26.11.2016

Mysteerilaatikko

Indiedaysin ja Blogiringin Blogger's Inspiration Dayssa sain mukaani kassillisen Risentan ja Santa Marian tuotteita. Kipitin niiden kanssa sitten onnesta soikeana kotiin, kun olin hotellilla tutkinut sisältöä: kaikkea ihanaa ja terveellistä! 

Pohdin mikä olisi kiva keino toteuttaa postaus kassin sisällöstä ja sitten tuli mieleeni juttu, mitä ollaan Tonin kanssa mietitty vuosia, että haluttaisiin toteuttaa: Mysteerilaatikkotehtävä suoraan Australian MasterChefistä. Oltiin vuosia sitten intohimoisia sarjan seuraajia, vaikka siellä aika usein liharuokaa tehtiinkin ja meidän yksi suosikki haasteista oli mysteerilaatikkotehtävä, jossa kilpailijat avaavat pöydällä olevan laatikon, jossa on ruoan pääraaka-aineet. Sitten on tietty aika valmistaa niistä ateria niin, että saa hyödyntää lisäksi ruokavaraston tarpeita, joita voi olla aikaa hakea vaikka minuutin verran. Ruokavarastossa on siis ihan perusraaka-aineita.

No nyt me sitten päästiin toteuttamaan meidän mysteerilaatikkotehtävä, toki meillä ei nyt ollut sitten tuomareita kertomassa voittajaa ja meidän avoin ruokavarasto oli meidän kodin melkein tyhjät ruokakaapit. Mysteerilaatikkomme oli kassin sisältö ja tarkoitus oli toteuttaa New York -tyyliseen brunssiin terveellisiä naposteltavia: yksi suolainen ja yksi makea. Tässä tulee sitten meidän tuotokset. Olen pahoillani myös huonoista kuvausvaloista, mutta työskentelyrauhan saamiseksi meidän "brunssi" valmistui lapsen nukkumaanmenoajan jälkeen. Ymmärrätte varmaan. (Paitsi mustapavut olin liottanut ja keittänyt valmiiksi pakkaseen, josta käytimme ne sitten suoraan ruokaan!) 


Minun tacoveneet

Papusoosi

Tomaatteja
Mustapapuja
Kookosmaitoa
Korianteria
Valkosipulia
Sipulia
Suolaa
Valkopippuria
Chiliä

Lisänä tietysti tacoveneet + salaatinlehdet + tomaattisiivut + paistetut kesäkurpitsakiekot + paahdetut auringonkukan siemenet.


Tonin tacoveneet

Tacoveneet

Tsatsiki pohjalla

Turkkilainen jugurtti
Kurkku
Valkosipuli

Papumössö

Mustapavut
Sipulia
Öljyä paistamiseen
Chiliä
Tomaatti
Suolaa
Sitruunamehutiivistettä
Paprikajauhetta
Sokeria
Etikkaa

Päällä salaattia ja paahdetut auringonkukan siemenet.


Smoothie kulho (minun)

Mustikkaa
Punaherukkaa
Vadelmamehukeittoa
Banaania
Turkkilaista jugurttia
Kookosmaitoa
Vaniljatankoa pieneksi pilkottuna
Kardemummaa
Chian siemeniäMyslihyve uunissa (Tonin)

Vadelma & kookos granola
Hunajaa
Mustikoita
Kardemummaa
Kookosmaito

(Tämä uuniin 125 asteeseen kunnes näyttää hyvältä. )

Sellaisia tuotoksia saimme me yliväsyneinä aikaiseksi. Ikävä kyllä en voinut pistää tarkkoja ohjeita tai ainesmääriä ruokiin, sillä meillä oli niin kova paniikki päällä, kun verenmaku suussa vain tahdoimme voittaa toisemme. Oman arvioinnin perusteella Tonin suolainen oli tuhannesti paremman makuinen ja minun jälkkärini oli enemmän omaan mieleeni. Mitä itse valmistaisit näistä aineksista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rauhaa ja rakkautta!