4.10.2016

Marja Hintikka Live, uu jea!

Olin maanantain Marja Hintikka Liven kauden avajaisjuhlatilaisuudessa ja se oli M-A-H-T-A-V-A-A. Muistan vielä, kun ohjelma alkoi ja katsoin ensimmäisen jakson ihan vain koska ihana Agu oli siinä, mutta sitten jäinkin koukkuun. Sen jälkeen on tullut käytyä yleisössäkin ja keskusteltua muutenkin ihan vapaa-ajalla ohjelman aiheista, jotka ovat lähes poikkeuksetta koskettaneet minua tai lähipiiriäni tavalla tai toisella.
Mielestäni ohjelmassa on jotakin sellaista, jota vanhemmuus kaipaa tämän kaiken somen ja muun pyörityksen keskellä. Media luo vanhemmuudesta usein sellaista kuvaa, että täytyisi olla kovinkin täydellinen ja lapset ovat aina iloisia. Itse olet kieroutunut jos uhmaikäinen ottaa päähän ja lapsellehan ei voi olla itse kiukkuinen, koska se on synti. Tavallaan pelkään, että olen itsekin luomassa blogillani toisinaan jotakin tällaista kuvaa, kun en tietysti kiukkuisesta lapsesta kuvia julkaise, saati itsestäni. Se ei ole missään nimessä tarkoitukseni, mutta ei juuri tee mieli tulla tänne tilittämään juuri silloin, kun elämä on suurinta paskaa minkä tiedän. MHL onneksi kumoaa vanhemmuuden ja perheblogien glamourin, jos sitä on päässyt syntymään, ja kertoo kuinka vanhemmuus ei todellakaan ole mikään ruusuilla tanssi.


Uuden kauden teemat tuntuvat itsestäni erityisen hyvältä, sillä ne oikeasti koskettavat jälleen kerran. Kuinka monta kertaa olenkaan tehnyt lapseni väärässä iässä, ollut liian läski äiti tai ollut yksinäinen? Koko ajan ja tälläkin hetkellä. Asiat eivät kuitenkaan ole niin mustavalkoisia ja en malta odottamaan, kun pääsen herättelemään lisää omia ajatuksiani MHL:n matkassa. On niin siistiä, kun vakavilla aiheilla voi viihdyttää itseään maanantai-iltaisin. Haha. Kauden aiheet voi etukäteen lukaista täältä, niin tietää sitten mitä odotella!

Tämän kuvan lainasin herttaiselta bloggaajalta Kauniskaikuu -blogista! Kiitos siitä!

Uusi kausi starttaa siis jo 17.10, ei ole pitkä aika siihen. Kivaa! 

2 kommenttia:

Rauhaa ja rakkautta!