9.12.2016

Pestoinen pasta-papupataArkimössöreseptiä täältä pesis taas! Tällä kertaa meidän versio ei ole vegaaninen kaapista löytyneen alennus peston vuoksi, mutta jos tahdot syödä ruokasi vegaanisena, niin pestoahan on helppo ostaa (tai tehdä) myös sellaisena. Esim. Urtekrammin pesto on vegaaninen. En muuten tiedä onko tämä pata laisinkaan, sillä en tiedä mikä on pata, mutta käsitykseni mukaan tämä saattaa olla pata, paitsi jos niitä haudutellaan superkauan. Tätä en haudutellut superkauaa nimittäin. (Ja tämä pasta on jo tovin vanha resepti, sillä emme ole dieetillä tämmöisiä kokkailleet, vaikka en tätä ihan epäterveelliseksi menisi leimaamaan.)

Pestoinen pasta-papupata

2-3 dl jotakin pastaa (minulla oli ruispastaa)
1-2 dl liotettuja ja keitettyjä mustapapuja (tai purkista)
2-3 dl liotettuja ja keitettyjä kikherneitä (tai purkista)
3 porkkanaa
10-15cm pätkä kesäkurpitsaa
paprika
sipuli
500g paseerattua tomaattia
vajaa purkillinen (rucola-)pestoa
kasvisliemikuutio
basilikaa
oreganoa
mustapippuria
suolaa
valkosipulijauhetta
punaviinietikkaa
paprikajauhetta

1. Pilko kasvikset.

2. Laita toiseen kattilaan kypsymään makaronit ja toiseen kasvikset ei-kovin-suureen-määrään vettä. (Itse keittelin kasvikset itseasiassa wokkipannussa, mestarikokki kun olen.) Lisää kasvisten joukkoon myös kasvisliemikuutio ja muut mausteet. Lopuksi vielä punaviinietikka.

3. Kun pastat on kypsiä, niin kaada niistä vesi pois ja anna niiden odotella. Jos ne eivät ole vielä kypsiä, kun kasvikset (ainakin melkein) on, niin siirry kohtaan 4 ja tee tämä, kun niin on.

4. Nyt voit vielä kaataa ylimääräiset vedet pois, jos tahdot, mutta sitä voi olla muutama desi pohjalla. Kaada sekaan paseerattu tomaatti. Nyt vielä jos kasvikset ovat vähän raakoja, voi antaa niiden hautua paseeratun tomaatin kera.

5. Lisää joukkoon pavut ja kikherneet, sekä pesto. Lopuksi kaada sekaan vielä pastat ja sekoita.

6. Nam nam nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rauhaa ja rakkautta!