13.12.2016

Erilainen joulu

En ole ollut ikinä mikään henkeen ja vereen jouluihminen. Oikeastaan tätä nykyistä vaihetta edelsi pitkä vaihe, kun inhosin joulua. Kaiketi tämä kaikki on ollut lähtöisin siitä, kun olen tullut siihen ikään, että on pitänyt valita, missä tahtoo olla jouluna. Minä kun en koskaan tahtoisi pahoittaa kenenkään mieltä. Ihan viimeistään silloin, kun aloimme Tonin kanssa seurustelemaan tuli valinnasta erittäin haastavaa. Piti valita, meneekö hänen vanhemmilleen vai jommalle kummalle minun vanhemmistani. He kun kaikki asuivat vielä niin kaukana toisistaan, että mikään käyminen kaikkien luona ei oikein onnistunut, vaan oli tehtävä valintoja.


Tällainen valitseminen on jatkunut tähän jouluun asti. Nyt päätimme tehdä toisenlaisen valinnan ja näin sulkea pois kaikkien mielten pahoittaminen, valitsemalla jonkun ihan muun tavan joulun viettoon, sillä emme mene kenenkään meidän vanhemmista, vaan vietämme joulun kotona perheen kesken. Ja nyt kun sanon perheen kesken, niin tarkoitan sitä. Olemme kotona jouluna Tonin ja Aislan kanssa, mutta lisäksi joulua tulee juhlimaan meille lapsuudenystäväni lapsineen. Olemme vitsailleet meidän pikku kommuunista, mutta sitä meidän yhteiselo parhaillaan on. Koen tämän ystäväni ja hänen lapsensa vähintäänkin yhtä läheisenä kuin muutkin perheenjäseneni.


Olen onnellinen, että saan viettää tänä(kin) vuonna joulun rakkaimpieni kanssa ja on ihanaa päästä yhdistelemään meidän kaikkien perheiden yhteisiä perinteitä. Meillä on Ikean muovikuusi, joululaatikoita (myös makaroni), joulupukki sekä paljon lapsia ja lahjoja. Voisiko olla mukavampaa. Erityisesti nautin myös siitä, että nämä läheiset ihmiset tulevat myös keskenään niin hyvin juttuun. Meidän tytöt ovat syntyneet puolen vuoden ikäeroilla ja ovat parhaita kavereita. Omistamme kaikki kolme aikuista yhteisen huumorintajun (ainakin suurimmaksi osaksi, haha). Ja konkkaronkkaahan täydentää rakas kummityttöni, joka on maailman iloisin lapsi.


Yöksi meidän perheen isi lähteekin sitten yötöihin, joten senkin vuoksi minulle on tärkeää, että rakas ystävä tulee meille joulua viettämään, niin saamme sitten illalla aikaa kahden kesken, jos vain saamme lapset nukkumaan. Aiemmin siinä kohdassa on saattanut olla hieman haasteita, kun ollaan yökyläilty.

Jännittää jo oikein kuinka joulu tulee sujumaan ja oletan meillä vallitsevan lämpimän ja rauhallisen tunnelman. En tiedä onko jälkimmäinen tämän lapsikatraan kanssa liikaa toivottu. Iik.

Miten teillä juhlitaan joulua? Millaisia perinteitä teillä on?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rauhaa ja rakkautta!