10.4.2015

Meidän lapsi puhuu!

Joka ikinen päivä hämmennyn kuinka hyvin tuo lapsi jo höpöttelee. Niin hämmentyy myös kaikki ihmiset, joita olemme lähiaikoina tavanneet. Koko ajan kuulee kehuja, kuinka hyvin tyttö jo puhuu. Onpas se iso tyttö ja niin pois päin. Ja onhan se. 2 vuotta pian. (Yhyy.. Minun vauvani!)

Voisin taas kliseisesti päivitellä tähän, että aika on kulunut niiiin nopeasti ja muuta, mutta jätän välistä ja totean vain että aika on kulunut. Nopeasti. Aisla on kyllä ollut aina innokas puhuja ja ei nolostele yrittää uusiakaan sanoja, mutta en ajatellut hänen olevan tässä iässä ihan noin taitava juttelija, mitä tyttö on. Nyt etenkin sen huomaa, kun vierastuskin on jäänyt taakse päin ja tyttö puhuu rohkeasti lähes kaikille.


Neidin kanssa saa ihan oikeita keskusteluitakin aikaiseksi. Esimerkkinä vaikkapa eräs keskustelu, kun haettiin Tonia töistä kotiin.

Aisla: "Äiti paukku!"
Toni: "Ai pääsikö äitiltä paukku?"
Aisla: "JOOO!"
Toni: *naurua*
Aisla: "Äiti maisee."
Toni: "Ai äiti haisee?"
Aisla: "JOOO!" Ja hetken hiljaisuus, kunnes jatkui: "..Pissa!"
Toni: "Ai äiti haisee pissalle?"
Aisla "JOO!"
Toni: *Räkäistä naurua*

No olipas hyvä esimerkki, haha. Itsehän räkätin vieressä niin, että meinasin ajaa ojaan. Tässä hyvä esimerkki, kuinka opetetaan lapselle hyvä huumorintaju myös. Hahahaa. Minulta ei muuten päässyt paukku, voin vannoa!


En tiedä oliko tämän päivityksen idea nyt oikein mikään. Halusin vain hämmästellä kuinka hyvin tuollainen alle 2-vuotias taapero voikin puhua. Pitkiäkin juttuja. Monen sanan lauseita. (Siinä mielessä myös huono esimerkki-keskustelu). Olen hämmästynyt.

Mitä tarinoita muiden taapero kertoo?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rauhaa ja rakkautta!