29.6.2016

Päihteetön juhannus

Olihan meillä tosiaan se juhannuskin. Itse en ole sitä kovasti ikinä juhlana arvostanut ja olen ymmärtänyt, että se on vain suuri syy dokata. Niin ja etenkin suuri syy olla kännissä lasten läsnä olessa, mitä meillä suomalaisilla tuntuu olevan surullisen paljon. Olen aika ehdoton tämän kanssa. Tai minusta ei ole hauskaa, että lasten tarvitsee nähdä aikuisia, jotka eivät lasten läsnä ollessa osaa hillitä alkoholin käyttöään. Ruokajuoma ja sellaiset pienet on mielestäni ihan ok, mutta juhannusta en monissa paikoissa näin määrittelisi. 


Onni onnettomuudessa meidän perheessä ei ole tuollaisia tapoja, joista edellä mainitsin ja saatiin viettää päihteetöntä lastenjuhlaa myös juhannuksena. Toni oli yövuoroissa ja tarkoitus oli grillailla kotipihassa hänen herättyään, mutta päädyttiinkin sen sijaan äitini kotipihaan grillailemaan, joka oli superhyvä vaihtoehto. Jäätiin Aislan kanssa vielä yökyläilemään äitini luo, kun Toni paineli töihin. Laulettiin Singstaria yötämyöden ja oli superhauskaa.

Päivällä, ennen kuin herra yövuorolainen heräsi, käytiin myös rannalla, jossa oli ihanan rauhallista. Aisla pääsi availemaan synttärilahjoja mummulta ja tädeiltään, kun he eivät pääse neidin juhliin osallistumaan (jotka ovat vasta tuossa heinäkuun puolivälissä) ja on ihanaa, kun tämän ikäiset jo innostuvat lahjoista niin kovin. Siis kolmen vuoden vanhat. Onko se jo niin iso?? Nyyh.


Lauantaina uimarantailtiin taas, piknikmielessä, ystäväperheen kera. On ihanaa, kun on sellaisia tyyppejä elämässä, joiden kanssa on helppo tulla juttuun koko perheellä, vaikka ruuhkavuosissa näkeminen jäisikin vähän harvemmaksi. Etenkin meidän poppoo on vaikea saada kaikki yhteen nippuun, kun molempien perheen isit tekee töitä vuoroissa ja sitten pitäisi niitä sovitella, että ehditään kaikki samaan aikaan paikalle. Onneksi sellaisiakin aikoja löytyy, mutta ei se kaikista helpointa ole. Oli ihanaa nähdä ystäviä.

Tällaisia päiviä olisi ihana viettää välillä ihan muuten vaan, eikä vaan minään juhlapyhänä. Perhettä tai niitä ystäviä, ruokaa, hengailua, aurinkoa, kesää, iloa, onnea ja kaikkea. Kiitos kaikille meidän juhannusta rikastuttaneelle <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rauhaa ja rakkautta!