25.9.2015

Älkää liikkuko yksin yöaikaan!

Olisin niin paljon halunnut tulla kirjoittamaan taas jotakin kevyttä ja kivaa, kun on täällä blogissa on ollut niin negatiivinen ilmapiiri, kun olen tuota koulun alkua ja kaikkea tilittänyt. Nyt en kuitenkaan voi niin tehdä, sillä koen velvollisuudekseni kertoa, mitä minulle sattui viime yönä.

Aloitetaan vaikkapa siitä, että minä olen aina ollut kova pelkäämään yksin kulkemista ilta- ja yöaikaan. En oikein itsekään ole osannut määritellä mikä on pelkoni kohde, mutta lähinnä muut ihmiset. Ryöstäjiä ja raiskaajia ja sellaisia. Tosiaan, vaikka olenkin aina pelännyt, niin olen jotenkin ajatellut, että se oma pelkoni ei ole tarpeellinen. Olen ajatellut, että ei minulla täällä Suomessa, tutussa ympäristössäni ole mitään pelättävää. Olen kuvitellut, että minun tarvitsee pysyä vain tarpeeksi skarppina baari-illan jälkeen, niin voin ihan hyvin taittaa kotimatkan ihan yksinänikin. En kuitenkaan ole mikään pieni ja heiveröinen.

Niin ajattelin eilenkin. Meillä oli luokan juhlat, josta jatkoimme baariin. Olin sopinut, että menen Tampereella asuvan ystäväni luo yöksi parin kilometrin päähän keskustasta. Syy tähän sopimukseen oli se, että pelkäsin tosiaan matkata niin pitkää matkaa meidän lähikuntaamme yksin bussilla ja kävellen pimeässä. Tampere on kuitenkin kotikaupunkini, niin jotenkin olen mieltänyt sen niin tutuksi ja turvalliseksi. Vaan ihan suotta.

Lähdin kävelemään baarista kohti yöpaikkaani suunnilleen kolmen aikaan viime yönä. Siinä sitten snäppäilin innoissani kuinka ei pelota yhtään ja olin muutenkin jotenkin todella rennoissa fiiliksissä. Laitettuani puhelimen pois katselin kuinka muutaman kymmenen metrin päässä joku hyppäsi suojatieltä tienvarressa olleen auton taakse. Kummastelin sitä mielessäni hiukan, mutta ajattelin sen olevan jonkun päihtyneen huonoa huumoria tai muuta vastaavaa. Kävelin myös suht isoa, mutta autiota katua, niin en osannut pelätä. Siinä kuitenkin on aika paljon liikennettä myös yöaikaan mielestäni. Olen asunut saman kadun varrella itse aikoinaan, niin koin sen jotenkin niin kotoisaksi, että en osannut pelätä.

Päästyäni tämän auton kohdalle, jonne tämä ihminen oli mennyt, tuli hän pois auton takaa. Sieltä paljastui (suomalainen) mies, joka asettui eteeni niin, että en päässyt jatkamaan matkaani. En muista kuinka hän aloitti keskustelun, mutta oli kovin kiinnostunut kuka olen, minne olen menossa ja selitti kuinka kova kaveri hän itse on. Mies vaikutti kovin aggressiiviselta ja pyysi minua näyttämään henkkarini kerrottuani nimeni ja minne olen menossa. En alkanut kaivamaan niitä repustani hänelle, vaan kysyin mitä hän niistä tahtoo. Sitten sama kysely jatkui minua välillä tönien ja uhkaillen. Järkytyin tapahtumista niin paljon, että en muista tarkalleen käytyä keskustelua, mutta henkkarini hän tahtoi nähdä. Sitten hän pilkkasi minua, kun melkein itkin, että päästäisi minut jatkamaan matkaa.

Eipä hän tosiaan päästänyt. Mietin mielessäni vaihtoehtoja kuinka pääsisin pakoon. Voisinko lähteä vain juoksemaan hänen ohi? En kuitenkaan uskaltanut näin tehdä, koska hän oli suht skarpissa kunnossa, eikä selkeästi alkoholin vaikutuksen alainen, toisin kuin minä. Olisin hävinnyt kyllä sen juoksukilpailun, jos hän olisi lähtenyt perääni. Pelkäsin myös että jos hänellä olisikin ollut joku teräase takataskussa tai muualla piilossa. En onneksi ainakaan nähnyt sellaista koko aikana, mutta sitä ihan todella pelkäsin. Väkivaltaa en tahtonut enkä uskaltanut käyttää. Mies oli niin aggressiivinen, että olisi todennäköisesti provosoitunut tästä lisää.

