9.5.2015

Mitä äitiys minulle merkitsee?

Parasta mitä elämässäni on tapahtunut, on ollut äidiksi tuleminen ja äitinä oleminen. Koen olevani etuoikeutettu saadessani olla noin kauniin ja viisaan tyttären äiti. Ennen Aislan syntymää pystyin vain arvailemaan millaista vanhempana oleminen on. Enkä pysty kaikkea vieläkään sanoin kuvailemaan, mutta voin sanoa, että paras päätös elämässäni oli ryhtyä äidiksi.

En ole tiennyt näistä kaikista olemassa olevista tunteista ennen tuota juhannusta 2013, jolloin Aisla syntyi. En tiennyt, että elämässä voi kokea tällaista huolta ja pelkoa toisen puolesta, jota päivittäin koen. Siltikin, vaikka päässäni pyörii usein kauhukuvat siitä mitä voi sattua, on kaikki tämä sen arvoista. En ole edes tiennyt, että tällaista rakkautta on olemassa. On ollut toista ikävä jo silloin, kun toinen on nukkunut viereisessä huoneessa päiväunia.

Äitiys on tehnyt minusta vastuullisemman, lempeämmän ja tyynemmän. Äitiys on rauhoittanut sisäistä levottomuuttani sekä saanut minut haluamaan mitä kummallisempia asioita (kuten vaikkapa omistusasunto tai koulun loppuun käyminen). Haluan tarjota lapselleni vain kaikista parasta. Sitä, mikä on hänelle parhainta. Tietenkin näissä puitteissa joissa elämme. Kuten oma äitini on tarjonnut minulle.

Vanhempana oleminen on tuonut minulle myös seikkailuretken omaan lapsuuteeni. Jo raskausaikana mietin millaisen elämän haluaisin tarjota pikkuiselleni. Mitä ehdottomasti haluaisin tehdä kuten oma äitini (ja toisaalta taas mitä en). Olen löytänyt samankaltaisuuksia itsestäni oman äitini kanssa. Olen ymmärtänyt mistä jotkut toimintamallini johtuvat. Oivaltanut mitä äitini on mahtanut joissakin tilanteissa ajatella. Ymmärtänyt paremmin.

Olen päässyt tutustumaan muihin äiteihin, löytänyt niitä uusi ystäviä. Ymmärtänyt myös paljon muuta ystävyydestä. Esimerkiksi kuinka tärkeitä ne ystävät ovat tällaisessa hektisessä elämänvaiheessa. Nähnyt myös millaisia mummuja ja fammuja meidän lähipiiristä löytyy. Yllättynyt positiivisesti. 

Huomenna saan viettää jo toista äitienpäivääni äitinä (vaikka Toni muisti minua kyllä jo raskausaikana, ihana!). Haluan toivottaa myös ihanaa äitienpäivää kaikille äideille siellä ruutujen toisella puolella! Olen aika varma, että minunkin lukijoissa on aikas monta parasta äitiä! Nauttikaa!

10 kommenttia:

 1. Ihana nimi tuo Aisla! Käypä laittamassa tää äitienpäiväaiheisen blogipostauksen linkki blogiin www.weekendchic.fi ja osallistu äitienpäiväpostauksen tekemiseen :) klikkaa se "äitienpäivä meidän"-postaus auki ja toimi ohjeiden mukaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Miekin tykkään, hehe :D Joo mutta täytyy käydä kurkkaan mistä on kyse :)

   Poista
  2. Saaksmä lainata tän postauksen kuvaa tulevaan äitienpäivän haasteen koontipostaukseeni Weekend chicin blogiin? Tekisin vähän esittelyä mitä kaikkia osallistui siihen. Laitan linkin toki tänne blogiin siitä.

   Poista
  3. Apua miun vastaus ei ole tullut, laitoin jo eilen mielestäni, mutta siis saa lainata :) jos viitsit niin linkkaatko vielä miulekin sen postauksen sitten?

   Poista
 2. Ihana postaus, ihanaa äitienpäivää! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ja ihanaa äitienpäivää myös siule Anne <3

   Poista
 3. Tässäpä se linkki postaukseeni http://weekend-chic.blogspot.fi/2015/05/16-tapaa-viettaa-aitienpaivaa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva postaus ja toi ideakin oli hauska, mutta miula meni hetki käsittää, että mikäs tämä nyt onkaan, hih :)

   Poista

Rauhaa ja rakkautta!