2.1.2016

Imettämisestä, Teri Niitti!

Teri Niitti otti oikeudekseen kuvata someen (omaan Instagramiinsa ja Facebook-sivulleen) jonkun äidin ja lapsen tärkeää ruokailuhetkeä. Niin siis imettämistä. Vähän sama asia siis kun joku salakuvaisi Teriä hänen syödessään hampurilaisateriaa ja julkaisisi nämä viehättävät kuvat sosiaalisessa mediassa kaikkien nähtäväksi. Paitsi, että tämän viattoman vauvan ateriointi on tuhat kertaa kauniimpaa.

Tämän kuvan jakamisen herra teki tietysti saatesanoilla siitä, kuinka olisi täytynyt käyttää huivia lapsen pään päällä, ettei vaan tissi vilku. Se häiritsi häntä tosiaan näin paljon. Mielestäni on aivan uskomatonta, että joku mies, jolla ei ole ilmeisesti mitään käsitystä imettämisestä, tulee antamaan tällaisia neuvoja siitä, missä ja milloin on sopivaa imettää lasta. 

Alkuperäisessä kuvassahan on naama kyllä näkyvissä.

Itse kirjoitin silloin aikanaan tämän postauksen imettämisestä. Aisla oli silloin ihan parin viikon ikäinen, kun tuota kirjoitusta raapustelin. Postauksesta huokuu suuri epävarmuus imettämistä kohtaan ja etenkin julkista sellaista. Ei sen pitäisi olla mielestäni niin, vaan jokaisella äidillä täytyisi olla tuolla kaupungilla sellainen olo, että lapsensa saa ruokkia ihan missä tykkää. Jokaisella ihan tuoreella ja epävarmallakin äidillä. Oli se sitten lentokoneen ykkösluokka, puisto tai ravintola. Näitä kohuja tulee vähän väliä ja ne ihan todella vaikuttaa siihen oloon, että onkohan tämä nyt ok. Epävarmalle imettäjälle riittää tieto, että siellä on joku joka paheksuu. Olisi tärkeää, että ilmapiiri olisi vastaanottavainen ja hyväksyväinen myös tämän asian suhteen, Teri ja kumppanit.

Onneksi nyt ihmiset ovat villiintyneet somessa jakamaan imetyskuviaan ja on aina olemassa vastarintaa tekeviä tyyppejä, kun joku tällainen älykkö avaa suunsa. Kun kerta häiritsee, niin kannattaisi varmaan olla lentämättä lentokoneella tai laittaa se huivi omien silmien eteen, jos ei kestä uutta elämää tällä pallolla. Muutenkin on käsittämätöntä, että "julkisuuden henkilöllä" ei ole tuon paremmin some hallussa, mikä on soveliasta ja mikä ei. Onneksi itse pääsin sitten melko pian hyviin fiiliksiin imettämisestä ja kirjoittelin niistä täällä.

Teri tietysti heti lentonsa jälkeen kiirehti poistamaan kaikki jälkensä näistä hölmöyksistään, mutta minä ainakin olen sitä mieltä, että ei se nyt ihan vielä tässä ollut. Anteeksipyyntöä odotellaan. Finnairilla oli sentään järkevää sanottavaa, kiitos heille:Toivon, että jokainen äiti, jonka tekisi mieli imettää julkisesti tekee sen. Imettäminen on luonnollista, kaunista ja äidin ja lapsen välinen asia.

4 kommenttia:

 1. Joo kyllä mäkin haluaisin nähdä Teriltä jonkinsortin vastauksen tähän kohuun.. Ei se kyllä pelkästään poistamalla parane. Ja mielestäni on erittäin ilahduttava asia tosiaan kuinka suuri vastarinta aiheesta on jo noussut, niin naisten kuin erityisesti myös miesten joukossa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ny tse vastaus onneksi tuli! Ilahdutti miuta ainakin, että ymmärsi perääntyä anteeksipyynnön kera :)

   Poista
 2. Positiivista tässä keississä oli se, että yleinen mielipide tuli aika selvästi esille ihmisten kommentoidessa tätä vilkkaasti eri some-kanavilla. Ja että se oli imetysmyönteinen :) Monesti vaan nää negatiiviset kommentit saa eri asioissa huomiota, mutta tässä onneksi moni avasi suunsa puolustaakseen, niin nainen kuin mieskin. Teri Niitin ansioksi sitä en kuitenkaan laita, harmillinen kommentti häneltä, jota onneksi tajusi pahoitella. Tuskin arvasi miten iso juttu tästä tulee :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Luulen kanssa, että ei tiennyt, mutta ehkä hänkin oppi nyt pari juttua imetyksestä kun oli niin monta valistajaa :D Heheh. Hassu tapaus näin jälkeenpäin ajateltuna, kun pari päivää sitten vielä raivostutti :)

   Poista

Rauhaa ja rakkautta!