Pelastukseni oli, kun kaupungista päin käveli toinen opiskelija meidän kohdalle. Sanoin tälle kohdallemme tulleelle miesopiskelijalle, että lähden hänen mukaansa. Siitä hän vähän kummissaan kysyi, että mitä ja toistin lauseeni. Opiskelija kertoi, että seisoimme juuri hänen rappunsa edessä ja että hän oli menossa sinne. Siinä vaiheessa huokaisin hiukan helpotuksesta, koska ajattelin päässeeni pälkähästä. Ajattelin, että siitä vain kipitämme sisälle ja soitan poliisille, sillä koko tämän keskustelun aggressiivinen mies oli ollut hiljaa. Kerroin tälle opiskelijalle edelleen tulevani hänen mukaansa. Pian tämän jälkeen se aggressiivinen mies hyökkäsi tämän opiskelijan kimppuun. Ihan silmänräpäyksessä vain.

Maailman pienimmän sekunnin ajan mietin, että mitähän nyt. Jäänkö tähän ja yritän auttaa tätä opiskelijapoika raukkaa vai pingonko pakoon minkä ehdin. Valitsin jälkimmäisen. Tänään olen potenut hiukan huonoa omatuntoa siitä, sillä en todellakaan tiedä, mitä heille kävi poistumiseni jälkeen. Soitin samantien hätäkeskukseen vielä juostessani ja he lupasivat lähettää poliisin paikalle. En uskaltanut jäädä katsomaan tulivatko he. Tunnen niin huonoa omatuntoa tästä, mutta en tiedä kuinka muuten olisin voinut toimia. Minua pelotti niin paljon. Juoksin vain suoraan kaverini luo ja vielä alaovellakin (noin kilometrin päässä tapahtuneesta) pelkäsin kuollakseni, enkä meinannut saada avainta reikään. 

Halusin siis jakaa tämän teidän kanssanne, koska tiedän, että niin moni ajattelee kuten minä ennen viime yötä. Pelkää liikkua yksin pimeään aikaan, mutta ei pidä pelkoaan aiheellisena sitten kuitenkaan. Se on aiheellinen. Älkää liikkuko yksin. Menkää aina kaverin kanssa ja mielummin vielä taksilla, jos menette. Itse en kyllä tiedä koska uskallan baariin seuraavan kerran lähteä.

99 kommenttia:

 1. Ai kauheeta! Onneks sulle ei käynyt kuinkaan. Paniikissa ei tule ajateltua selvästi. Toivottavasti sille (suojelusenkeli) pojalle ei käynyt pahasti. Hirveetä ajatella mitä se mies oli suunnitellut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä vastaus! Onneks sulle ei käynyt kuinkaan! Toiselle kävi! Haloo.

   Poista
  2. Mehän emme varsinaisesti kukaan tiedä mitä sille toiselle miehelle kävi, mutta otan varmasti selvää heti maanantaina.

   Poista
 2. Hyi että! Onneksi olet kunnossa :) mä pelkään ihan hirveästi liikkua yksin pimeällä ja yöaikaan ja mulla on kaiken lisäksi todella vilkas mielikuvitus.. itse en ikinä uskaltaisi kävellä yksin baarista kotiin tai mihinkään muualle. En edes vie koiraamme iltalenkille, koska pelkään niin paljon :/ meidän lähettyvillä tapahtui viime kuussa kaiken lisäksi raiskausyritys joten... :s

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että et kävele. En kävele muuten minäkään enää. Jos uskallan edes minnekään lähteä, nyt tuntuu vaikealta edes ovesta poistua.

   Poista
 3. Hui miten saatoitko jättää tämän opiskelijapojan yksin tuohon tilanteeseen??
  Ajattele jos sinä olisit ollut se poika ja toinen lähtisi vain karkuun eikä auta!!! Vaikka kuinka shokissa tilanteesa, nii silti ois pitäny auttaa! Teitä olisi ollu kaksi yhtä vastaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki ei oo taistelijatyyppiä jotka lähtee puolustamaan miestä toiselta mieheltä. Eikä kukaan voi niin olettaakaan. Eikö ne olis hätäkeskukselta sanoneet että mene takasin ja hyppää painiin sekaan jos se olis ollut paras ratkaisu?

   Poista
  2. Hätäkeskuksesta muistaakseni sanoivat, että älä mene sinne takaisin. En muista tarkkaan, kun olin niin järkyttynyt. Autoin soittamalla ammattilaiset paikalle. Ei minusta olisi ollut mitään iloa kahden miehen painissa. En pysty tekemään väkivaltaa edes ihmiselle joka tekee sitä muita kohtaan.

   Poista
 4. Hyi ihan kamalaa.. :( Onneksi pääsit pakoon <3 Oliko se opiskelijapoika siis teidän koulusta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opiskelen isossa ammattikorkeakoulussa, joten en tiedä. Joko sieltä tai sitten yliopistosta.

