1.2.2017

Maailman helpoin leipä


Sain jo vuosia takaperin, tarkalleen ottaen 14. helmikuuta 2014 kello 14.43, mummoltani maailman helpoimman leivän ohjeen, jonka muistin taas. En ennen ohjeen saamista edes tiennyt, että voisin osata tehdä näin hyvää rievää ihan itse. Mummoni oli löytänyt ohjeen jostakin, joka liittyy Marttoihin, eli kunnia heille tästä kaikesta. Laitan tähän alkuperäisen ohjeen, jolla olen aiemmin tehnyt, mutta kuvissa olevassa leivässä olen korvannut 8 dl vehnäjauhoista sämpyläjauhoilla, joka on siis hieman rouheisempaa. Tykkään itse siitä, mutta se vaikeuttaa hieman leivän leikkausta. 

PIKARIEVÄT (2kpl)

7 dl kädenlämpöistä vettä
50 g hiivaa (tai kuivahiivapussi)
3 dl kaurahiutaleita
10 dl vehnäjauhoja
1-2 tl suolaa

1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen tai jos käytät kuivahiivaa, niin sekoita se kuiva-aineiden kanssa sekaisin.
2. Lisää kuiva-aineet (kaurahiutaleet, jauhot, suola) ja kohota 15 min.
3. Nostele taikinasta kaksi leipää leivinpaperin päälle pellille ja laita kylmään uuniin. Säädä lämpötilaksi 250 astetta.
4. Tarkkaile tilannetta kunnes leipien pinta on saanut hieman väriä ja sitten namskis namskis vaan! Parasta lämpimänä, mutta maistuu vielä seuraavanakin päivänä.

2 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta, testiin menee! Kuinka kauan suunnilleen olet paistanut? Saisi vähän jotain käsitystä milloin alkaa seurailemaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh, uskallankohan lähteä veikkaamaan ettei siun leipäs pala :D riippuu myös vähän uunista, mut veikkaisin, että oon pitänyt joku 15-25 min? Itsehän laitan aina ruokaa periaatteella, että sitten kun tuoksuu niin on lähellä valmista :D

      Poista

Rauhaa ja rakkautta!