4.10.2015

En aio enää koskaan potkia kylpyammetta

Silloin kun Aisla syntyi, niin piti tietysti ostaa amme. Itse tahdoin kovasti vain sellaisen perinteisin Orthexin ammeen, koska olenhan aika perinteinen. Ainoa kriteeri oli, että tulppa on oltava, että voi sitten hitaasti valutella sitä vettä pois sieltä. No se tulppahan hukkui alta aika yksikön, mutta onneksi meillä oli jesaria eli jeesusteippiä eli ilmastointiteippiä. Sillä sitten reikää teippaamaan ja hyvin toimi taas. Ainoa ongelma oli se kun amme pyöri jatkuvasti tiellä. Minne menitkin, niin se taatusti oli jaloissa pyörimässä. Muistan ihan kuulkaas lapsuudestanikin, kun lapsuuden kotonani oli sama ongelma. Se hemmetin amme vain pyöri jaloissa ja aina siihen sai kompastella. Se ei mahtunut kaappiin, sitä ei saanut piiloon ja se vain oli tiellä.

Sitten muutettiin asuntoon, jossa oli suihkukaappi. Siellä se Orthexin ihana perinteinen amme vasta pyllystä olikin. Se ei mahtunut suihkuun, vauva vihasi sitä ja niin aloin minäkin vihaamaan. Kätkin sen piiloon ja ostin muovisen uima-altaan Prismasta joka pyöreän muotonsa ansiosta mahtui meidän suihkukaappiin. Mutta se tosiaan oli puhallettava amme, jota en sitten jaksanut puhallella päivästä toiseen, joten sekin oli lähinnä tiellä. Lopulta se alkoikin vuotamaan, vaikka juuri lapsi oli innostunut kylpemisestä. Jesarit tuli taas käyttöön.

Olin kuitenkin tehnyt jo päätöksen, että nyt heivasin tämän vuotavan ammeen ties minne ja tästä lähtien vain suihkuteltaisiin, kun juuri silloin sain mielenkiintoisen tarjouksen kokoontaitettavasta ammeesta. Olinhan tiennyt sellaisten olemassa olosta, mutta perinteisenä tyyppinä pidän kaikkea uutta turhana, ennen kuin kokeilen. Niin kävi tämänkin kanssa. Tiedättekös, joku muotijuttu vain, kohta niitä ei ole kellään. Tämä tuli kuitenkin niin sopivaan saumaan, että pakkohan siihen oli tarttua. 


Sitten kotiutettiin ensinäkin maailman ihanimman värinen amme (oranssista on näköjään tulossa minulle joku juttu). Ja kuten arvata saattaa - oih ja voih, miten helppoa! Tämän saavuttua en ole kertaakaan kironnut, että amme olisi tiellä tai että se ei mahtuisi meidän suihkukaappiin. Tämä on niin paljon kompaktimpi muodoltaan, mutta ihan yhtä tilava sisällöltään. Lapsi tykkää kokoamisesta (joka on niin helppoa, että se osaa sen melkein itse) ja äiti tykkää kun saa tuupata ammeen vessan pienimpään nurkkaukseen kun sitä ei käytetä. 


Kysynpähän vaan, että miksi me ei ostettu tällaista jo vauvalle? Mukana tuli myös vauvatuki, jonka niin aion säästää sen varalle, jos vielä joskus lisäännytään. Se oli kankainen ja tilaa viemätön sekin. Olen nimittäin nähnyt sellaisia muovisia vauvatukilohmoja, jollaista en meille koskaan halunnut tilaa viemästä. Tämä oli niin pieni, että piilotin se jo johonkin tosi hyvään talteen.

Ai juu ja vielä yksi juttu! Toi tulppa pysyy tuolla vaikka sen avaa. Ei muuten huku. Suosittelen niin paljon. Voisin sanoa, että 5/5. Ammeet löytyvät täältä, jos innostuit. Itse harkitsen vakavasti tulevaisuuden varalle tuota ihmeistuinta. En tahdo potkia sellaistakaan, sitten kun sen aika koittaa.

Alla tuo meidän Orthexin amme..

6 kommenttia:

 1. Teille tuli ihanan värisenä tuo Ihmeamme! Oranssi. Tosi kiva. On kyllä niin kätevä kapistus tuo. Meilläkään ei ole kylppäri suuren suuri ja on tosi kiva, että saatiin taloon amme jonka voi ripustaa seinälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin todellakin! Oranssi on ihana <3 Seinähän on tosiaan kätsy, meillä on sopiva kolo altaan vieressä!

   Poista
 2. Saisipa kokoontaitettavia ammeita aikuistenkin koossa :D

  VastaaPoista
 3. Mä olen aivan rakastunut tuohon ammeeseen! <3

  VastaaPoista

Rauhaa ja rakkautta!