   Poista
 5. Niin suomalaista käytöstä. Ymmärrän että sua pelotti, olisin itsekkin köntsät housuissa tuossa tilanteessa.. Mutta että ottaa tuntemattomaan ihmiseen kontakti jotta pääsisi itse livahtamaan pakoon ja jättää se viaton ohikulkija noin uhkaavaan tilanteeseen yksin. Itsekkin olit viaton, kyllä. Mutta sun velvollisuus olisi ollut pysyä paikalla. En yritä pahoittaa sun mieltä, toivottavasti sulla kuitenkin omatunto kolkuttaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otin tuntemattomaan ihmiseen kontaktin, jotta pääsisin hänen kanssaan pois. En voinut kuvitella, että tämä uhkailija kävisi hänen kimppuunsa. Toivottavasti siun omatunto kolkuttaa, kun neuvot sellaista tällaisessa tilanteessa olleelle. En usko, että käytännössä tiedät mistä puhut. En jättänyt ketään pulaan, sillä soitin poliisin, joka osaisi auttaa. Kuka sen poliisin olis soittanut jos en olisi juossut sitä tekemään?

   Poista
 6. Siis herranjumala miten itsekäs sä voit olla!!!! Toinen pelasti sut vaikka miltä ja sit sä jätät hänet oman onnensa ojaan että SINÄ pääset turvaan. Ei hyvä jumala oikeesti miten tuommosia ihmisiä voi olla olemassa!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas täällä paljon supernaisia kommentoimassa, tässä kohtaa ainoa joka teki väärin oli se päälle karannut ahdistelijamies.. En olisi itse ainakaan lähtenyt kolmanneksi nujakoimaan. Hui!

   Poista
  2. Luulen, että nämä kommentoijat eivät ole joko itse kohdanneet tällaista uhkaavaa tilannetta tai väkivaltaa tai sitten ovat kohdanneet sitä liikaa. Ei kukaan voi järjellä ennustaa kuinka tuollaisessa tilanteessa itse toimii. Kyllä miekin olen aiemmin kuvitellut itsestäni vaikka ja mitä ja siksi olenkin uskaltanut kulkea yksin.

   Poista
 7. Oikeesti sää jätit sen toisen pulaan kun ite pingoit pakoon...hyi vittu miten ällöttävä sä olet!!! Häpeä!!!! Nuoren pojan jätit pulaan??!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan aikuinen mies se oli. Samat sanat sinulle. Onneksi en ole niin herkkä tällaiselle kommentoinnille, että tämän johdosta tekisin itselleni jotain. Joku herkempi voisi niin tehdä. Sitten sie vasta ällöttävä olisitkin.

   Poista
 8. Mitä hittoa. Sun takias se poika sai kärsiä ja sä vielä jätit sen yksin? Huh huh.

  VastaaPoista
 9. Olen kyllä samaa mieltä edellisten kommentoijien kanssa. Pelottava tilanne mutta TODELLA raukkamaisesti heitit paikalle saapuneen vieraan ohikulkijan "bussin alle" ja pinkaisit pakoon!!?? Toivon todellakin ettei pojalle käynyt mitään. Onneksi ei sinullekaan! Voisitko soittaa esim poliisille ja selvittää miten pojan kävi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aion olla poliisiin yhteydessä, kun on maanantai. En usko, että sinne saa viikonloppuna yhteyttä. Itse kukin olisi ollut varmasti ihan yhtä raukkamainen tässä tilanteessa. Ehkä jopa sinäkin. Et voi sitä tietää, koska et paikalla ollut. En puhunut sille kundille siksi, että saisin hänet "uhriksi" , vaan ihan oikeasti luulin, että uhkailija päästäisi meidät molemmat siitä niin pois. Ja edelleen, soitin hätäkeskukseen, koska poliiseista on tuossa tilanteessa aika paljon enemmän apua, kuin minusta.

   Poista
 10. Se on aika helppo huudella ja haukkua itsekkääksi, kun ei ole itse ollut vastaavassa tilanteessa. Ihmisen, kun valtaa pelko ja pakokauhu niin silloin päässä jyskyttää vain "pakoon". Järjellä ei ole mitään tekemistä asian kanssa. Jälkikäteen on helppo miettiä, miten olisi voinut järkeväti toimia ja jäädä vaikka lähelle seuraamaan, tuleeko poliisit. Saako paikalle osunut mies apua jne. Naisena sinusta ei todellakaan olisi ollut apua itse tilanteessa. Mietin vain, että kannattaisikohan sinun olla yhteydessä poliisiin, jos tarvitsevat jutun selvittelyyn lisätietoa. Olet kuitenkin päällekarkauksen silminnäkijä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aion tosiaan olla kyllä poliisinkiin yhteydessä. Mutta juuri kuten sanoit, kyllä miekin olin aina ennen kuvitellut, että osaisin toimia jotenkin hienosti ja olla sankaritar, mut noup. Näin toimin ja sitä ei voi enää muuttaa.

