15.9.2016

Meidän keittiön kaapit ovatkin täynnä...

Tänään jossain ihmeellisessä innostuspuuskassani päädyin siivoamaan keittiön kaappeja. (Siis todella ihmeellisessä.) Sain tehdä muutaman mielenkiintoisen havainnon asioista, joita olemme syystä tai toisesta huomaamattamme haalineet kaappien täydeltä.

Tämä ensimmäinen asia ei oikeastaan ollut ylläri lainkaan, sillä aloitin tämän jo 16 -vuotiaana asuntolassa asujana. Meillä on nimittäin ihan hitosti teetä: Mitä enemmän erilaisia, sen parempi. Itse tosin juon vain 3-4 laatua ja puolisoni yhtä. Meille saa tulla teelle. Tässä ensimmäisessä kuvassa näkyy ne teet, joita usein vieraille tarjoillaan.


Aikamoinen määrä erilaisia jo itsessään, mutta koska mikään ei ole riittävästi, meillä on myös hyllyssä purkitettuina muutamia lisämakuja, kas näin.


..Ja ehei! Ei siinä vielä kaikki! Näiden kuvassa näkyvien purkkien takana on tietysti vielä vähän lisää teetä..


Krhm. No onneksi enempää teetä en asunnosta löytänyt. Tuhoan sitä kyllä parhaillaan, sillä kupissani on tällä hetkellä ihanaa laventeli-anis-kamomilla (?) teetä, joka on kaikista paras iltateeni. Toinen asia, jota meillä on yllättävän paljon, on mausteet. Olen joskus ostanut tällaisen kätevän maustehyllyn Lidlistä ja täydentänyt noita purkkeja aina kun on päässyt loppumaan.


Vaan eiväthän nuo nyt riitä alkuunkaan, sillä pitäähän ruoan maistua! Liesituulettimen päällä meillä lepäileekin vielä tällainen setti. Noissa ankoissahan on tietysti myös suolaa ja pippuria.


..Eikun hetkinen, ne suolat ja pippurithan löytyy myös hellan välittömästä läheisyydestä. (Kuten myös chili, valkosipuli-yrtti-joku, sokeri ja vähän erilainen suola..)


Oikeasti voin paljastaa teille, että oikeasti olen ihan surkea ruoan maustaja. Käytän aina samoja juttuja niitäkin ja laitan turhan varoen. 

Seuraava asia, jota huomasin hamstranneeni oli GoGreenin kaikenmaailman linssit, kikherneet ja pavut. Huomaamattani otan aina jokaisella kauppareissulla pari tällaista mukaani, vaikka oikeasti käytämme paljon ruoan laitossa myös kuivia linssejä, soijarouhetta, härkäpapurouhetta, härkistä, juustoja ja sun muita proteiininlähteitä, joten nämä jotenkin kai sitten jäävät sinne kaappiin. Viime kerralla otettiin taas purkki kikherneitä, kun luulin, että meillä ei olisi yhtään mitään tämmöisiä helppoja ja nopeita kaapissa. No hah!


Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä meidän kaapista löytyi tuplana "todella usein tarvittavat" tomusokerit, tummat siirapit ja vaaleat siirapit. Niin ja tietysti kaakaojauheet! Tummaa kaakaota oli pari purkkia ja tuosta Oboysta on juotu ehkä kerran. Niin joo ja sitä on vielä 1kg toisessa kaapissa. Juodaan kaakaoo ehkä kerran puolessa vuodessa. Nämä kaikki ovat todennäköisesti tulosta siitä, kun on lähdetty jollekin leipomisostoksille ja tsekattu nopeasti onko ainesosia kaapissa. Todettu että ei ole, mutta siis todellisuudessa kaikki näistä ovat lähes täysinäisiä. Ensi kerralla tsekataan sitten vähän paremmin.  


Sellaisia hamstrauskohteita meidän kuiva-ainekaapissa. Haastan teidät kaikki muutkin selvittämään mikä on teidän hamstrauksen kohteita, jollei tule heti äkkiseltään mieleen!

8 kommenttia:

 1. Tämähän on hyvä haaste. Meidän täysistä kaapeista löytyisi varmasti vaikka mitä ja luultavasti juurikin tuplaten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huh! Onneksi en ole ainoa jolla on tavaraa tuplaten :'D

   Poista
 2. on kyllä hyvä haaste. ja ihana miten paljon erilaisia tee makuja, teetä on ihana hörppiä syksyn pimeinä iltoina :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tee on kyllä parasta ja juuri etenkin syksyllä ja talvella! :)

   Poista
 3. Ompas hauska haaste :D Pitäisköhän tarttua tähän :) http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tartu ihmeessä! Ja linkkaat sitten tännekin luettavaksi ;)

   Poista
 4. Jotenkin tosi ihana/hauska postaus! Miulla on myös tuhottomasti teetä, ja miun kämppis aina päivittelee kun esittelen innoissani uuden teen jota ostin :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe mut siis teetä on niiin monia erilaisia ja ne on vaan ihania!

   Poista

Rauhaa ja rakkautta!