14.3.2016

Fiksutkin voi katsoa realitya (ja muuta hömppää)

Minä saatan vaikuttaa joidenkin silmissä usein ihan fiksulta tyypiltä, itseasiassa olenkin, mutta se ei tarkoita sitä, että en voisi katsoa telkkarista realitya. Tosi-tv ohjelmat ja kevyet draamat (kuten Salkkarit tai Uusi päivä) aina leimataan yksinkertaisten ihmisten ohjelmiksi ja siitä pitäisi olla jotenkin nolona jos katselee vaikka BB:tä tai Paratiisi hotellia. Miksi sen täytyy olla niin? Aina kun sanon ääneen, että lempi sarjani telkkarista on vaikka Au pairit Australiassa (tai milloin missäkin) tai Tempation Island, niin joku nostaa kulmiaan ja kysyy olenko tosissani. Totta hemmetissä olen.


Minä ainakin voin myöntää, että raskaan koulupäivän (tai työpäivän! työssäoppiminen alkoi) jälkeen pistän ennemmin pyörimään jonkun "paska-ohjelman", jonka sisältö ei ole niin raskasta, kuin vaikka ajatuksia herättelevän Docventureksen. Vaikka tosiaan molemmista pidänkin, ne eivät poissulje toisiaan. Yksinkertaisesti minä en ainakaan jaksa pitkän ja raskaan päivän päätteeksi ajatella enää mitään maailman tilaa ja kaikkia inhottavia asioita, joista pitäisi olla huolissaan ja keksiä niille ratkaisuja, kun olen tehnyt sitä koko päivän koulussa. Toki tämä voi olla helpompaa ihmiselle, joka opiskelee/tekee töitä toisella alalla, mutta ymmärrän hyvin myös, jos hekään eivät päivän päätteeksi jaksa tällaisia asioita pohtia.


Paljon helpompaa on avata televisio ja pohtia, että mitäs tänään kuuluu Pihlajakadulle kuin maailmantaloutta. Tämä on ihan yksinkertainen syy siihen, miksi tykkään tällaisia helppoja ja yksinkertaisia ohjelmia telkkarista katsella, enkä millään jaksaisi näitä muka niin sivistyneitä tyyppejä, jotka vain valittavat kuinka telkkarista tulee vain paskaa. Tv:stä tulee ohjelmia kyllä ihan jokaiseen makuun, aivan varmasti. Ärsyttää, kun ihmiset valittavat, kuinka telkkarista tulee vain kuraa, sillä minä tykkään siitä kurasta. Antakaa minun katsoa sitä. 

Mitä te katsotte telkkarista? Uppoaako reality vai ärsyttääkö se juuri teitä? Nolottaako kertoa, että katselet jotakin tiettyä ohjelmaa?

4 kommenttia:

 1. Ihan tätä samaa asiaa oon miettinyt. Se ei tarkoita sitä, ettei tulisi katsottua muita asiaohjelmia tai mietittyä yhteiskunnallisia asioita, mutta niiden aika on yleensä joskus muulloin kuin raskaan päivän jälkeen. Sama asia pätee itsellä kirjoihin, luen kyllä tiukkaa faktaa olevia kirjoja mm. Naisten ja vammaisten oikeuksista mutta pakko on välillä ottaa etäisyyttä. Ei sitä yksi ihminen jaksa loputtomasti ajatella vain huonoja asioita. Eli hömppä- ja "paskasarjat" saa ajatukset poistumaan arkipäivistä. Sitäpaitsi monesti ne herättävät itseä siihen että "ai tällaisiakin ihmisiä on olemassa", kuten esimerkiksi eilinen kielletty rakkaus. Saattavat siis nekin avartaa maailmankuvaa jollain tasolla. :-) -E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain ja miun mielestä esim. BB on tosi hyvää tietoa ryhmädynamiikasta :''D Kyllä niissä usein on ihan painavia ajatuksia mielessä niitäkin katsoessa hahha. Kielletty rakkaus vaikutti ekan jakson jälkeen kyllä mielenkiintoiselta!

   Poista
 2. Miulla on sama homma kirjojen kanssa. Luen surutta jokaisen hömppäkirjan, jonka käsiini saan. Toisten mielestä ne ovat roskaa, minun mielestäni ne toteuttavat tarkoitustaan, eli saavat unohtamaan omat murheet ja vaivat ja auttavat rentoutumaan. Raskaammat kirjat eivät ole yhtään niin mieleisiä juuri tästä syystä :-D

  Katson aika vähän telkkaria, kun en sitä omista ja täällä Englannissa näkyy harva suomalainen ohjelma tekijänoikeussyistä, vaikka ruudut, katsomot ja areenat olenkin laitteisiini ladannut. Au pairit Australiassa -jaksot tuli kyllä tuijotettua läpi hetkessä, kun ne areenaan pamahtivat. Tosi-tv on miunkin lemppari, ja katson tosi monenlaisia ohjelmia. Kyllä kaverit niille aina Suomessa naureskeli, mutta ei sillä väliä. Salkkareihin lopahti into siinä vaiheessa, kun alkoi tuntua, että juonenkäänteet alkaa muistuttaa scifiä enemmän kuin tavallista elämää (Salla heräsi kuolleista kun Ismo suutelo häntä, Paula selviytyi viikkoja elävältä haudattuna ym.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No miekään en kyllä tykkää Salkkareitten scifi/kauhu-puolista yhtään :D Haluun vaan draamaa, hahah! Itse luin aikoinaan aika paljon hömppäkirjoja, mutta nykyisin tulee luettua tosi vähän ylipäänsä, tuijotan ruutuja varmaan ihan liikaa sit taas :D Olispa kiva, jos katsois vähemmän telkkaa ja enemmän lukis kirjoja :) Kiva kuulla, että joku nykyään tekee niin, heheh.. :D

   Poista

Rauhaa ja rakkautta!