26.5.2015

Terveellinen banaani-suklaa milkshake

Kesä tulee ja jäätelön himo kasvaa, ainakin allekirjoittaneella. Tekee koko aika mieli jotain kylmää ja suussa sulavaa makeaa. En kuitenkaan haluaisi ihan päivittäin alkaa syömään sokeria, joten olen etsinyt hyviä vaihtoehtoja jäätelölle. Sellaiset itsetehdyt mehujäät ei ihan minuun uppoa, maistuvat lähinnä suurelta huijaukselta. Siis kyllähän mielelläni niitäkin popsin, mutta ei ne makean himoani vie.

Instagramia selatessani pölähti kasvoilleni tämä hiukan terveellisempi vaihtoehto perinteiselle kesäjäätelölle. Kokeiluunhan se heti lähti ja hyvä niin. Olen nimittäin koukussa. Koko ajan vain tahtoisin lisää (ja tässä välissä taidan kipittää yhden banaanin pakastimeen). Aivan huippu keksintö! Tätä tulee kulumaan meidän kesässä ihan hulluna!


Näistä kuvista ei nyt ihan ehkä justiinsa saa irti sitä, kuinka hyvää tuo juoma on, joten suosittelen kokeilemaan itse. Banaani-suklaa milkshake valmistuu seuraavalla tavalla.

Tarvitset:

Banaani
Raakakaakaojauhe 
Maitoa (myös vaikka kaura- tai mantelimaito on varmasti mainiota)

1. Kuori, pilko ja pakasta banaani. Itse olen antanut olla ihan yön yli, mutta myös muutama tunti riittää.

2. Laita banaani ja maito blenderiin. Lisää raakakaakaojauhetta mieluinen määrä ja sekoita. Maista. Lisää vielä raakakaakaojauhetta (todennäköisesti haluat tehdä niin kumminkin).

3. Valmis. NAUTI.

Olen kuullut myös vihiä, että kun maitoa laittaisi hiukan vähemmän niin saisi aikaan melko maukkaan pehmiksen. Oi nam. Olenkin jo hieman kaavaillut muita reseptejä tällä samalla idealla. Jospa tuonne joukkoon ujuttaisi vaikka hiukan kahvia.... OOOOOO!

Onko muut kokeilleet tehdä banaanista jäätelöä tai milkshakea? Hyviä ohjeita otetaan vastaan!

2 kommenttia:

  1. Olen tehnyt samaa jäisistä marjoista, banaanista ja maidosta. NAM! Tässä pätee sama, jos marjoja on paljon tulee pehmistä. Banaania en tosin ikinä ymmärtänyt pakastaa, voisi kokeilla. Kiitos vinkistä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu tuommoisia smoothieita olen myös toisinaan tehnyt, mutta rahkapohjaisena! Ne on aika herkkuja tosiaan myös :) Mutta pehmistä en ole kyllä kokeillutkaan, täytyy varmaan kesänmyötä kokeilla semmoistakin herkkua :)

      Poista

Rauhaa ja rakkautta!