26.2.2016

Parhaimmat opiskelumusiikit

Olen sellaista opiskelijatyyppiä, että korvissa pitää soida jokin musiikki jatkuvasti, kun opiskelen itsenäisesti, jotta pystyn keskittymään. Kerran jäi kuulokkeet kotiin, kun lähdin koululle opiskelemaan ja voin kertoa, että sinä päivänä en saanut mitään aikaiseksi. 

Tärkeää on kuitenkin mikä soi. Missään tapauksessa musiikki ei voi olla suomenkielistä, sillä sitten uppoudun liikaa sanoihin. Musiikin täytyy kuitenkin olla jollakin tapaa mukaansa tempaavaa ja saada aikaan sellainen flow-tila. Viime syksynä, kun aloitin koulun, oli minulla mielessäni vain yksi levy, jota pystyin kuuntelemaan. Joulun aikaan se tuli jo aika pahasti korvista. Silloin oli keksittävä muuta. Löysinkin muutaman sijaisen tälle yhdelle kuunnelluimmalle ja tahtoisinkin nyt jakaa vinkkini myös teille muille. Tässä tulee siis suosikki opiskelumusiikkini suoraan YouTubesta linkitettyinä, josta niitä itsekin kuuntelen. Olkaa hyvät!

Aloitetaanpa tietysti sillä, joka oli se ihan ensimmäinen, jonka kanssa syksyllä niitä koulutehtäviä aloittelin. Elikkäs tietysti Amélien Soundtrack (ja muukin Yann Tiersenin musiikki). Täydellinen. Ei turhan paljon laulua ja todella inspiroiva levy!


Seuraavana musiikkia etsiessäni mietin, että missä laulettaisiin sellaisella kielellä, johon en niin kovasti keskity ja sitten hoksasin. En tajua miten en tullut aiemmin ajatelleeksi, mutta tietysti Cirque du Soileilin musiikit! Suosikki soundtrackini on Alegria ja Varekai, mutta muutkin kyllä toimii mainiosti.Okei, sitten tämä on vähän nolo, koska en ole mikään LOTR-fani enkä ole koskaan ollut, mutta olen kuunnellut myöskin Lord Of The Ringsin Soundtrackia opiskellessani. Ei siitä sen enempää. Linkkaan sen nyt vain vähin äänin tähän.


Myöskin Amman bhajanit auttavat minua usein keskittymään opiskeluun. Oikeastaan kaikki muukin intialainen lurittelu sopii hyvin opiskeluun. En taatusti ymmärrä mitään, mutta tulee sellainen rauhallinen fiilis. Lisäksi olen kuunnellut paljon Shimshain ja/tai Tina Malian biisejä, mutta vain silloin, kun on mahdollisuus valita seuraava kappale sitten helposti. Pitäisi varmaan tehdä ihan oma soittolista näistä, mutta toistaiseksi en ole saanut ainakaan aikaiseksi, sillä YouTubella on ihan hyvä se omakin, kun painaa vaan sitä kohtaa, että YouTube sekoittaa ne biisit siihen. Nämä ovat esimerkiksi ihania kappaleita.Mitkä on teidän musiikkisuositukset, kun pitää keskittyä? Mitä te kuuntelette? Oletteko kuunnellet joitakin näistä? Olisi kiva kuulla, jos löytäisi itselle vielä laajemman valikoimman, kun tässä tätä opiskelua ja bloggaamista vielä olisi. Heh.

4 kommenttia:

 1. Nää olikin uusia tuttavuuksia, pitääkin tutustua :) Mulla ei tule salitreenistä mitään jos en kuuntele samalla musiikkia. Silloin pitää olla raskasta rähinää kuulokkeissa niin saa treeniin virtaa :D Musiikista saa voimaa ja energiaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha miule taas ongelma salilla on kuulokkeet :D Johdot tuntuu olevan tiellä ja kännykkä liikaa matkassa mukana :D Sitten kun hikoilee niin kuulokkeet tuntuu inhottavilta :D Musiikista en kyllä kieltäytyisi!

   Poista
 2. Suosittelen opiskellessa hiljaisuutta :D Kuulee omat ajatuksensa paremmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä :D Hiljaisuutta ei ole olemassakaan, aina kuuluu jotain naputusta tai huminaa ja sehän se raskasta vasta onkin :'''D

   Poista

Rauhaa ja rakkautta!