ja porskutetaan.

2009
Olen koko parisuhteen ajan miettinyt, että tuskin tulemme ikinä kuulemaan noita otsikossa lainaamiani sanoja. Olen usein kuullut niitä muille sanottavan, mutta en meille koskaan. Ei olla osattu riidellä vaiti edes ystävien seurassa, mutta sen sijaan ei olla osattu myöskään pussailla,  tai muutenkaan osoittaa läheisyyttä, julkisesti (ensimmäisen 2kk jälkeen...). Se saattaa jotakuta kauhistuttaa. Onneksi emme ole kaikki samanlaisia tässä(kään) asiassa.

2011
Lapsen syntymän jälkeen vasta olemme oikeastaan oppineet joustamaan (ei tietenkään vielä kaikki pääty kompromissiin, mutta paljon). Se on ollut tähänastisen parisuhteemme tärkein edistysaskel. Kun osaa antaa olla. Niellä kiukkunsa toisinaan. Silloin se tuntuu pahalta, mutta kokonaiskuvassa helpottaa kummasti ja aika nopeasti ne omatkin ylpeyden rippeet karisee.

2013
Olimme taannoin viettämässä yllätysjuhliani, kun tosiaan kuulimme elämämme ensimmäisen kerran nuo ylläolevat sanat. Ne lausui melko tuore (mutta sitäkin ihanempi) ystävämme. Se tuntui niin hyvältä. Tekee mieli joustaa toistekin, eikä olla vaan se ainainen marttyyri. Suosittelen muillekin.

..Aion myös sanoa nuo sanat jollekin pariskunnalle tulevaisuudessa, jos sillä saa näin hyvän mielen aikaiseksi!

Edit. Toni olikin sitä mieltä, että puhuttiinkin söpöstä parista, mutta samapa tuo. Minä kuulin näin. 

2 kommenttia:

 1. Nyt iskit lapion sellaiseen hiekkakasaan että tästäpä lukisi mielellään lisää. Me ollaan juurikin se marttyyriyteen taipuvainen ongelmapari jolle on povattu aina pikaista eroa. En osaa olla yhtään varmasti jos paikalla on muita. Aina se sama ajatus hiipii mieleen miten nuokin miettii ettei meidän kuuluisi olla yhdessä.

  TufTuf

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh en tajua mikä tässä kommentoinnissa on mätännyt, kun olen jo paristi koittanut vastata, mutta ei ole tullut perille. Josko nyt jo! Mutta siis pitää pitää mielessä, että tällä aiheella olisi kiinnostuneita lukijoita ;) Oikeastihan täytyisi varmaan lakata ajattelemasta mitä muut ajattelee, niin saisi varmasti olla kaikista onnellisin ja ehkä se sitten välittyisi myös ulospäin. Muttakun.. Helpommin sanottu kuin tehty :D

   Poista

Rauhaa ja rakkautta!