28.2.2017

Suklainen raakakakku

Minä tyttö se koetan herkutella tänä keväänä hieman terveellisemmin, joten päätin leipaista eilen raakakakun. Viimeksi olen tainnut tehdä sellaisen pari vuotta sitten, joten hetki meni taas pohtia, että kuinkas ne tehtiinkään. Tässä pohdiskelussa oli jälleen, kuten yleensä aina, hyvänä tukena Syötävän hyvä -blogi ja koska en osannut valita vain yhtä herkkureseptiä, niin päätin yhdistellä vähän kaikkia, hehe. Lisäksi tein kaiken cashewpähkinöistä, vaikka ohjeissa olisi muuta, koska olen allerginen muille. Resepti vaikuttaa pitkältä, sitä ei kannata säikähtää, sillä itse tekeminen on paljon helpompaa kuin "tavallisten" herkkujen leipominen, kun työvaiheet on niin helppoja.Kakkuun tuli neljä kerrosta ja tein sen sellaiseen pikkuiseen kakkuvuokaan. 

1. kerros eli pohjakerros

10 pehmeää taatelia
reilu desi cashewpähkinöitä

Lisää kaikki tehosekoittimeen ja surruttele menemään. Painele sitten vuoan pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin toviksi.

2. kerros eli marjat

marjoja, itse käytin vadelmia 200g

Kakkuni ei ollut täysin raaka, sillä keittelin ulkomaalaiset vadelmani, kuten ohjeistetaan. Tehkää te kuten parhaaksi näette. Sulatetut marjat on hyvä sitten siivilöidä, että ylimääräiset nesteet valuvat pois. Lisää marjat pohjakerroksen päälle ja laita jääkaappiin takaisin.

3. kerros eli suklaatäyte (alkuperäinen ohje täällä)

n. 3 dl liotettuja cashewpähkinöitä (kannattaa siis antaa liota ihan reippaasti monta tuntia, omani oli n. 6 h ja voi olla pidempäänkin)
1,5 dl sulaa kaakaovoita
2 pientä avokadoa
vajaa 1 dl hunajaa
n. 1 dl raakakaakaojauhetta
2 rkl sulaa kookosöljyä
1 rkl vettä

Eli jälleen sekoita koko setti tehosekoittimeen ja surruttele menemään kunnes täyte on ihan sileää. (Kaakaovoin ja kookosöljyn voi sulattaa esim. vesihauteessa.) Lisää seos lopulta aiempien kerrosten päälle ja laita jääkaappiin. Tässä vaiheessa täytyy olla tarkkana, että kerros on mahdollisimman tasainen, sillä seuraava kerros leviää tämän mukaan.

4. kerros eli suklaakuorrute

vajaa 1 dl sulaa kookosöljyä
1/2 dl raakakaakaojauhetta
ripaus vaniljajauhetta
ripaus suolaa
hunajaa maun mukaan

Sulata kookosöljy vesihauteessa ja lisää muut ainesosat. Kaada nestemäinen seos kakkuvuokaan muiden kerrosten päälle. Lopuksi pakasta kakkua ~1,5 tuntia. Kakun voi leipoa myös päiviä etukäteen pakkaseen valmiiksi ja nostaa sulamaan hyvissä ajoin ennen syömistä tai jos aiot popsia sen lähiaikoina, niin säilyy se myös jääkaapissa. Itse pakastin kakun ja pilkoin paloiksi, jotka nostin takaisin pakkaseen ja sieltä voi sitten pala kerrallaan nostella sulamaan, kun mieli tekee. Nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rauhaa ja rakkautta!