29.12.2016

10 vinkkiä bloggaamisen aloitteluun

Sain ihanalta Jonnalta tunnustuksen, jossa ilmeisesti kuuluu kertoa omia vinkkejä aloitteleville bloggaajille. En tiedä varmaksi, sillä vilkaisin vain postausta. En halunnut tietää etukäteen, että mitä muut ovat antaneet, jotta en vahingossakaan ala kopioimaan! Olen otsikoista päätellyt nimittäin, että muutkin lukemani blogit ovat näitä rustailleet. En ole niitäkään availlut. Tässä siis minun vinkkini, ilman kopiointia muilta, että mitkä olen kokenut hyväksi ja tärkeäksi tai hoksannut vasta turhan myöhään.


1. Verkostoidu. Tämä on mielestäni kaikista tärkein kohta, sillä itse en hoksannut aluksi tehdä niin, mutta kun tajusin, niin se oli parasta bloggaamisessa. Lue ja kommentoi muita bloggaajia, mene Facebookin bloggaaja-ryhmiin, ole aktiivinen kaikin tavoin mitä ikinä keksitkin. 

2. Käytä hyödyksesi myös muita somekanavia, kuten Instagramia, Facebookia ja Snapchattia. Siellä on myös helppo verkostoitua, mutta myös löytää lukijoita blogilleen.


3. Aseta etukäteen omat rajasi - mitä haluat näyttää ja kertoa blogissasi ja mitä et? Itselläni on esim. tarkat rajat siitä, millaisia kuvia laitan lapsestani tai mitä hänestä kerron. Samoin on olemassa asioita elämässäni, joita en jakaisi blogiin, kuten jotkut sellaiset asiat, jotka koskettavat myös muita, kuin itseäni.

4. Unohda klikkiotsikot. Oman kokemukseni mukaan niillä saat blogiin kyllä kävijöitä lisää, mutta yleensä he ovat juuri niitä inhottavasti kommentoivia anonyymejä. Kannattaa siis miettiä mitä tahtoo.


5. Laadukkaat kuvat. Omanikaan eivät ole ihan niin laadukkaita tai valoisia kuin aina toivoisin, mutta itse arvostan ainakin, että kameraa on käytetty ja kuvat ovat tarpeeksi isoja. Itse en kyllä perusta liiankaan isoista kuvista, mutta pienet kännykkäkuvat eivät ole mieleeni.

6. Ulkoasu on hyvä olla simppeli. Tekstiä on mielestäni miellyttävämpää lukea, kun esim. blogin tausta ei ole täynnä kuoseja ja kaikki löytyy helposti. Banneri on hyvä olla myös simppeli, mutta mieleenpainuva.


7. Ajankohtaisuus. Olen ymmärtänyt, että tämä on tärkeää. Itse olen tässä aivan onneton, mutta luen kyllä itse nimenomaan niitä ajankohtaisia postauksia hyvin mielelläni. Mielipidepostauksissa tämä on erityisen tärkeää.

8. Sinä. Tarkoitan, että tee omaa juttuasi. Ei kukaan jaksa lukea niitä massablogeja, joissa on kaikissa sama sisältö ja tehdään tiettyjä postauksia vain koska kaikki muutkin. Jos haaveilet suuremmista lukijamääristä, niin sen sijaan, että alat tekemään jotain juttua, koska muutkin on saaneet niin lukijoita, niin mieti mikä sinun elämässäsi voisi olla ainutlaatuista.


9. Ole kärsivällinen. Jos lukijamäärä ei sekunneissa nouse haluamallesi tasolle, niin älä lannistu, vaan jatka sitkeästi. Itse arvostan ainakin lukijamäärän sijaan aktiivista kommentointia.

10. Postaa säännöllisesti. Joka päivä on mielestäni liikaa, mutta kerran viikossa liian vähän. Jotakin siltä väliltä on mielestäni hyvä postaustahti, joka kannattaa pitää säännöllisenä.


Siinäpä niitä minun vinkkejäni, joita itse koiran varjella aina täysin rinnoin, vaikka en minäkään aina onnistu. Kuvituksena oli vanhat bannerini. Sanoisin, että se tärkein homma on tehdä sitä omaa juttuaan. Kiitos vielä tästä tunnustuksesta! Tahdon antaa oman tunnustukseni Demille, Agulle, Sallalle, Marialle ja Helille

Säännöt: Kirjoita postaus tunnustuksesta, kerro kuinka aloitit bloggaamisen, anna ohjeita aloitteleville bloggaajille, mainitse ja linkitä blogi, joka nimesi sinut ja nimeä 10 bloggaajaa tunnustuksen saajiksi.

4 kommenttia:

 1. Tä olikin hyvä! Ja kivoja ja hyödyllisiä vinkkejä, muttei kuitenkaan sellaisella piikittävällä sävyllä! 🙌🏻 (Joihin näissä useasti törmää.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tarkoitukseni ei olekaan olla mitenkään piikittelevä, koska en yleisesti koe olevani mitenkään sen parempi kuin joku toinen bloggaaja :D Eli hyvä, että en siltä vaikuta!

   Poista
 2. Hyviä vinkkejä, osa jopa tällaiselle joka on bloggaamisen jo pari vuotta sitten aloittanut... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihanaa kuulla! Pyrin välttämään "tutorialeja" kun en koe itseäni kovin päteväksi monellakaan osa-alueella :D Hehhe!

   Poista

Rauhaa ja rakkautta!