   Poista
  2. Tsemppiä! Ihan uskomatonta, miten susta yritetään leipoa syyllistä. Kukaan näistä syyllistäjistä ei olisi pystynyt toimimaan vastaavassa tilanteessa yhtään sen sankarillisemmin. Teoriassa puolustautuminen ja sankariteot ovat paljon helpompia kuin tosipaikan tullen! Jatkossa taitaa käsilaukussa kulkea hälytinlaite ja/tai lupavapaa turvasumutin? ;)

   Poista
  3. Minäkään en uskonut, että tämä postaus saisi tällaisen vastaanoton :) Tietysti koin itsekin syyllisyyttä, mutta en uskonut, että saisin kokea syyllistämistä. Ihmisiä kuitenkin tässä kaikki ollaan. Jatkossa en taida kulkea missään yksin pimeässä. Mutta joku tuollainen turvajuttu voisi olla hyvä varuiksi. Mitenhän saisin kahlittua myös kaikki läheiseni sisälle? :/

   Poista
 11. Ei vttu mitä just luin?! Jätit sen yksin?!

  Oikeesti eihän se sun syy ollu, että sua ahisteltiin, mutta se oli sun syy, että sä sotkit sen pojan mukaan ja vielä jätit sen hakattavaks.
  Oikeesti toivottavasti en ote joudu sun kanssa tekemisiin, ei taitais selkäänsä uskaltaa kääntää.

  Mitenpä olis jos marssisit sinne rappuun, kävisit oviovelta etsimässä sen pojan ja pyytäisit vaikkapa anteeksi? Ei varmaan olisi tuossa tilanteessa liikaa vaadittu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti minäkään en joudu sinun kanssasi tekemisiin.

   Poista
 12. Vaikka ymmärrän pelkosi, teit uskomattoman itsekkään teon poistuessasi näin. Mitähän tämä opetti pojalle? Toivottavasti pääsi tilanteesta ehjin nahoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon, että sinä vältyt tällaiselta jatkossakin :)

   Poista
  2. Olen kokenut kauheampaa ihmisiä pursuavassa paikassa päiväsaikaan, eikä kukaan puuttunut. Ihan vain tiedoksi.

   AP

   Poista
  3. Se selittääkin siun patoutumat miuta kohtaan :)

   Poista
  4. Vau, todistitpa juuri olevasi todella fiksu ihminen.

   Poista
 13. Nyt voisi jokainen kritisoija miettiä että tuollaisessa tilanteessa tuskin kenenkään meidän arviointikyky on paras mahdollinen. Tässä on toimittu kuten siinähetkessä pelokas nainen on osannut toimia, turha alkaa kenkään syyttelemään. Paikalle hän hälytti heti poliisin. Varmasti moni toimisi juuri samoin shokissa, ei silloin aivot pelaa romaanien sankareiden tavoin. Onneksi olet kunnossa ja toivottavasti se poikakin! Tsemppiä!

  VastaaPoista
 14. Joo, ei ollut nyt kyllä fiksuin veto lähteä lipettiin, varsinkin kun itse aiheutit sen että tämä poika joutui vaaraan... Toivottavasti on edes jotenkin kunnossa.

  VastaaPoista
 15. Täytyy kyllä sanoa, että järkyttävää lukea, että miten poistuit kokonaan tilanteesta. Olisit mennyt edes nurkan taakse tai jonnekin piiloon, ja pitänyt yhteyttä hätäkeskukseen asian tiimoilta, ja odotellut niin kauan että näet poliisit. Ja mahdollisen tarpeen ambulanssille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä että sinä osaat sitten toimia oikein jos tilanne sattuu joskus sinun kohdallesi :) Ihan varmasti ajattelet silloin noin järkevästi.

   Poista
  2. En ole luuseri luonteeltani, niin kuin suurin osa ihmisistä näyttää olevan.

   Poista
  3. En kyllä todellakaan pystyisi elämään itseni kanssa, jos olisin sinun kaltaisesi, ja tehnyt noin.

   Poista
  4. Ja mitä ajat tällä kommentilla takaa? Mitä tahtoisit minun tekevän tämän johdosta?

   Poista
  5. Niinkuin jo aiemmin ehdotettu, mitäpä jos ottaisit sen pään pois perseestä ja uskaltaisit edes sen verran, että kävisit itse kysymässä siltä pojalta miten kävi kun kerran tiedät missä hän asuu?

