23.1.2017

Parhaimmat lautapelit

Meillä on Tonin kanssa yksi yhteinen harrastus, johon ei liity sininen valo ja ruutu. Nimittäin lautapelit. Ei me mitään ammattilaisia olla, eikä varmaan kovin hyviäkään, mutta mukavaa yhteistä ajanvietettä se on lapsen nukkuessa. Pelaillessa voi vaihtaa muitakin kuulumisia tai sitten keskittyä voittamiseen, kuten yleensä itse teen, haha. Olen vähän kilpailuhenkinen.

Olemme tykänneet antaa lautapelejä myös muille ihmisille lahjaksi, sillä ne ovat kuitenkin aika arvokkaita kapistuksia. Ajattelin tähän postaukseen hieman listailla meidän lautapelisuosikkeja, jos pelailu innostaa, mutta et tiedä mitä pelata. Mehän tietysti suosimme lähinnä pelejä, joita voi pelata ihan vain kahden kesken. Nämä eivät ole missään parhaimmuusjärjestyksessä.Imago. Heti aloitan pelillä, johon tarvitaan vähintään kolme, haha. No mutta tämä on hulvatonta huumoria sarkastiselle huumorintajulleni sellaisessa seurassa, joka sen kestää. Pelissä annetaan kysymyksiä valituista henkilöistä (yleensä pelaajista, kuinka tahtoo) ja yritetään vastata mahdollisimman samalla tavalla kuin muut pelaajat.

Sanamania on siitä hyvä peli, että se toimii kaikenikäisten kanssa, kunhan osaa lukea. Niin tai tietää millä kirjaimella sanat alkaa. Tarkoitus on siis keksiä annetussa ajassa mahdollisimman monta sanaa annetun teeman perusteella. Toimii myös ihan aikuisten kesken.

Alhambra eli kuvissakin esiintyvä peli vaatii hieman jo ajattelua ja onkin yksi lempparipeleistäni, koska olemme saaneet sen toimimaan hyvin myös kahdestaan. Pelissä rakennetaan omaa kylää(?) ja yritetään kerätä eniten pisteitä.

Monopoli. Kukapa ei Monopolista tykkäisi? Itse ainakin tykkään eläytyä ja pistän rahaa haisemaan kerrankin kun voin. Kaksin olemme usein jakaneet kiinteistöt valmiiksi ja katsottu kummalla käy parempi onni.

Africana tuo mieleeni Afrikan tähden, mutta se saattaa johtua teemasta. Tarkoitus on matkustella pitkin pelilautaa ja kerätä eniten pisteitä. Tämäkin toimii kaksin meillä oikein mainiosta ja onkin ihan vakituinen peli illoissamme.Skipbo on hyvä korttipeli, kun ei ole aikaa lautapelille. Toimii myös hyvin taustalla, kun on enemmän juteltavaa ja siltikin hyvin koukuttava peli. Itse tykkään tästä enemmän kuin Uno-korteista, vaikka nekin hyvät.

Carcassonne on myös peli, jossa rakennetaan kyliä ja teitä yrittäen saada pisteitä pelaajista eniten. Toimii mielestäni ihan hyvin myös kahden. Tähän peliin saa paljon lisäosia, mikä pitää mielenkiintoa yllä, vaikka itse viihdyn kyllä myös ihan orginaalin pelin parissa.

Korttipakka on kulkenut myös vuosia mukana ja on parasta ajanvietettä kyllä. Lähtee aina reissuun mukaan. Me pelataan Paskaa, Valepaskaa, Maijaa, Ryöstöä, Sikaa, Ristiseiskaa ja yhtä, jota en osaa nimetä. Myös pasianssi luonnistuu muutamalla eri tavalla.

Onkos lukijoissa kovia pelureita? Millaisia pelejä te pelaatte? Mikä on kaikkien aikojen paras lautapeli?

8 kommenttia:

 1. Miekin rakastan lautapelejä! Näistä siun luettelemista kylläkin vain Monopoly ja Carcassonne ovat tuttuja. Miun lemppareita ovat Scrabble, Afrikan tähti, Monopoly ja Menolippu. :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohoh olinpas kirjoittanut ton monopolinkin ihan tällei suomalaisittan, en edes tajunnut :D No mutta Scrabble on kyllä totta vie myös hyvä! Ja Menolipun perään puolisoni aina haaveilee! Tekis mieli itsekin kyllä vähän nyt kokeilla, kun sanoit :)

   Poista
  2. Oho! Mie en ees huomannut että olit kirjoittanut sen suomalaisittain :--D

   Poista
 2. Lautapelit on parhautta! Oma suosikki on Alhambra sekä Spendor (timanttipeli helpommin sanottuna). Meiltä löytyy monia erinomaisia lautapelejä, joita on todella kiva pelata miehen ja kaveriporukan kanssa :) Jos jotain kevyttä kaipaa, niin perus korttipelit, fluxx tai Port Royal on kova sana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tota Splendoria olenkin kaupassa katsellut, mutta en koskaan pelannut. Noihin korttipeleihin voisin kanssa tutustua :) Lautapelit kyllä on todella <3

   Poista
 3. Täällä! Carcassonne, Settlers of Catan, Alhambra, Spendor, yms yms, tykkään! Ollaan lähiaikoina ostettu miehen kanssa lähinnä kortitpelejä, joita voi pelata kahdestaankin, kun usein ei pelikavereita ole liikaa tarjolla lähistöllä :D Niistä esim. Take 6, Sushi Go, Uno, Bohnanza löytyy omasta hyllystä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos näistä pelivinkeistä! Kaksin mekin usein pelataan, niin korttipelit voisi olla meillekin hyviä :) Kivaa myös, että on näin monia pelaajia täällä!

   Poista

Rauhaa ja rakkautta!