6.6.2017

Blogimatkalla Lohjalla 1/2

Pääsin mukaan Visit South Coastin Finlandin järjestämään bloggaajapäivään ja tutustumaan Lohjan nähtävyyksiin, mikä oli ihan sairaan siistiä. (Eli toisin sanoen ihan ilmaiseksi tämän sain minä.) Olin tämmöisellä samanmoisella matkalla myös viime syksynä, jolloin hymy jäi korviin pitkäksi aikaa, joten tiesin tällä kertaa, että mukaan on pakko päästä. Niinpä minä sitten järjestelin aikatauluja ja lähdin, eikä kaduta kyllä tälläkään kertaa. Vierailukohteemme olivat hieman erilaisia, kun viimeksi ja jos ihan rehellisesti sanon, niin, en osannut odottaa päivältä mitään esitietojeni perusteella vaan menin vain rohkeasti kohti uusia juttuja. 

Jaan nyt tämän postauksen kahteen osaan, koska yhdestä tulisi aivan liian pitkä. Aloitetaan aamusta, joka alkoi bussikuljetuksella Lohjalle ja siellä Kettukalliolle, joiden nettisivujen perusteella en olisi ikinä arvannut, että paikka oli NIIIIN ihana. Saimme aloittaa aamumme pannukahvin äärellä pariloiden nuotiossa aamupalaleipiämme oman maun mukaan pienessä kodassa, ihanaa! Siitä hetkestä tiesin, että tältä(kin) päivältä voin odottaa paljon. Syötyämme tutustuimme Kettukallioon noin muutenkin ja inspiroiduin itse paikasta ja sen mahdollisuuksista niin paljon, että mietin jo, että millä verukkeella voisin päästä sinne joidenkin ystävien kanssa savusaunaan, kodalle ja tanssilattialle? Paikassa olisi niin paljon mahdollisuuksia kaikenlaiselle tekemiselle, voin ihan tosissani kyllä suositella tutustumista, minut tämä valloitti täysin! Olisin ehdottomasti voinut käyttää vaikka koko loppupäivän Kettukalliolle, mutta pian aamupalan jälkeen oli aika vaihtaa kohdetta ja itselläni alkoikin jo puntit tutisemaan, koska....Oli aika laskeutua Tytyrin Elämyskaivokseen, jota olin kuumotellut vähän etukäteen. Ajatus itsestäni 100 metrin syvyydessä kalliossa ei ole ehkä se kaikista paras. Olin kuitenkin päättänyt jo lähtöpäätöksen tehdessäni ylittää itseni tältä osin. Totuus olikin lopulta se, että kallio ei ollut yhtään niin kuumottava kuin mitä olin kuvitellut. Muilla seurueessa pitkä hissimatka tuntui tasapainoelimissä kuulemma, mutta itse en huomannut edes sitä. Kallion sisällä oleminen oli kyllä aika elämyksellistä ja uskomatonta minulle, vaikka tunnelma oli koko ajan kovin turvallinen, vastoin omia aiempia mielikuviani. Voisin viedä vaikka lapseni tuonne ja uskon, että veisinkin, jos vain olisin hoodeilla. Erityisesti pidin hienoista UV-teoksista, joita oli kaksin kappalein sekä kaivoslouhoksen valoesityksestä, jonka saimme nähdä. Tämä kokemus oli kyllä todella mieleenpainuva ja sain myös tietää kaivoksista paljon, sillä aiempaa tietoa ei minulla juuri ollut.  


Tämän jälkeen siirryimme lounastamaan, mutta kerron siitä sitten seuraavassa postauksessa. Lohjasta on hyvää vauhtia muovautumassa minulle todella ihana kaupunki, näiden kahden käyntikerran perusteella. Palaillaan pian taas asiaan!

2 kommenttia:

  1. Entisenä Lohjalaisena kiva kuulla ulkopaikkakuntalaisen ajatuksia paikasta! Lohjassa on omat hyvät puolensa jota ikävöin (eli luonto), mutta paikassa todella on syynsä miksi lähdimme pois. Odotan innolla mitä toinen puolisko postauksesta tuo tullessaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hahha, no kohta tulee toinenkin, näillä näppäimillä :) Lohja näyttää tosiaan kauniilta, mutta olen kuullut paljon myös ikävempiä juttuja kaupungista.. Tosin ihan eri ihmisiltä ja lähemmäs kymmenen vuotta sitten :D

      Poista

Rauhaa ja rakkautta!