15.6.2017

Kuinka monta huvipuistoa kesälle?

Me ollaan kovia huvipuistoilijoita tai sisäleikkipuistoilijoita tai mitä näitä nyt on. Puuhamaa on kiva, Superpark on kiva, HopLop on kiva (hiljaiseen aikaan) ja kaikki muukin, missä vaan pääsee hyppimään ja pomppimaan. Nyt kuitenkin keskitän tämän tekstin kesään, koska NYT ON KESÄ!


Silloin kun itse olin lapsi, niin meidän perheellä oli tapana käydä kerran-kaks kesässä Särkänniemessä, Tampereella kun asuttiin. Toki vähän isompana sain sitten kausikortin aina mummolta lahjaksi ja kävin vain hengailemassa siellä, mutta noin niin kun sitä ennen. Aaa joo ja puuhamaassakin käytiin kerran kesässä, koska sieltä löytyi tekemistä niin laajasti, kun minulla ja siskollani ikäeroa on yli kymmenen vuotta.

Se, mitä aloin pohtimaan, oli, että kuinkahan paljon sellainen suomalainen keskivertoperhe käy huvipuistoissa/muissa vastaavissa per kesä? Tähän havahduin siinä vaiheessa, kun löysin itseni googlailemasta Ruotsin huvipuistoja, jos vielä sellaisen änkisin reissuumme. Inhoaako vanhemmat yleensä huvipuistoja ja muita paikkoja, jotka kuhisee lapsia ja esiteini-ikäisiä, jotka haluavat vaan pitää hullun hauskaa? Itsekään en toki välitä kummemmin ruuhkaisista hetkistä näissä paikoissa ja olen jatkuvassa valmiudessa ojentamaan sekä omaani että muiden lapsia, mutta kyllä minä niihin tahdon mennä. (Ja siis kyllähän me talvisinkin käydään kaikki sisäleikkipuistot...)


Tänä kesänä meillä on takana yksi epäonnistunut Puuhamaaretki, josta tulikin matka Vantaalle Superparkkiin, koska sääolosuhteet. Oli ihan huippureissu, sain hyvän neljän tunnin treenin itsekin! Tulossa on vielä Kolmården (no tämä ei kyllä varsinaisesti ole mikään huvipuisto, mutta kohde kuin kohde), ehkä se Puuhamaa uusiksi, uusi HopLop olisi kiva testailla vaikkapa jonain sadepäivänä, Astrid Lindgrens Värld, ehkä Powerpark tai sitten Särkänniemi, Lintsin ilmaislaitteet houkuttais jos sillä suunnalla pyörisi ja sitten ihan aikuisten kanssa olisi kiva käydä Flowparkissa ja myös testailemassa Trampolin park.. Onhan näitä kohteita tosiaan. Nyt on helppo mennä, kun on yksi lapsi, joka aika moneen pääsee vielä ilmaiseksi tai ainakin halvemmalla, mutta olenko liian ahne? Riittääkö perheelle oikeasti yksi-kaksi kohdetta kesässä vai ravataanko näissä oikeasti tätä tahtia nykyisin? Olenko vain lama-ajan lapsi, joka on vasta päässyt nauttimaan tästä yltäkylläisyydestä?

Kuvien meiningit viime kesää..

Mikä on sopiva määrä kohteita kesälle? Missä te hurvittelette kesäisin? Paljastakaa suosikkikohteet!

2 kommenttia:

 1. Kun olin lapsi niin meillä käytiin kerran kesässä jossakin huvipuistossa ja ehkä päälle puuhamaassa ym. jos kävi hyvä tuuri. Minusta se oli sopiva määrä, vähän kuin kesän kohokohta (toki meitä sisaruksia aika monta, lysti kallista ja yh-äidillä ei raha kasvanut puussa). Omia lapsia ei vielä ole, mutta voisin kuvitella, että ihan huvipuistoon kerran kesässä kun on tarpeeksi iso ja sen lisäksi sitten "kevyempää" huvittelua (puuhamaa, hoplopit yms.) lisäksi :)

  Kun olin henkilökohtaisena avustajan niin käytiin Ruotsissa Skanssenissa, jossa päivä kului nopeasti ja oli itsellänikin mukavaa. Todella kaunis paikka :) Toivottavasti tästä kesästä tulisi lämmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu meillä vähän sama tilanne lapsena :) nyt kun on perheessä vaan yksi lapsi ja sillain niin olisi helpompaa lähteäkin huvittelemaan, kun olisi kuitenkin isoihin perheisiin nähden edullista, mutta kyllä sitä jotenkin kuitenkin priorisoi niitä rahoja muuhunkin :D just puuhamaat yms. on parhaita, missä pääsee itse touhuaan! Skanssen on kuulemma ihana, oon kuullut muiltakin :) Joo tää valo saisi jatkua PIIITKÄÄN <3

   Poista

Rauhaa ja rakkautta!