29.5.2016

Kun lapsi lähtee yökyläilemään..

Rehellisesti sanottuna en edes muista, koska viimeksi meillä olisi ollut Tonin kanssa aikaa ihan vain kahden kesken niin, että Aisla olisi ollut hoidossa. Joskus.. Talvella? Onneksi tilanne korjattiin menneenä viikonloppuna, kun tyttö lähti innokkaasti yökyläilemään fammun ja vaarin luo (kiitos sinne), jopa kahdeksi yöksi. On vaikeaa järjestää yhteisiä hetkiä, kun toinen työskentelee (ja opiskelee) myös viikonloppuisin ja lapsenlikat on vaipaina tietysti vain viikonloppuisin. Nyt kävi tuuri, meillä oli kerrankin yhtä aikaa vapaata, joten täytyi ottaa ilo irti. Onneksi otettiin. Oltiin niiiiin tämän tarpeessa! 


Perjantaina vapaus oikein kutkutteli ja tuntui ihan hassulta olla kahdestaan ja keskustella ilman keskeytyksiä ihan mistä vain. Tietysti käytiin sitten Alkon kautta ja suunnattiin kotosalle hieman nautiskelemaan ostoksistamme. Oli tarkoitus mennä eräisiin kemuihin, mutta ne olivat peruuntuneet, joten kaikki ovet oli avoinna. Pohdittiin pitkästi, että haluammeko viettää koti-iltaa vai nähdä kavereita, sillä kummatkin ovat aika harvassa aikuisten kesken olleet. Päädyimme kavereiden näkemiseen. Oikeastaan yhden ja lähdettiin kaupungille humputtelemaan Aislan kummisedän kanssa. Oli superhauska ja rentouttava ilta, niin kivaa!


Lauantaina nukuttiin pitkään ja mietiskeltiin, että pitäisikö oikeasti tehdä jotain eikä vaan löhöillä, mutta ei keksitty mitään mitä olisi tehnyt mieli tehdä, joten päädyttiin vain ravintolasyömiseen. Intialaiseen juhlapöytään vaan, oi nam! Minä se en niin välittänyt noista vegaanihommista viikonloppuna, mutta koska en tahdo olla ehdoton, niin en ollutkaan. Katselen asiaa sitten taas huomenissa, kun uusi viikko alkaa. Voisin kirjoitella näitäkin ajatuksia taas, sillä ne ovat ehkä hieman selkeytyneet.

Illaksi haimme herkkuja ja pidimme sitten sen koti-illan elokuvien parissa. Olipas ihanaa katsoa elokuvaa niin, että ei tarvinnut pelätä lapsen heräämistä kesken leffan. Katseltiin kaksi elokuvaa, minun valitsemani ja Tonin valitsema. Yllättäen (oikeasti yllättäen) jälkimmäinen oli PALJON parempi. En ikinä tahdo katsoa puolisoni valitsemia elokuvia, mutta aina kun katson, ne on hyviä. Olisikohan syytä muuttaa omaa asennetta..


Mutta huh, olihan viikonloppu. Ihanaa oli hakea lapsi kotiin sitten lopulta ja suukotella pehmeitä poskia, mutta kylläpäs nautinkin kahden keskeisestä ajasta, jonka tärkeyttä aliarvioin arjessa jatkuvasti. Onneksi tilanne nyt vähän kesän myötä muutenkin muuttuu, vaikka ei tietenkään Aisla ole enempää varmasti hoidossa, mutta meillä voi olla iltaisinkin aikaa olla kaksin, kun minulla ei ole niin aikaisia herätyksiä. Niin ja ei tarvitse pyytää lapsenvahtia minun töiden takia, niin ehkä sitten parisuhteen takia voi.

Kuinka usein muilla pariskunnilla on keskenään aikaa ja mitä silloin tehdään? 

6 kommenttia:

 1. Yhteinen aika on kyllä niin tärkeää. Nyt kun on kaksi lasta, niin tuntuu ettei sitä kovin paljon ole.

  Sillon kun sattuu sellainen päivä, että saadaan lapset samaa aikaa hoitoon, niin täytyy kyllä tosiaan miettiä miten päivän viettää. Yleisesti me miehen kanssa ollaan ihan vain kaksin ja tehdään jotain kivaa, käydään syömässä, leffaillaan, ajellaan, keilataan, käydään lenkillä (molempien yksi harrastuksista) mitä näitä perus juttuja nyt on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahden lapsen kanssa kyllä tosiaan varmaan vielä vähemmän, kuin meillä! Ihanaa, kun teillä on yhteinen harrastus! Toi lenkkeily! Miustakin olis ihanaa, jos olis joku tommonen :)

   Poista
 2. Oi ihanaa kun ootte saanu kaksin olo aikaa ja ootpa nättinä:). Meillä oli tarkoitus kerran kuussa käyä treffeillä,mut jotenkin se aina venyy :D Tällä viikolla mennää kahdestaan ikeaan-ei kovin romanttista:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Nii mekin aatellaan aina treffien jälkeen että kuukausittain kyllä joo.. Mutta sitten se tosiaan venyy! Ikea on ihan hyvä :D Jos on kärsivällinen mies XD

   Poista
 3. Meilläkin oli hurjan kivaa Aislan kanssa. suloinen ja kiltti lapsonen on hän.

  VastaaPoista

Rauhaa ja rakkautta!