18.6.2015

Ensimmäinen kesäretki

Olen aina pitänyt kesästä vuodenajoista eniten, mutta nyt äitinä tykkään kesästä vieläkin enemmän, mikäli se on mahdollista. Kaikista parasta on päästä tekemään koko perheellä sellaisia kesäisiä retkiä ja viettää rentoja kesäpäiviä. Luoda niitä muistoja lapselle ja itselleni myös, tietty.

Meillä on tulevalle kesälle jo paljon suunnitelmia (ja blogitapahtumia!), mutta nyt päästiin korkkaamaan ensimmäinen, vaikka ei olekaan vielä kovin lämmintä ja kesäistä. Eilinen päivä, kun retki tehtiin, oli onneksi kuitenkin puolipilvinen eikä sateinen. Kesäfiilikseen oli helppo päästä, kun puitteet oli kohdallaan.


Käytiin Särkänniemessä. Sinne on tarkoitus suunnata kesällä vielä uudemman kerran, joten tällä kertaa ostettiin liput vain Koiramäkeen, kun ne oli alennuksessa (on muuten vielä huomiseen, pienenä vinkkinä ;)). Ajateltiin sen olevan kiva kohde tällaiselle taaperoikäiselle. Olihan se. Ainut vaan, että meidän taaperoa kiinnosti enemmän kaikki muu kuin ne eläimet. Ankat oli ihan kivoja heti ovella ja siinähän se. Kovasti olisi tyttö tahtonut sellaiseen kummituslinnaan (?) joka siellä oli, mutta ikä ei ihan riittänyt vielä. Harmi. 

Hyvä esimerkki siitä kuinka paljon Aislaa kiinnosti eläimet oli, kun Toni nosti tyttöä, jotta tämä olisi nähnyt paremmin aitauksessa olevat eläimet, niin toinen osoitti yli aitauksen takareunan, että "LAIVA!". Joo.. Olihan siellä järvellä. Hehhe.

Onneksi Koiramäessä oli paljon muutakin tekemistä, kuten tuo kuvissakin näkyvä väritysseinä sekä lehmien lypsyä lehmäpatsailla. Keppihevosilla ratsastaminen ei oikein innostanut muita kuin Tonia. Äitiä kävi vähän sääliksi (ja pelotti!) myös hätääntyneet lokkiperheet, jotka olivat pesiytyneet Koiramäkeen omin lupineen ja poikaset olivat lähteneet pesistä liikkeelle. Raasut olivat ihan paniikissa.


Koiramäestä paettuamme hätääntyneitä lokkeja jatkoimme vielä matkaa huvipuiston alueelle, sillä halusimme Angry Birds -leikkipaikkaan. Katselimme matkalla kaikkia hurjia laitteita ja äidin olisi kyllä kieltämättä tehnyt mieli lähteä pyörimään niihin. Ehkä vielä myöhemmin tänä kesänä sitten. Lapsena mummoni osti minulle tosi usein kausilipun, jolla pääsin Särkänniemeen monia kertoja kesän aikana ja laitteet kävivät lopulta aika tylsiksi. Nyt on jo monia uusia laitteita tullut sen jälkeen, olisi kiva päästä kokeilemaan!

Viime kesänä Angry Birds -leikkipaikka oli vähän liian iso meidän pienelle tytölle. Nyt taapero olikin jo hiukan omatoimisempi ja ampaisi ihan itse portaisiin heti ensimmäisenä. Kierrettiinkin Tonin kanssa molemmat kerran rata tytön mukana. Muut lapset tuntuivat olevan isompia, sillä en nähnyt muita vanhempia telineissä, mutta enpäs antanut sen häiritä. Kyllä me HopLopissakin kiipeillään Aislan kanssa. Tuo oli vähän kuin ulkoilma HopLop. 


Hullun hauska päivä oli! Sadesää on vähän latistanut minun fiiliksiäni kesäretkille, mutta nyt kun yksi retki on takana päin, en malta odottaa tulevia. Tarkoitus olisi käydä ainakin Särkänniemessä uudemmin, Puuhamaassa, Viikinsaaressa, risteilyllä, Porvoossa ja paljon muita retkiä! Aion niin ottaa kaiken irti tästä viimeisestä vapaasta kesästä, sillä ensi kesänä olen kesätöissä tai rahaton.

Mitkä on teidän suosikki kesäkohteet? Oletteko jo ehtineet käydä jossain tämän alkukesän aikana?

6 kommenttia:

 1. Me huviteltiin mun ensimmäisen kesälomapäivän kunniaksi eilen Lintsillä. Särkänniemi olisi vuorossa mahdollisimman pian Juhannuksen jälkeen. Hitsi, kun olisikin enemmän koko perheen yhteistä lomaa, niin ehtisi kaikkiin noihin luettelemiisi kohteisiin :D

  Totta on, että Koiramäessä on pari vuotta isommalle ehkä enemmän touhuttavaa, niin kuin koko Särkänniemessä yleensäkin, mutta hyvinhän se huvittelu näkyy Aislaltakin jo käyvän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin sujui joo Särkänniemessä huvittelut! Täytyy ottaa varmaan ens kerran pientä rahaa mukaan, niin pääsee toinen onkimaan tai vetämään narua. Vaikka ne palkinnot on aika kräässää, niin se varmaan olis mieleinen puuha :) Lintsillä en olekaan itse käynyt kuin kerran ja se oli joskus lapsena! Taidetaan kyllä varmaan jättää perinteiset huvipuistot sitten tuleville vuosille :) Ja Puuhamaa on kyllä ihan ykkösjuttu, kun se käy monen ikäiselle :)

   Poista
 2. Oi miten ihania retkikuvia! Meillä ois haaveissa tänä kesänä päästä Muumimaahan, kun täällä olis yks ihan hurja muumifani :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Oli kiva retki :) Ja meillä on fammu ja vaari luvannut viedä Aislan sinne! En ole ite koskaan käynyt, mutta ehkä se kiinnostaa myös muina vuosina? :D

   Poista
 3. Hienoja kuvia ja kiva juttu. Hurlumhei laite tai mikä lienee nimeltään aiheuttaa kuvanakin huonon olon. Viimekesäisen viikinkilaivakeinutuksen jälkeen haahuilin Särkässä kalpeana ja huonovointisena muutaman tunnin.
  Viimeisestä kuvasta tykkäsin eniten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehhe. Miula ei ole oikein koskaan mennyt noista pää sekaisin, mutta nyt on kyllä monen vuoden tauko, niin olisi mielenkiintoista kokeilla :D Ja viimeinen kuva on Tonin ottama! :)

   Poista

Rauhaa ja rakkautta!