12.5.2017

Epäsuositut mielipiteeni

Blogeissa on taas pyörinyt tämä epäsuositut mielipiteet -haaste ja ajattelin aluksi, että en osallistu, koska en millään keksi kymmentä epäsuosittua mielipidettä, mutta tulihan niitä sitten kuitenkin, kun vähän yritti. Joten sen pidemmittä puheitta, tässä tulee epäsuositut mielipiteeni.

Mielestäni päiväkoti on usein parempi vaihtoehto lapselle kuin perhepäivähoito. Tarkoitan tällä pientäkin lasta. Usein olen lukenut (ja meillekin silloin suositeltiin), että pienempi lapsi olisi hyvä laittaa perhepäivähoitajalle, kun pääsee pienempään ja kodinomaisempaan hoitoon. Tietysti kaikessa on puolensa, mutta itse arvostan päiväkodin tätien vahvaa pedagogista ja tavoitteellista työskentelyä.

Minun mielestäni ketään ei pitäisi tappaa/raiskata/lyödä. Haha, kuulostaapa "epäsuositulta" näin kirjoitettuna. Kuitenkin välillä tältä tuntuu, kun lukee keskustelupalstoja tai lehtien kommentteja. Mielestäni kukaan ei ole ansainnut minkäänlaista väkivaltaa, vaikka olisi itse toiminut elämässä väärin. En usko sen opettavan tälle ihmiselle mitään.

Kannatan eutanasiaa tietyissä tilanteissa. Painotan ensiksikin sitä, että tietyissä tilanteissa ja ne tilanteet täytyisi todellakin huolella arvioida ammattilaisten voimin. Jos joku kuolemansairas haluaisi nopeuttaa poismenoaan, niin en näe siinä mitään väärää. Kuitenkaan en kannata eutanasiaa vaikkapa mielenterveyden ongelmien kohdalla.

Lihansyönti on minusta ihan ok, jos itse metsästää/kasvattaa lihansa. Itse en söisi edes itse metsästämääni tai kasvattamaani lihaa, mutta noin niin kuin periaatteessa noin se lihansyönti on mielestäni eettisesti hyväksyttävämpää.

Liikunnan harrastaminen vain itsensä ulkoisesti muokkaamisen takia on sairasta. Joskus kun kuuntelee, kun ihmiset käy kaloreiden poltto -jumpissa ym. niin on vähän vaikeaa ymmärtää, että mitäs hittoa, missä liikunnan ilo. Voin olla tietysti väärässä, mutta jotenkin ajattelisin, että jos liikkuu vain peiliin tuijottelun voimalla, niin se ei ole kovin tervettä.

Opintotuki on liian pieni. Ja ääh tiukka opintotukikeskustelu ja se, että kuuluuko opiskelijan saada valtiolta "ilmaista" rahaa, mutta sanonpahan vain, että kyllä ne koulutetut ihmiset varmaan maksaa sitten työelämässä takaisin niitä saamiaan rahoja.

Kannatan subjektiivista päivähoito-oikeutta. Uskon, että sellaiset vanhemmat, joiden koetaan "hyväksikäyttävän" tätä oikeutta ja joilta tämä on nyt rajattu pois, ovat todella sen tarpeessa. Vaikka tilanne ulkopuolisen silmään näyttää resurssien tuhlaamiselta, niin uskon, että jos perhe voi saada tällaisen tuen elämäänsä ilman selittelyjä, niin vältetään monia ongelmia, jotka voi syntyä ilman tätä tukea. Esim. vaikka mielenterveyden ongelmia.

Tapauskovaisuus on mielestäni outoa. Olen kyllä vähän alkanut leppymään tässä, mutta edelleen olen sitä mieltä, että minusta on outoa miksi ihmiset esim. kastavat lapsiaan kirkkoon tai menevät kirkossa naimisiin, jos vaikka tietävät, että eivät usko Jumalaan. 

Koirat on outoja. En vain ole koiraihminen . Tuntuu välillä, että olen planeetan ainoa. 

Jokainen ei ole oman onnensa seppä. Luojan kiitos tiedän, että en ole ainoa tätä mieltä oleva, mutta uskon, että meillä ihmisillä ei todellakaan ole samat mahdollisuudet elämässä, koska lähtökohdat ja mennyt oma elämä vaikuttaa kaikkeen tässäkin hetkessä.

Kuva TÄÄLTÄ!


..Sellaisia mielipiteitä tänään. Oletko samaa mieltä vai eri mieltä kanssani? Oliko nämä edes epäsuosittuja?

6 kommenttia:

 1. Näitä on tullut luettua kauheat määrät, hauskoja vaikka vähän joskus tuleekin provosoiduttua! Hyviä pointteja mielestäni ja jään mielenkiinnolla seuraamaan blogiasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie olen myös muutamia lukenut, näistä jotenkin oppii ihmisistä ja niiden ajatuksista paljon! :) Tervetuloa seurailemaan!

   Poista
 2. Mä olen eri mieltä vain perhepäivähoidosta ja tapauskovaisuudesta, koska uskon vakaasti meidän pphoitajaan ja perinteisiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ja en mie epäilekään, että perhepäivähoitajat ei voisi olla hyviä, mutta jos niillä ei ole samaa koulutusta kuin päikyn tädeillä, niin en usko, että ne osaa olla niin tavoitteellisia siinä kasvatustyössä. Tai osaa ne sen verran kuin vaikka vanhempi, mutta sillä tavoin pedagogisesti. Ja miksi perinteet? :D

   Poista
 3. Ihan samaa mieltä päiväkodista! Meiän lapsille ihan paras paikka, mutta tiedän että on sellaisia lapsia/perheitä joille sopii pph paremmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu on varmana ja loppupeleissähän kyse on ihmisistä eikä organisaatioista, mutta miusta on tyhmää kun aina jauhetaan että pienet lapset pph:lle, kun miun mielestä asia ei ole niin yksiselitteinen :)

   Poista

Rauhaa ja rakkautta!