   Poista
  6. Mie en edes jaksa perustella siule tähän miksi en näin tee, kun ei miula mitään velvollisuuksia siuta kohtaan ole. Ota yhteyttä omalla nimelläsi, niin keskustellaan aiheesta lisää.

   Poista
 16. Olipa täpärällä... Toivottavasti tilanne näiden kahden paikalle jääneen kesken päättyi hyvin ja ilman vammoja selvittiin. Ja hyvä, että sinä olet kunnossa - eipä ihme, jos tämän jälkeen pelottaa. En tiedä, mitä olisin itse tuossa tilanteessa tehnyt; varmaankin paennut paikalta sopivan turvallisen etäisyyden päälle ja soittanut apua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Toivon, että se toinen opiskeluja selvisi ehjin nahoin. Olivat aika saman kokoisia miehiä keskenään. Olin ihan paniikissa sen puhelun jälkeen ja vainoharhainen, kun en nähnyt heitä enää siitä minne olin juossut. Hätäkeskuksesta neuvoivat muistaakseni, että mene pois.

   Poista
 17. Ymmärrän todellakin pelkosi ja tuo tilanne on ollut varmasti aivan kammottava kaikella tapaa. En kuitenkaan ymmärrä lainkaan ettet jäänyt seuraamaan että kuinka pojalle kävi. Mielestäni ihan rinnastettavissa siihen että joku olisi jättänyt sinut pärjäämään oman onnesi nojaan tuon miehen kanssa ja vain lähtenyt paikalta. Onneksi sentään soitit hätänumeroon. Ja seuraamiseksihan olisi riittänyt jo sekin, että olisit mennyt hieman kauemmas (esimerkiksi jonkin talo rappusyvennykseen) seuraamaan tilannetta, soittanut poliisit siitä vierestä, huutanut apua tai lähtenyt pakoon mutta palannut muutaman minuutin kuluttua paikalle tarkastamaan tilanteen, jos/kun tuo ihan paikan päälle jääminen ja tilanteeseen suorilta puuttuminen olisi ollut liian pelottavaa ja riskialtista. Toki omasta pärjäämisestä on huolehdittava ensin eikä sen uhalla voi alkaa pelastaa muita ja leikkiä sankaria, mutta toimintatapoja joissa nämä molemmat asiat toteutuvat, on myös paljon. Meillä jokaisella ''tavantallaajalla'' on lain silmissäkin auttamisvelvollisuus. Onneksi selvisisit kuitenkin itse säikähdyksellä.
  - Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän olisi ollut hienoa palata takaisin todetakseen, että se toinen opiskelijs on päässyt pakoon ja tää uhkailija on yksin paikalla. En tiedä olisiko näin käynyt, mutta olisi se ollut mahdollista.

   Poista
 18. Kylläpäs on taas anonyymeilla asiaa. Naisena noin uhkaavassa tilanteessa on hengenvaarallista, yleensä miehet pystyy vähän paremmin puolustautumaan. Se opiskelija todennäkösesti pääs kotiinsa tilanteesta kerran lehdissä ei lue mitään tuosta. Jos tuolla oli teräase tms mukana, ei siinä paprikan jääminen olisi mitään hyödyttänyt. Mitä ihmettä voi pienikokoinen naisihminen ja vielä vähän humalassa tuommoses tilantees tehä muuta kuin soittaa häkeen? Haloo nyt anonyymit... Helppo sieltä on huudella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paprika ei ole ole pienikokoinen nainen.

   Poista
  2. Ja mistä tiedät minkä kokoinen tämä tuntematon poika oli? Pienikokoisia miehiä ei ole olemassa? Hmm.

   Poista
  3. Ei sillä oikeastaan tainnutt mitään teräasetta olla tai ei ainakaan miule näyttänyt. Ja nimenomaan. Kotoa on helppo huudella.

   Poista
  4. Ne miehet oli keskenään suht saman kokoisia miun silmissä. Mutga kiva, että täällä on myös joku joka tietää minkä kokoinen minä olen''

   Poista
 19. Kyllä tuli todella pahamieli sun käytöksestä ja surettaa sen opiskelijapojan puolesta vaikka ulkopuolinen henkilö olenkin:(...kolkuttaako sun omatuntoa edes? HÄPEÄ!!!!

  VastaaPoista
 20. Ihan varmasti moni muu olisi tehnyt samoin. En usko hetkeäkään että yksikään näistä anoista olisi hypännyt miesten väliin sankariviitta hulmuten.

