8.11.2015

Meidänkin perheessä on isi

Eipä taida tosiaan olla mikään salaisuus täällä, kun kerron taas isäni asuneen ulkomailla minun ollessani lapsi. Tästä johtuen isänpäivä ei ole ollut mikään lapsuuteni huippujuhla, koska ei ole kuvioissa ollut juuri isopappoja tai -ukkejakaan. Sitten aina koulussa ne lahjojen vääntämiset, että kenelles antaisi, kun tavallaan on se isäkin, mutta ei nyt ehkä viitsi postiin pistää tällaista kurjaa pullon avaajaa. Noh, mutta on ne asiat aina jotenkin sitten järjsetyneet ja isänpäivät on ollut päiviä muiden joukossa - joko hyviä tai huonoja. Harvemmin muistan mitään spessua kuitenkaan olleen.

Tämän takia isänpäivä on ollut minulle henkilökohtaisesti nyt vähän isompi juttu, kun on joku paikan päällä jonka vuoksi sitä juhlia. Nimittäin puolisoni tietenkin. Hykerryttää ajatellakin, kuinka kotosalla on joku, jonka voi yllättää aamubrunssilla hyvin nukutun yön jälkeen ja lahjoa sitten lapsen kera. Paitsi että ei, mieheni tekee vuorotyötä, jota luonnollisesti tehdään myös sunnuntaina. Tällä kertaa on onneksi sen verran lykästänyt, että saamme lahjoa herraa saman päivän aikana, kun hän on aamuvuorossa.


Viikolla käväisimmekin ostelemassa isille lahjoja ja tänään aiomme tekaista pakkaseen satsin raakasuklaata, jota voinemme sitten iltapäivän puolella mussutella. Kunhan pääsemme ensiksi kyläilemästä Aislan kummin luota, jonne sovimme menevämme, vaikka hänellä ei ole mitään tekemistä isänpäivän kanssa. Ihan mukavaa oikeasti, että nämä tämmöiset päivät ei ole mitään isin (tai äidin sitten toukokuussa) palvomisjuhlia. Voisi tulla tälle äipälle kulttuurishokki. Heh.

No mutta, jos nyt vähän palvontaa, niin voin kertoa teille, että Toni on heittämällä paras isä jonka tiedän. En tiedä ketään muuta isiä (no okei, ehkä meidän kavereissa on myös pari), joka on noin omistautunut tehtäväänsä ja tasa-arvoinen vanhempi perheessä. Meidän perheessä ei ole automaatiota vaikkapa siitä, että äiti jää kotiin lapsen sairastuessa tai siitä, että äiti nukuttaisi taaperon yöunille. Sen voi tehdä myös isikin yhtä hyvin. 


Voin käsi sydämellä sanoa, että olen rakastunut tuohon ihmiseen ihan uudella tavalla hänen tultuaan isäksi. 22 -vuotiaana maha pystyssä pelkäsin, että se ottaa ja lähtee, kun tulee hankalaa. Vaan ei, se ottaa ja lähtee lapsen kanssa leikkipuistoon kun äidillä on hankalaa ja äiti tarvitsee lepoa. Voisiko olla parempaa isää? Kiitos rakas kun olet tuollainen kuin olet. (Rakastan sinua!)

Hyvää isänpäivää siis puolisolleni, omalle isälleni ja kaikille muillekin iseille ja isäpuolille! 

Miten teillä vietetään isänpäivää? Onko teidän perheessä isä vai joku muu miehen malli? Millainen isä teidän perheessä on? Niin tai millainen sinun isäsi on?

6 kommenttia:

Rauhaa ja rakkautta!