18.10.2016

Modernimmat rotinat

Se on aina niin ihanaa, kun joku läheinen saa vauvan. Varsinkin, jos ollaan niin läheisiä, että pääsee vauvaa nuuskuttelemaan ja kanniskelemaan jo aika pian syntymän jälkeen. Siinä kohtaa usein täytyisi jokin lahja sitten keksiä viemisiksi. Saatuani itse lapsen ja ne oheistuotteet (eli ne lahjat), olen tullut siihen tulokseen, että meidän perheestä ei mielellään yhtäkään 62cm bodya tai unipupua lähde, joten on täytynyt keksiä jotakin muuta. Tosin eipä niitä vauvoja läheisille ole turhan paljon syntynyt (vink vink), mutta nyt kuitenkin on tällainen onnenhetki päässyt syntymään (kirjaimellisesti hahahah) ja mekin ollaan niin iloisia tästä(kin) uudesta ihmisestä.

Päästiin tosiaan vauvantuoksuihin tuossa muutama päivä takaperin ja sitä lahjaa viemisiksi pohdiskeltiin. Mielestäni Karjalassa (ainakin) on ihana perinne, kun viedään perheeseen "rotinoita", kun uusi vauva on syntynyt. Käsittääkseni rotinat ovat siis ruokalahjoja, korjatkaa jos olen ihan väärässä, täältä Pirkanmaalta kun olen, vaikka sukujuureni sinne itään päin vetävätkin. Tarkoituksena on siis antaa perheelle, johon on syntynyt vauva, ruokalahjoja, jotta perheen uusi vauva-arki olisi hitusen helpompaa ja osoitetaan tällä tavalla huolenpitoa ja sitä, että välitetään perheestä. Perinteisesti rotinat ovat siis ihan valmiiksi asti tehtyjä ruokia.Mepäs annettiinkin sitten rotinat vähän tällä tavoin modernimmin, kun veimme perheelle ruokakorin. Haaveilin kovasti siitä, että olisin tehnyt monta valmista ruokaa perheelle, mutta nyt ei antanut aika eikä hajonnut uuni periksi. En myöskään ole kovin itsevarma kokki, niin en ole ihan varma olisiko ne rotinat olleet sitten syötäviä ja hyödyllisiä lainkaan.

Keräilimme koriin kuitenkin kaikkea helposti valmistuvaa, kuten härkistä, nyhtistä, niitä uusia tuoreita mutta pilkottuja vihanneksia, hedelmiä, maitoa, kahvia, nuudeleita, suklaata..jne. Lahjamme tuntui olevan oikein tervetullut, joten siksi tahdoin sen jakaa teillekin, vähän niin kuin ideana, jos tarvitsee joskus viedä vastaavaa lahjaa. Tällaiseen ruokakoriin on helppo kerätä juuri sille perheelle sopiva lahja ja se on käytännöllinen. Lisäksi voisi tietysti laittaa vaikkaa sen bodyn tai unirievun, mutta jos itse lisäisin jotakin vauvalle niin ne olisi kyllä ihan varppina vaipat. Itse ainakin olisin ollut superonnellinen kaikista ruokalahjoista, kun Aisla syntyi. Saatiin me sitten niitä ihan oikeita Karjalalaisia rotinoitakin, kun matkasimme sinne neidin ollessa 1kk ikäinen. Ilahduin niiiiin paljon.

Pakkaamisesta ei kannata ottaa meiltä esimerkkiä, haha!
Onko rotinat tuttu juttu? Oletko saanut rotinoita tai antanut niitä? Mitä itse viet kun menet tapaamaan uutta vauvaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rauhaa ja rakkautta!