20.11.2016

Vegaaninen Härkis-couscous-hässäkkä

Sain kommentin, jossa toivottiin, josko voisin jakaa enemmän kasvisruokareseptejä blogissa, mitä olen pohdiskellut vähän itsekin, mutta aikaan saaminen on toinen juttu. Koen jotenkin, että meillä syödään aika samanlaista ruokaa aina ja olen myös melko huono reseptien ja ohjeiden kirjaaja, kun en ikinä tee itse ohjeesta tai katsele määriä paljonko mitäkin ruokaan tuuppaan. Nyt ajattelin kuitenkin yrittää ihan tällaisen meille tavallisen kotiruoan voimin. Emme siis ole mitään vegaaneja, mutta syömme ruokamme kuitenkin melko usein vegaanisena ihan huomaamatta. Kuten tämänkin.


Vegaaninen Härkis-couscous-hässäkkä (n. neljälle)

1 paprika
1 sipuli
3 porkkanaa
10cm pätkä kesäkurpitsaa
1/3 dl herne-maissi-paprikaa eli he-ma-paa pakkasesta
1 dl vihreitä papuja pakkasesta
1 pkt Härkistä
3-4 dl täysjyvä couscousia
Valkopippuria
Valkosipulijauhetta
Suolaa
Kurkumaa
Garam masala -mausteseosta (tai korianteria, kuminaa, paprikaa, muskottipähkinää, kardemummaa, neilikkaa, fenkolia ja laakerin lehteä)
2-4 rkl Punaviinietikkaa
Ruokaöljyä

1. Mittaa couscousia kulhoon 3-4dl ja lisää sekaan yhtä monta desiä kiehuvaa vettä. Pistä kansi päälle ja anna olla.

2. Pilko vihannekset (porkkana, sipuli, paprika, kesäkurpitsa) ja iske pannulle paistumaan öljyssä. Kypsyttele niin kauan, että porkkana ei enää rousku.

3. Lisää pannulle vihreät pavut ja he-ma-pa sulamaan. Sitten lisää myöskin Härkis suoraan paketista. Lisää mausteet (valkopippuri, suola, valkosipulijauhe, kurkuma, garam masala) oman maun mukaan. Viimeisenä punaviinietikka. Paistele vielä hetki.

4. Ota pannu levyltä ja lisää joukkoon vielä kulhossa turvonnut couscous. Paistele vielä pieni tovi hiipuvalla levyllä.

5. Syö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rauhaa ja rakkautta!