  VastaaPoista
 21. Mun mielestä oli tärkeintä et soitit häkeen. Enempää et olis voinu tehä. Häke ei ikinä neuvois menee väliin tappeluun. Itse olisin luultavasti vain jähmettynyt paniikissa paikalleen tajuumatta ees soittaa häkeen. En usko et tilanteeseen suuresti vaikutti olisitko seurannut tilannetta kulmantakaa vai et. Eikä sekään ole mitenkään väärin että otit tähän paikalle tulleeseen mieheen kontaktin. Niinhän ihan ammattilaiset neuvoo noissa tilanteissa tekemään? Jos tälle paikalle tulleelle olis jotain pahempaa käynyt se olis varmasti ollut lehdessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen myös, että olisin vakavemmasta jo kuuullut. Huomenna on ilmeisesti myös poliisilla sellainen numero auki, johon voin soittaa ja kysyä tapahtuneesta. Kyllä sitä vaan voikin ihminen tuntea itsensä pieneksi. Kiitos kun kommentoit <3

   Poista
 22. sä teit ihan oikein! tärkeintä on että pääsee soittamaan apua!

  VastaaPoista
 23. Hyi kauheeta!! Mua karmi lukea! Mä tunnistin tekstin alusta itseni ihan sanasta sanaan, nimittäin olen aina pelännyt liikkua yksin pimeällä, vaikka olisikin kuinka tuttu paikka tahansa. Ja samalla tavalla ajatellut "no eihän mulla oikeesti hätää ole, pelkään vaan ihan turhaan". Noh, en tasan lähde yksin pimeässä kulkemaan! Ja on muuten taas kumma, anteeksi nyt vain, että anonymiteetin takaa paljastuu sankareita, jotka heittäytyisivät kahden miehen nujakoinnin väliin. Vaikka olisit jäänyt, mitä olisit voinut tehdä? Soitit kuitenkin poliisit paikalle, jota et ois voinu tehdä jos olisit jäänyt! Voimia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentistasi <3 Ja ei tosiaankaan kannata kulkea yksin pimeän aikaan. En tiedä vielä kuinka ratkaista asia tulevana talvena, pelottaa ajatuskin, mutta päivä kerrallaan, luulen.

   Poista
 24. Oot ihana Paprika! Mahtavaa että uskalsit kirjoittaa tästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäpä en tiedä kuka olet, mutta kiitos <3 Kyllä tämä ikävä vyöry niskaan on ihan sen arvoinen, jos tämä postaus pistää jonkun muuttamaan tapojaan yöllisen kulkemisen suhteen :)

   Poista
 25. Hui kamalaa! Onneksi olet kunnossa. Enkä usko minäkään, että oikesti kukaan näistä kovista kommentoijista olisi jäänyt paikalle tappelemaan tai kulman taakse lymyilemään. Enkä usko, että minäkään olisin ellei minulla olisi ollut jotain millä ihan oikeasti puolustautua! Eihän se nyt sun syy ole, että se hullu hyökkäsi sen toisen miehen kimppuun. Ja, jos et ole käynyt edes itsepuolustuskurssia tms. niin mitä sä olisit oikeasti voinut tuossa tilanteessa tehdä?? Ainoa asia miten pystyit auttamaan, oli soittaa poliisille. Mutta joo, taksilla kuljen jatkossakin. Tsemppiä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä vielä <3 Näin miekin olen ajatelllut mielessäni koko ajan, vaikka tuollainen lynkkaajajoukko saa hiukan itseä epäilemään..

   Poista
 26. Toimit täysin oikein, jätä haukkujien kommentoinnit omaan varjoonsa. He eivät tiedä mistä puhuvat ja ovat kaikkein raukkamaisimpia kun anonyymeinä toisille huutelevat. Heidän jos kenen tulisi syvästi hävetä, ei missään nimessä sinun. Voimia ja toipumista sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3 Nämä tämmöiset kommentit ovat niin lämmittäneet mieltäni <3

   Poista
 27. Musta on kauheeta että ihmiset ajattelee näin!. Moni ei olisi edes tajunnut "jättäneensä jotakuta pulaan", sä sentään tajusin senkin, sulla pysy ajatus ja taju mukana tilanteessa. Moni ei olisi soittanut hätäkeskukseen, vaan lamaantunut täysin. Ajattele, että sulle ei käynyt mitään. Ja onko kellekään tullu mieleen, että tää "uhri joka jätettiin yksin" saattaa olla huolissaan susta? Miettikää nyt, sä pyydät hädissään apua sekavassa tilanteessa, josta juokset pian karkuun. En usko että tää opiskelija ajattelee että sä jätit sen pulaan, vaan et selvisitköhän sä ja mitä tapahtui ennen kuin hän saapui paikalle ja eihän sulle käynyt mitään. Ja on hyvä kun puhut asiasta etkä kätke sitä vaan jonneki syvälle, sit siitä kehittyis jotain pahaa ja traumoja ja muuta. Voimia ja koita jaksaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon<3 Itse olen vain ajatellut, että se kundi on minulle vihainen, koska pahaltahan se näyttää että vain häivyin. En kyllä tosiaan tiedä, että tapahtuiko siinä tilanteessa enää mitään jatkoa kun pääsin soittamaan hätäkeskukseen. Huomenna soitan sinne poliisiin ja toivottavasti saan mielenrauhan. Ehkä tapaan tämän opiskelijan myös jossakin muussa yhteydessä ja pääsen keskustelemaan aiheesta. Tai jos hän näkee tämän niin ottaa yhteyttä. Tai mitä vain..

