10.8.2015

Flowpark - Ei kovinkaan FLOW

Ihan ensimmäisenä täytyy mainita, että minun piti tulla kirjoittamaan ihanasta blogipäivästä Tampereella, joka järjestettiin lauantaina, mutta nyt se asia sitten pitkittyykin hiukan. En nimittäin tiedä ehdinkö Holiday Clubilla tottumaan hyvin toimivaan ja sujuvaan palveluun tai opinko tottumaan toisenlaiseen flowhun, mutta tänään sitä ei ollut Flowparkissa havaittavissa.

Pitkä päivämme alkoi hiukan ennen kahta, kun suuntasimme tuntia aiemmin auenneeseen Flowparkkiin Tampereelle. Alkuperäinen suunnitelmamme oli itseasiassa Serena, mutta sen kesäsesonki olikin jo arkisin ohi. Kumma juttu. Kuuma kesäpäivä oli saanut oikean väenryntäyksen Flowparkkiin ja saatiin neljän hengen porukallemme jonotusnumero 10 ja arvio 2-3h jonottamisesta. Päätettiin kuitenkin ryhtyä siihen, sillä olihan kello vasta kaksi. Ehdimme käydä hyvin keskustassa lounastamassa ja palaamaan menettämättä vuoronumeroamme. Tässä vaiheessa hermomme olivat siis hyvinkin rennossa tilassa ja kaikilla oli kivaa. Mukava työntekijäkin oli kassalla, stressaavasta tilanteesta huolimatta, joten sen puolesta ei tarvinnut mieltään pahoittaa.

Palattuamme lounaalta saimme arvion tunnin odottelusta, joka pitikin aika hyvin paikkaansa. Hiukan viiden jälkeen saimme valjaat ja pääsimme pukemaan niitä yllemme. Kuuden jälkeen Flowparkissa alkaa iltalippujen myynti, joka on hitusen halvempi, kuin päivälippu. Saimme valjaat kuitenkin ennen kuutta, joten emme ostaneet iltalippua. 

Flowparkissa kaikkien pitää näyttää taitonsa ohjaajalle pienen ohjeistuksen päätteeksi ennen kuin pääsee radalle itsenäisesti. Meidät ohjeistettiin tähän "alkukoulutukseen" ison ryhmän kanssa joka puhui englantia. Hetken kuunneltuamme suomea ja englantia ryhmämme jaettiinkin kuitenkin pienempään osaan, niin että suomen- ja englanninkieliset ryhmät olivat omansa. Tuohduin jo hiukan tässä vaiheessa turhaan ajankuluun, sillä tiesin puiston menevän kiinni klo 20.00 ja radat suljettaisiin 30-45 min aiemmin. 


Kun pääsimme radalle oli kello jo reippaasti iltalipun verran, vaikka päivälipulla touhusimme. Menimme ensimmäiselle radalle, jossa odottelimme tovin väärään suuntaan kulkevia lapsia, kun olikin ollut liian jännittävä rata. Tämä ei tietenkään ole henkilökunnan vika, mutta monella radalla tätä tuntui tapahtuvan, joten ehkä siihen voisi puuttua. 

Pääsimme tämän ensimmäisen radan melko jouhevasti läpi, vaikka odottelua luonnollisesti jonkin verran oli. Aloimme etsiä näitä helpon tason ratoja lisää, jotta pääsisimme hiukan harjaannuttamaan kykyjämme ennen vaikeampia ratoja. Työntekijä meille puusta huuteli, että hänen radallaan olisi tilaa, joten mepäs siitä sitten pinkaisimme jonoon. Pienen hetken jonotettuamme toinen työntekijä sanoikin että ei kannata sinne mennä, kun joutuvat poistamaan joitakin ihmisiä radalta, mutta hän ei nyt ehdi. Ajattelimme sitten luonnollisesti vaihtaa kolmannelle radalle, joka oli myös samantasoinen eli helppo. Kas vain se olikin suljettu jostain kumman syystä sillä hetkellä kokonaan, joten kun nuorin ryhmästämme päätti ettei häntä enää kiipeily innosta, niin lähdimme yrittämään toisiksi vaikeinta rataa.

Alku oli hyvin helppo, sillä portaat kiivettyämme seisoimme tasaisella alustalla puussa varmaan vartin verran. Kuten myös ensimmäisen esteen jälkeen seuraavalla alustalla. Eräs mies, joka oli meidän kanssamme samaan aikaan päässyt puistoon, kehui olleensa kahdella ensimmäisellä esteellä koko sen ajan, kun me suoritimme sen helpomman. Hänkin siis päivälipulla liikenteessä.

Lopulta kun olimme suorittaneet tämän toisen radan loppuun, olivat kaikki muut suljettuina, sillä kello oli hiukan yli puoli kahdeksan. Saimme siis neljän tunnin odottelun jälkeen suorittaa kuudesta radasta kaksi. Jouduin kyllä hiukan pettymään. Kaikki nämä kaksi käytyä rataa olivat kuitenkin hullun hauskoja ja hienoja sen aikaa kun niihin pääsin. Olisin mielelläni käynyt enemmänkin. 23€ on vain hiukan suolainen hinta kahdesta radasta. En maksaisi kuitenkaan 11,50€ yhden radan suorittamisesta, jos minulta sellaista vaadittaisiin. Flowparkin omat nettisivut arvioivat, että kiipeilijällä menee 2-3 tuntia, joilloin ehtii suorittaa suurimman osan radoista. Kaksi ei ihan vastaa mielestäni tuota lukua. Meillä oli kuitenkin tuo vajaa kolme tuntia aikaa kun saimme valjaat päällemme.


