8.7.2015

Sunnuntai Bosgårdin tilalla

Nyt seuraa siis jatkoa ihanasta viikonlopusta Porvoossa! Ensimmäinen osa on edeltävässä postauksessa!

Sunnuntaina syötiin Haikon kartanossa superfiiniä aamupalaa hyvin nukutun yön jälkeen. Oli muuten todella lähellä, että en vienyt tyynyä meidän hotellihuoneesta kotiin asti, kun se oli niin ihana. Melkein parempi kuin omani, joka on suunnilleen kasvanut päähäni kiinni, kun elämme sellaisessa pienessä symbioosissa sen kanssa. Tyynyt on minulle sydämen asia. Heh.. Mutta tosiaan, syötiin sunnuntaina varhain aamupalaa korkeassa juhlasalissa, jossa soi klassinen musiikki taustalla ja ihmiset puhuivat hiljaa keskenään. No okei, en muista soiko siellä oikeasti mikään, mutta niin hieno paikka oli, että olisi hyvin voinut soida. Aisla tosin ei huomannut hienostunutta hiljaisuutta vaan kailotti "HYYYII YÖÖÖKK!" kananmunastaan. Äiti ei kyllä huomannut mitään tuollaista reaktiota aiheuttavaa lautasellaan, vaan ruoka oli oikein maistuva.Myöhemmin päivällä saimme vielä vierailla Bosgårdin maatilalla, jota en varsinaisesti kasvissyöjänä voi sanoa odottaneeni etukäteen, kun kuulin matkasuunnitelmat. Paikka on nimittäin (luomu!) LIHAtila. BBQ-lounas tosiaan ei myöskään saanut mitenkään vettä kielelleni, kun mietin lehmäparkoja. Ennakkoluuloni osoittautuivat kuitenkin vääriksi, sillä maatilalla oli paljon nähtävää ja koettavaa myös tällaiselle lihaa syömättömälle. Maalaisromantiikka kuvastaa aika hyvin koko paikkaa. Kauniita maisemia, vanhoja tunnelmallisia rakennuksia, ihana luonto ja muut perinnemaisemat. Voisin käydä toisenkin kerran tutustumassa tilan kauniisiin puitteisiin ja luontoon.
Syömään en kuitenkaan ehkä kasvisruokailijana lähtisi, vaikka ihanasti meidätkin oli tofunakeilla huomioitu. Lihasta kuulin paljon positiivista palautetta, mutta tofunakit eivät kyllä olleet mitenkään erityisiä, ihan hyviä kylläkin. Olen kyllä superiloinen meidän huomioimisesta ylipäätään, sillä kukas olen moittimaan, jos lihatilalla saan lautaselleni ylipäätään lihattomia nakkeja. Ei olisi varmasti joka paikassa onnistunut.

En tosiaan vieläkään tahdo kehottaa ketään lihansyöntiin ja mielestäni se on aika vastenmielistä, mutta jos sitä on syötävä (niin kuin tuntuu olevan tärkeää usealle), niin ostaisin lihani kyllä tuollaisista paikoista, jossa eläimillä on hyvä olla. Paikan lehmiä en siis loppupeleissä ehkä kuitenkaan kutsuisi lehmäparoiksi, mutta en niitä edelleenkään tahdo syödä. Sen sijaan hienoa on, että myös tällaisia vaihtoehtoja on tehotuotannon rinnalle niille, jotka niitä eläimiä tahtovat mussuttaa. Hyvää luomulihaa voi siis tilata Bosgårdin verkkokaupasta isommissa erissä ja paikan päällä on myymälä, josta lihaa voi ostaa myös. Myymälässä on myös paljon muita lähituottajien tuotteita. Pikaisella katselmuksella bongasin ainakin luonnonkosmetiikkaa, olutta ja hunajaa. Kannattaa käydä tutustumassa!
Sellainen oli viikonloppumme Porvoossa. Taas on blogi antanut joitakin ainutlaatuisia muistoja elämääni. Tällä kertaa vielä koko perheeni elämään. Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille sekä Lauralle, joka järjesti. Niin ja niille ihanille perheille, joita saimme tavata! <3

4 kommenttia:

 1. Kiitos kivasta postauksesta. Tuollapa tekisi mieli käydä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mene ihmeessä käymään! Mie ainakin tykkäsin miljööstä! :)

   Poista
  2. Luulenpa, että minäkin tykkäisin. :) Pitää laittaa "täällä pitää joskus käydä"-listalle

   Poista
  3. Oi voi! Sellaisen listan saisin täytettyä itselleni helposti, hih :)

   Poista

Rauhaa ja rakkautta!