1.6.2017

Vanhemmuuden aakkoset (online)

Blogeissa on kiertänyt taas vaihteeksi tämä äitiyden aakkoset -haaste ja Laura haastoi minut tämän hommeliin mukaan. En ole muistaakseni aiemmin tällaista vanhemmuuden aakkos -asiaa suorittanut, niin johan oli aikakin!

Aamut. Kaikki vanhemmat tietää nämä, mutta koska lastikset ja vlogit pyörii niin kamalimpia on kuitenkin ne talviset aamut kun raijaat pakkasessa lasta aivan liian aikaisin päikkyyn. Onneksi on kesä ja aamutkin ihania.

Banaani. Edullisin ja paras nälän siirtäjä eväs esim. kesällä kun halutaan ulkoilla pitkään. Saa ainakin tunnin lisäaikaa.

Chanel.. joojoo läppä, mutta kuvastakoon tämä vaikkapa niitä kaikkia lastenkin merkkivaatteita, jotka kaikki vanhemmat tietää (molo, mini rodini ja kumppanit). Joskus aiheutti paineita, että pitäiskö, mutta pysyin kirppislinjassani.

Delfiinit ja suuri eettinen dilemma liittyen Särkänniemeni boikointiin ja lapsuuden pilaamiseen. Aion varmaan joustaa omista arvoistani lapsen ilon vuoksi..

Elämä. Ihan tollain vaatimattomuudessaan, hehe. No ei, mut oma elämä vasta alkoi, kun sain lapsen.

Faarao. Minä lapsen syntymän jälkeen. Jostain syystä olen alkanut näyttäytymään ikäloppuna sen jälkeen kaikkien lasten silmissä.

Gerbiilit. Lapsen ekat lemmikit, jotka ovat kuitenkin ehkä kuitenkin eniten äidille kiinnostavia loppupeleissä..

Harrastukset. Tässä vaiheessa kun lapsi ei vielä itse osaa niin hyvin valita, on valinnat vanhempien vastuulla (jos niitä tehdään). Meille on tärkeää, että olisi joku liikuntaharrastus ja tällä hetkellä se on voimistelu.

Innostus. Kaikki vanhemmat ainakin tietää sen lapsen innostuksen, joka on ihan parasta.

Joustaminen. Perhe-elämän peruspilari.

Koti. En ole ollut koskaan mikään koti-ihminen, mutta lapsen vuoksi haluaa pitää jotakim vakautta ja pysyvyyttä yllä.

Laulaminen. On korostunut tässä lähiaikoina erityisesti kun on hoilattu kovasti "tvelkkaus-biisiä"...oi oi oi elämä on julmaa..

Minä. Vanhemmuuden toinen peruspilari: Muista huolehtia myös itsestäsi ja vaatia aikaa myös itsellesi.

Nalkutus. Olen huomannut vanhemmuuden myötä olevani oma äitini. Se on paha. Tosi paha. En malta odottaa tulevaisuutta.

Oppiminen. Sitähän se vanhemmuus todella on. Aina huomaat olevasi väärässä.

Palkitseminen. Olen vähän sellaisen uhkalija-lahjoja mutsin välimaastossa. Niin tai siis omasta mielestäni neuvottelija-palkitsijan.

Q. Keksiikö joku tähä. Muka jotain? Eiku quatro formaggi. Pakastepizza. Kiireisiin päiviin.

Rakkaus. En edes selitä.

Savuttomuus. Savuttelen vielä viihteellä, mutta arjessa meillä ei rööki pala, joka on tullut täysin vanhemmuuden ja raskauden myötä silloin joskus.

Tahto. Lapsen oma.

Uteliaisuus. Sekin lapsen oma. Äiti ei ihan aina osaa vasta kysymyksiin mutta on mukavaa olla utelias yhdessä ja kokea uusia asioita.

Vastuu. No siis no, luonnollisesti sitä on enemmän kuin ennen. Heijastuu myös omiin elämänvalintoihin.

W. Sarjassamme Q.

Xylitol-pastillit, joita olen alkanut itsekin sujuvasti popsimaan lapsen kanssa. Aina kun muistan ostaa kaupasta, miksi ne aina unohtuu ja miksi niitä ei voi sijoittaa siihen kassalle (paitsi Herra Hakkaraisia, joissa on liivatetta)?

Ystävyys. Lapsen myötä olemme saaneet paljon uusia, ihania ystäviä.

Z. Joo, skippaan tän. EIKU ZOO. Liittyy seuraavaan.

Åre. Ei me sinne mennä, mut Ruotsiin kuitenkin. Perheen eka ulkomaanmatka.

Äitiys. No lol.

Öö. Usein menee vanhemmuudessa(kin) sormi suuhun ja sitten vain jotenkin siitä selviää.

Kuva ja kaikki voi olla vähän vinksallaan, koska tein tämän postauksen aiemmista poiketen kokonaan puhlimella. Katsotaan jääkö viimeiseksi, hehe. Ja tosiaan ihan kuvituskuvan räpsäsin tällai online just nyt. Minä ja pyykit. Minä ja lastenhuoneen kello makkarissa, tänne jääneenä. Minä ja lapsen joululahjatähti joka on odottanut paikalleen laittoa pian puoli vuotta. Minä ja laiskuus. Se ei poistunut vanhemmuuden myötä..

4 kommenttia:

Rauhaa ja rakkautta!