   Poista
 28. Höpö höpö noita anoja. Vaikuttaisi kirjoitusasusta päätellen olleen yksi ja sama aika monessa äänessä :) Ja sähän autoit - soitit apua. Niinhän sitä neuvotaan aina, ei missään nimessä pidä mennä kahden miehen väliin säätämään ilman minkäänlaista taitoa. Mitä sä olisit muka voinut siinä tehdä? Onko toi sivusta seuraaminen muka jotenkin parempi kuin kokonaan näkyvistä katoaminen? En ymmärrä tuota logiikkaa kyllä ollenkaan. Autoit, kun soitit apua ja teit näin täysin niin kuin pitääkin. Jostain syystä sulle nyt yritetään saada paha mieli, vaikka se varmasti on jo ihan tarpeeksi sellainen tuon yön jälkeen. Tsemppiä <3

  VastaaPoista
 29. Itse olen ollut vastaavanlaisessa tilanteessa useamman kerran, ja minulla ainakin siinä herää aivan järkyttävä raivo ahdistelijaa kohtaan, ja varsinkin jos tietää että on ns ylivoimalla. Vaikka miehet olisivat olleet samankokoisia, se ei kerro mitään heidän taidoistaan tapella. Kannattaa hyödyntää oma isompi koko ja opetella itsepuollustusta! Toiset ihmiset menevät tälläsissä tilanteissa paniikkiin ja juoksevat karkuun, toiset jäävät tappelemaan, ihmisiä on erilaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuinkakohan isokokoisena miuta täällä oikein pidetään? Vaikka olisin hiukan painavempi, niin 165cm pituus ei miun mielestä ole mikään "isompi koko". Hyödynnän itsepuollustustaitojani jatkossa niin, että en päädy tällaisiin tilanteisiin. En kulje yksin yöllä missään kaduilla. Miula ei tosiaaan tullut mitään raivoa, vaan ihan puhdasta pelkoa ja mietin lähinnä 2-vuotiasta tytärtäni kotona, että olikos nyt tärkeämpää olla bailaamassa.. Mie en pystynyt käyttämään mitään väkivaltaa toista ihmistä kohtaan nyt, enkä usko, että pystyn jatkossakaan. Tietysti on myös keinoja puollustautua vähemmällä väkivallalla, mutta suoraan sanottuna, en pysty uskomaan, että vaikka kävisin.minkä koulutuksen, pystyisin siltikään niitä toteuttamaan... :/

   Poista
 30. Entä jos ajattelet tilanteen toisin päin, asettuen toisen asemaan: jos mies olisi käynyt sinun kimppuusi, ja poika olisi päässyt karkuun, miten olisit toivonut pojan toimivan???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä puhutaan nyt kahdesta tasavertaisesta miehestä, joten tilannetta ei voi verrata suoranaisesti keskenään tällä tavoin toisin päin, mutta jos nyt oletetaan, että tämä mies tietäisi, että ei pärjäisi toiselle niin tietysti toivoisin että tämä lähtisi hälyttämään/etsimään muuta apua.

   Poista
  2. Tässä puhutaan nyt kahdesta tasavertaisesta miehestä, joten tilannetta ei voi verrata suoranaisesti keskenään tällä tavoin toisin päin, mutta jos nyt oletetaan, että tämä mies tietäisi, että ei pärjäisi toiselle niin tietysti toivoisin että tämä lähtisi hälyttämään/etsimään muuta apua.

   Poista
  3. Mun mielestä toi koko nyt on aika toissijainen juttu. Mitäpä jos se olisikin ollut sun kokoinen nainen? Itse et uskalla väkivaltaa käyttää eli varmasti apua olisit tarvinnut. Olisitko silloin hyväksynyt, että tämä ohikulkeva poika olisi vain jättänyt sinut siihen? :D

   Poista
  4. Ja mistä hitosta sinä tiedät, että ne oli tasavertaisia, itsekin käytät toisesta sanaa poika, toisesta mies. Jotenkin luokittelet heidät eri lokeroon. Lisäksi itsepuolustustaitoja ei näe päältäpäin.

