6.4.2016

Minun someni ei ole kiillotettu

Aina puhutaan niin kamalasti somen silottelusta ja kuinka bloggaajat kirjoittaa vain kivoja juttuja ja laittaa kivoja juttuja niiden kodista ja ruoasta. Ah, tavaraa on vähän ja valkoinen koti kiiltää samalla kun syödään superia superimpaa superfoodia. Olen pitänyt sitä juttua aina ihan paisutteluna, mutta nyt olen ottanut vaaleanpunaiset lasit silmiltäni ja katsellut kriittisemmin. 

Saatan "silotella" toisinaan itsekin!
Olen hoksannut, että ainoa syy miksi minun someni ei kiillä, on se, että ketä minä seuraan. Siitähän se oikeastaan on kiinni. Valitsen listalleni helposti arkisia, elämän makuisia blogeja jotka käsittelee myös hieman syvällisempiä aiheita ja joiden jokainen postaus ei ole yhteistyö, vaikka ei niissäkään mitään vikaa mielestäni oikein tehtynä ole tietysti. Seuraan toki nykyään myös paljon monien kiiltäviä koteja ja hymyileviä kasvoja, mutta tajuan jotenkin suodattaa, että eihän kenenkään elämä oikeasti ole niin mutkatonta. 

Kyllähän sitä voi luoda itselleen somemaailman, jossa seurailee Instagramista tai blogeista vain niitä puunattuja kämppiä ja posliininukkeja, mutta turha mielestäni valittaa, kun kaikki valehtelee eikä kerro totuutta elämästään, kun realistisiakin vaihtoehtoja löytyy (esim. omat suosikkini Blogiringiltä Karhupoikani KoDA, MammaMiia ja Puutalobaby). 

¨

Itse kaikki päätämme ketä seuraamme, on myös aitoja, arkisia ja elämänmakuisia blogeja. Seuratkaa niitä jos pintaliito ärsyttää. Niin minä teen, vaikka kyllä sellaiset kunnolla kiillotellut blogit antavat hauskaa kontrastia tuolla lukulistalla.

Millaisia blogeja te tykkäätte seurata? Ärsyttääkö arki vai kiillotus?

10 kommenttia:

 1. Vähä ihana, että mainitsit! :) Kiitos! Tuntuu hyvältä päästä juuri tälläseen postaukseen.

  Tykkään kans arkisista ja helposti lähestyttävistä blogeista. Semmoseen kauneuteen on helppo ihastua, mutta itse bloggaajasta ei saa oikein mitään irti. Seuraan kyllä siis itekki blogeja joissa on kauniita puhtaita koteja, mutta jollain tavoin se ei silti anna niin paljon kuin rosoinen arki. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just sellainen mahdollisuus samaistua bloggaajaan on parasta! :)

   Poista
 2. Ja kuvat mun elämänmakuisista sviibeistä ;)

  VastaaPoista
 3. Heh hyviä noi esimerkkikuvat :D ja ehdottomasti myös sitä arkea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Kiitti :D Ja jotenkin arvasinkin, että sie olet sen arjen kannalla ;)

   Poista
 4. Puhut asiaa! Ja varmasti enemmistöllä seuraajista/pikaisista piipahtajista on myös some-lukutaitoa. Ja me bloggarit voimme sillä omaalla blogillamme tietysti myös vaikuttaa siihen millainen paikka se meidän osaltamme on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on :) Ikävä kyllä on sitten myös niitä, joilta se somen lukeminen ei ihan suju :/

   Poista
 5. Arkea seuraan ehdottomasti mieluummin. Yhteistyöpostaukset, mainokset yms lähinnä ärsyttää, ellei ne ole oikeasti just siihen blogiin sopivat. Ei kiinnosta päivän asut, kauniit sisustukset jne. Mutta tussinpoisto-ohjeet tekstiilisohvalle kelpaa kyllä.

  Enpä pintablogeja luekaan. Joskus vahingossa avaan, ja suljen saman tien.

  Kiinnostaa toki arjen lisäksi ihan oikeat asiat (eikä niihin tosiaan lueta silmälasien kehysten värejä), ja ennen kaikkea hyvin kirjoitettu teksti. Sitä tönkkökieltä on ihan riittävästi jokaisella keskustelupalstalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanasti olit muotoillut asiasi! Juuri näin minäkin ajattelen.. Omaperäistä ja bloggaajan omalle tyylille sopivaa tekstiä on mukava lukea :)

   Poista

Rauhaa ja rakkautta!