Saatoimme todellakin osua vain huonolle päivälle, sillä oli hieno sää ja vierailijoita oli paljon. Kuulimme myös kuinka eräs työntekijä kertoi, että heillä on vähemmän työntekijöitä tänään, koska suurella osalla alkoi tänään koulut. En oikein ymmärrä, että tuliko se koulujen alku jotenkin yllätyksenä vai miten se voi vaikuttaa Flowparkin toimivuuteen päivän aikana. Miksei tilalla ollut muita työntekijöitä? Jokainen tapaamani työntekijä varmasti teki päivän aikana parhaansa, mutta joskus vain saattaisi tarvita niitä lisäkäsiä. Tämä säätäminen ei aivan varmasti ollut heidän syytään.

Joten kiteytettynä haluaisin sanoa, että jos aiotte mennä vielä Flowparkkiin tänä syksynä, niin menkää paikalle jo ennen avautumisaikaa ja jos ette ehdi niin älkää vain jääkö jonottamaan. Iltalipulla ette myöskään tee yhtään mitään. En halua että muutkin joutuvat pettymään, sillä tällaiset kesän reissut saattavat olla joillekin ainoita laatuaan. Minun kesäni ei ainakaan vielä ole ohi.

Flowpark ei tosiaan ollut sitten mikään yhteistyö, mutta Holiday Club oli ja siitä sitten lisää ensi kerralla!

4 kommenttia:

 1. Taisitte todella osua huonoon aikaan paikalle. Itsellä ei kokemusta Tampereen parkista, mutta viime viikonloppuna olimme Vierumäen flowparkissa kahtena päivänä peräkkäin. Siellä henkilökuntaa oli todella paljon, kaikki valppaina ja erittäin avuliaita ja osaavia. Sielläkin oli paljon ihmisiä, mutta jonotusta ei ihan hirveästi ollut. Toisena päivänä porukkaa oli enemmän ja myös noita "jänistäjiä" löytyi ja sen vuoksi jouduttiin hetki odottelemaan.

  En ihan ymmärtänyt miksi vanhemmat luovuttivat lastensa kanssa heti jos alkoi jännittämään, koska se pilasi muiden menoa. Meilläkin lapset itkivät, mutta koska pelko kuuluu tuohon hommaan(eihän siinä muuten mitään järkeä olisi eikä ihmismieli olisi täysin terve jos ei yhtään pelkäisi) niin emme antaneet luovuttaa ja rata mentiin loppuun asti ja sitten se onnistumisen tunne lapsilla oli aivan mieletön ! Sieltä kun ei tosiaan pääse tippumaan.

  Suosittelen kyllä lämpimästi flowparkkia, sen verran hauskaa itsensä voittamista se oli, mutta tosiaan päivä kannattaa valita hyvin.

  Ehkä vielä tekin pääsette kunnolla nauttimaan siitä mitä kaikkea se pystyy tarjoamaan! Harmi vaan kun ns. Turhaan maksoitte siellä käymisestä :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin kahden tähden arvostelun heidän Facebookkiinsa niin kehuivat, että Tampereen Flowparkin suosio on yllättänyt heidät itsensäkin, joten ihan poikkeuksellinen ei tainnut meidän päivä olla, ikävä kyllä. Pitänee itsekin suunnata johonkin toiseen Flowparkkiin seuraavan kerran :) Ja jokainen vanhempi varmaan itse kyllä tietää lapsensa rajat ja kuinka paljon voi painostaa loppuun saakka, mutta ehkä voisi ne pituusrajoitukset ottaa tosissaan ja toimia niiden mukaan :) Etukäteen voisi tietty myös vähän alhaalta katsella rataa, niin ei tulisi ihan yllärinä :) Ja justiinsa kynnys on lähtee uusiksi, kun maksoi jo kerran ja toivoi saavansa rahalleen vastinetta. Se toinen rata jolla käytiin oli kyllä ihan huippukiva :)

   Poista
 2. Kävin poikaystäväni kanssa kyseisessä paikassa sunnuntaina ja vaikka puisto olikin heti aamusta asti täynnä, ehdittiin hyvin käymään 3 rataa ja pitämään vessa/juomanhakutauko inasen reilun parin tunnin aikana, vaikka joillain radoilla joutuikin odottelemaan aika kauan. Harmi että teillä ei sujunut yhtä mukavasti, suosittelen kyllä menemään joskus heti aamusta niin ehtii kaikessa rauhassa käymään radat :) Toinen sinisistä radoista oli jo tuolloin sunnuntaina huollossa ja piti kuulemma sen päivän aikana palautua jo käyttöön, mutta ilmeisesti oli sitten vieläkin rempassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Pitäisi olla paikalla heti kun avataan, eikä tunnin jälkeenpäin, niinkuin me oltiin :( Se palautui se rata käyttöön, mutta sulkivat toisen jossain kohtaa. Lopulta oli kyllä molemmat auki, mutta ei ehditty ennen kuin koko paikka meni kiinni. Harmi, mutta toivottavasti tämänkin lukeneet eivät toista meidän virheitä :) Siksi mie tämän kirjoitin!

   Poista

Rauhaa ja rakkautta!