   Hupaisaa on se, että sä hyökkäät sun moittijia vastaan aika karkeasti. Taitaa se koira älähtää, johon kolahtaa...

   Eihän sitä tosiaan tiedä miten kukakin paniikissa reagoi, mutta se kertoo siitä millainen pohjimmiltasi olet.

   Poista
  5. Tässä puhutaan nyt kahdesta tasavertaisesta miehestä, joten tilannetta ei voi verrata suoranaisesti keskenään tällä tavoin toisin päin, mutta jos nyt oletetaan, että tämä mies tietäisi, että ei pärjäisi toiselle niin tietysti toivoisin että tämä lähtisi hälyttämään/etsimään muuta apua.

   Poista
  6. Mie olisin luottanut siihen, että ihmiset toimivat oman arvostelukykynsä mukaan. Tänään olen jutellut poliisin kanssa, joka oli sitä mieltä, että olen toiminut ihan oikein. Käytin myös opiskelijasta ensimmäisenä sanaa mies, mutta muutim sen toisena pojaksi, koska en jaksa käyttää samaa sanaa monesti tekstissä. Siinä siule syy. Miun mielestä tämä kommentointi kertoo aika paljon sinusta, että mikä pohjimmiltasi olet.

   Poista
  7. Osasiko se poliisi kertoa että mitä siinä oli sitten lopulta käynyt? :o

   Poista
  8. Niin, että miun ei tarvitse ottaa itseeni näistä kommenteista, vaan olen toiminut ihan oikein, kuten olen jo aiemmin sanonut :)

   Poista
  9. Juu, meinasinkin että kuinka pojalle kävi?

   Poista
  10. Puhutaan edelleenkin miehestä, mutta ymmärsin jo, että kysyit siitä :) Vastasin jo sen verran kun aion kertoa :)

   Poista
 31. Paha mieli tulee tuommoisesta ilkeämielisestä ryöptyksestä ja haukuista joita olet saanut osaksesi toiminnastasi tuossa perin uhkaavassa ja vaarallisessa tilanteessa. Et ole sellaista ansainnut. Tämä blogimaailma on väillä kova ja armoton. Ota rauhallisesti vain. Pääasia on, että selvisit ehjin nahoin. Sankaria leikkimällä niin ei ehkä olisi käynyt. Poliisi varmaan hoitaa asiaa parhaansa mukaan. Ihan sattumalta "eksyin" tänne. Toivotan sinulle ja lähipiirille mukavaa syksyn jatkoa, t. Ella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 En mie näistä ihmisten sanoista ota itseeni, sillä tiedän toimineeni tilanteeseen sopivalla tavalla, mutta itse tilanne on kyllä vähän jäänyt mieleen kummittelemaan :(

   Poista
 32. Tosi pelottavaa, onneksi sulle ei käynyt mitään ja toivottavasti poliisi sai rötöstelijän kiinni. Huh, itekin teininpänä taitoin aina matkat jalan, mutta nykyään menen kyllä aina taksilla kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, voi olla hetki, että uskallan itse johonkin bailaamaan lähteä, mutta se on kyllä varmaa, että yksin en kyllä enää kulje :( Kumpa vain joku muu olis miuta fiksumpi ja kulkisi matkansa turvallisesti, ennen kuin omalle kohdalle joku osuu. Sillä mie tän kirjoitin tänne:)

   Poista
 33. Täältä sivusta vinkkinä, että kannattaa oikeasti harkita itsepuolustuskurssia tms. Meillä esimerkiksi taekwon-dossa opetetaan ihan pieniäkin kikkoja millä saa itselleen sen verran aikaa pelattua, että pääsee lipettiin. Ja neuvo jonka varmaan jo tiedätkin: kannattaa olla sellaisessa kunnossa aina, ett aistit pysyy skarppeina. Hyvä ettei käynyt pahemmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, luulen vain, että vaikka olisi mitä taitoja, niin en ehkä tilanteessa osaisi/uskaltaisi käyttää. Tai sitten juuri vahvistuisi se ja uskaltaisi, mutta nyt ei kyllä aika riitä uudelle harrastukselle :( Ja juu, yritän kyllä pysyä aina ihan toimintakykyisenä ja nytkin omasta mielestäni ihan olin :)

   Poista
 34. Hui kamala! Miul tuli iha veet silmii tost tilanteesta koska pelkään iha sikana pimeetä ja väkivaltaa! Ja samalla miul tuli veet silmii noist ilkeist kommenteista, miten on ihmissä pokkaa kommentoida tollasta ilkeetä paskaa?!? Surullista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Kaksi aika surullista juttua, mutta onneksi en ole herkistynyt näiden jutuille, kuten joku saattaisi :)

   Poista

Rauhaa ja rakkautta!