18.4.2017

Roadtrip Ruotsiin!!

Nyt on Ruotsi kovaa valuuttaa minun elämässäni, kun samaan aikaan yritän läpäistä tätä hitsin ammattikorkeakoulun ruotsia, kun suunnittelen kesäreissua koko perheellä Ruotsiin. Tähän mennessä olen läpäissyt kertaavan ruotsinkurssin sekä tästä ammatillisesta suullisen osuuden nipin napin. Enää täytyisi siis päästä se kirjallinen osuus läpi, johon kaiketi tulee minulle hieman täydennettävää, graah.

Halusin kuitenkin tulla kertomaan tästä kivemmasta Ruotsiin liittyvästä ajatuksestamme! Jotkut ehkä muistavat, kun me viime kesänä reissattiin Ruotsiin lapsen ja isäni kanssa, niin tällä kertaa Tonillakin on loma sopivaan aikaan. Lisäsin Instagramiin kuvan kartasta viime yönä, joka on meidän matkasuunnitelma. (Tosin jostain syystä se käy Turussa, mutta me emme ja muutenkin tietoa on päivitetty tästä.) Postauksen muut kuvat ovat viime vuoden Urkultista.


Heinäkuun loppupuolella me ajelemme Helsinkiin, josta otamme laivan Tukholmaan. Meitä ei niin tuo Tukholma ja kaupungin vilske kiinnosta, joten suuntaamme siitä suoraan suuntamme etelämpään eli Gamlebyhyn. Tarkoituksemme on nukkua teltassa leirintäalueilla koko reissu ja ei nyt ole niin pilkuntarkkaa, että juuri Gamlebyhyn päädymme. Voimme mennä jonnekin muuallekin lähiseuduilla ja tämä koskee näitä välimatkojen kohteita muutenkin. Oikeastaan koko reissusuunnitelmahan voi vielä muuttua ja se on alkutekijöissään, mutta tämä on ensimmäinen versio. Haluan jakaa sen teille, koska uskon, että siellä ruudun toisella puolella on myös muita Ruotsissa reissanneita, jotka osaa kertoa minulle jos missaan jotakin matkan varrella.

Gamlebyssä nukutun yön jälkeen ajamme viettelemään päivää Astrid Lindgrenin maailmaan, koska meidän perheessä asuu maailman suurin Peppi-fani ja äiti haluaa tukea harrastusta täysillä (Joo, minä tykkään Pepistä myös! Ja Ronja Ryövärintyttärestä!). Liput sinne vaikuttivat melko hintavilta, mutta olemme valmiita tekemään uhrauksia tämän vuoksi. Tämä Vimmerbyn retki on toinen reissumme kohokohta. Emme kuitenkaan aio yöpyä siellä, vaan suuntaamme suoraan kohti Lindköpingiä yöpymään. Seuraavana päivänä jatkamme Gavleen, jossa olisi tarkoitus viettää pari päivää. Olisimme voineet aikatauluttaa matkan niin, että se kestäisi pari päivää vähemmän, mutta koska halutaan olla lungeja ja yolottaa ja mitä kaikkea, niin chillailemme mielellämme kohteissa pidempään. Gavlen jälkeen menemme Sundsvalliin toteuttamaan chillailua pariksi päiväksi.


Sitten 2.8. on meidän aikamme siirtyä toiseen kohokohtaamme eli Urkult-festareille Näsåkeriin. Ne ovat ne riennot, jonne tämän perheen isi viedään ensimmäistä kertaa ja me lapsokaisen kanssa menemme jo toista kertaa. Nämä festivaalit painuivat tiukasti sydämiin, koska olivat niiiin lapsiystävälliset ja miellyttävät rennolla fiiliksellä! Ainoana erona, että aion pakata jotkut rattaat meille mukaan tällä kertaa, jos lapsi käy yöunille, niin voi itse vielä nautiskella vähän musiikista. Se oli viimeksi suurin matkavirhe, kun ei ollut niitä rattaita. Alle 15 kg lapsi tuntuu yllättävän paljolta löysänä roikkuessaan…

Festivaalien jälkeen meidän pitääkin kiiruhtaa kovaa vauhtia takaisin Suomeen, koska Tonilla loppuu loma ja itsekin täytyy alkaa orientoitumaan harjoitteluun. Tulemme Uumajasta yli Vaasaan ja sieltä sitten ajelemme kotiin onnellisina (tai hermoraunioina, siihenkin on mahdollisuudet).


Sellainen retkisuunnitelma. Miltäpä kuulostaa? Tämä on meidän ensimmäinen Suomen ulkopuolinen matka, joten en yhtään osaa sanoa olemmeko ajatelleet järkevästi. Kertokaa te kokeneemmat! JA MITÄ RUOTSISSA TÄYTYY NÄHDÄ? Olisiko kiinnostusta kuulla meidän reissun budjetista (koska olen niin innoissani, että olen laskenut sen paperille, hheheheh)?

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa kivalta reissulta. Itärannikko ja saaristo Västerbystä ylöspäin on tosi kaunista. Norrköpingin ja Nyköpingin väliltä, siis ihan teidän ajomatkan varrelta, löytyy Kolmårdenin villieläintarha, joka olisi varmasti lapsille kiinnostava kohde. Jos aikaa riittää niin Linköpingin sijaan kannatta ajaa Vättern järvelle asti. Maisemat järven yli ovat upeat ja uskoisin, että sieltä löytyy myös leirintäalueita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos vinkeistä! Kolmårdenissa olenkin itse käynyt joskus.. Noi eläintarhat on miule jotenkin vähän kakspiippuisia juttuja, kun en oikein tiedä mitä niistä ajattelen, mutta pitää pistää kyllä harkintaan.. Muistaakseni se ei ollut yhtään niin kamala kuin esim. Korkeasaari. Tota Vättern-järveä täytyy ehdottomasti miettiä :) Arvasin, että kandee kysyä täältä!

      Poista

Rauhaa ja rakkautta!